Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Elment az esze teljesen a...

Elment az esze teljesen a Hamas vezetosegenek?

Figyelt kérdés

A mai nap folyaman tobb mint 300 ( igen, haromszaz ) raketat lottek at Israelbe a beke vallasa kedves kis kovetoi.

Tudjak ezek hogy milyen kovetkezmenye lehet ennek ha begerjednek az Israeliek ?

2018. nov. 12. 22:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%

"Ha az izraeli hadseregnek nem ment volna el teljesen az esze, és nem mennek oda más területére fegyverrel lövöldözni (vagy legalább nem olyan ostobák, hogy lebukjanak a hírszerzés során), akkor most nem lenne rakétázás sem. Pedig tudhatták volna, milyen következményei lehetnek, ha begerjednek a palesztinok."

Azok mindig be vannak gerjedve. A palesztinok is tudhatták volna h milyen következménye lesz ha Izraelben merényleteket hajtanak végre. Rakétázás meg mindig van.

2018. nov. 13. 12:26
 12/17 anonim ***** válasza:
39%

"hogy izraeliek mentek oda a gázaiak területére (nőnek öltözve, állítólag hírszerzés céljából), és aztán "véletlenül" agyonlőttek valakit hangtompítós fegyverrel, aki mellesleg (szintén véletlenül) a Hamasz egyik vezetője volt."

Egy terrorszervezet egyik vezetőjét likvidálták. Bin ladent is így nyírták ki meg az Isis vmelyik vezetőjét.

[link]

2018. nov. 13. 12:52
 13/17 anonim ***** válasza:
40%

Teljesen felhaborito, hogzy az izraeliek likvidaltak azt a Hamasz fegyveres csoportot. Meg kellett volna varniuk, hogy ugyanugy mint a tegnapelotti Hamasz-csoport, atmenjenek Izraelbe, gyujtogassanak, mint azt az ovodat is, es ESETLEG csak akkor likvidalni oket, ha mar megoltek nehany izraeli lakost. De ha a Hamasz veletlenul meg is olt volna civileket, az akkor is jogos, hisz a palesztinoknal az jogos onvedelem.

LOL

2018. nov. 13. 13:59
 14/17 anonim ***** válasza:
31%
Amúgy a mostani eset még ilyen szempontból kivételes eset is, mert valóban egy izraeli beépített egység durrantott először, de a belőtt rakétáik nagyrésze random szokott a semmiből jönni, az eggyel ezelőtti eset is ilyen volt, ha jól emlékszem kb 30 rakéta volt.
2018. nov. 13. 17:53
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem az izraelieknek ment el az esze. Gazabol folyamatosan mennek a raketak Izraelbe, Izraelbol viszont folyamatosan megy a kamionkaravan Gazaba es viszi az elelmet, benzint, nyersanyagokat...

EGYETLEN PILLANATRA SEM ALLT LE A SEGELYSZALLITAS!!!!!!

2018. nov. 13. 21:52
 16/17 anonim ***** válasza:
40%

Miert lettem lepontozva?

2 dolgot irtam.

1. Hogy Izrael durrantott eloszor, ez igy igaz. Tok sgyertelmu, hogy aki utasitast adott a vasarnapi beepitett akciora, az az izrseli vezeto elszamolta magat. A beepitett egyseg lebukott, es mikozben kiszedtek oket gazabol megserult 1 tagjuk, es meghalt egy helyszini izraeli katonai vezeto. Meg 7 palesztin (kb, osszevissza szolnak a hirek). Az masik dolog h ez relative banális dolog volt es megszokott, nem ertem miert 470 raketaval valaszolt a hamasz.

Ami meg szinten tul sok volt az izraelieknek pl a vaskupola mukodese soran eloszor talalkozott azzal a defekttel, hogy leghatasosabban vegtelen szamu rossz raketaval lehet átverni... ugyanis véges a kapacitasa. Igy le is pottyant par raketa.

Az, hogy ezen helyzet kialakulasaban Izrael is ludas, lathato a megfelelo belpolitikai perpatvar es a Netanyahu kormany esetleges megbukasa. Ugyanis a hepajnak a fele szol csak a tuzszunetrol, sok-sok aspektusa van mert hibat hibara halmoztak a vezetok.

2. A raketak Gazabol folyamatosan jonnek, es civileket celoznak. Ezt egyszeru belatni. Az izrsepi 170 válaszcsapásnak NAGYOBB robbanasok mellett lett 5 darab palesztin aldozata... ÖT. Miert? Kopogtato raketak, sms-ek stb... szoltak a bombazasok helyerol es idejerol. Egyszer egy pro-palesztin nem hitte el h ilyen van, de szoltam neki h min csodalkozik ha egy halott palesztin utan mar boycott sanctions divestment van?

Szemben a palesztin oldal... nincs technologiajuk pontossagra, dd ahhoz van, hogy varosokat eltalaljanak...

Kivetel nelkul az osszes 470 kilott raketajuknak az volt a lenyege, hogy civileket oljon. Semmi mas nem volt a cel, csakis kizarolag a civilek meggyilkolasa es felelemben tartasa. Nem katonai tamaszpontokat celoztak, hanem felezer raketat kilottek varosokra.

Gratulalok. Na! Ez a terrorizmus.

Es a 2 lefektetett pontommal semmi pontatlant nem irtam szerintem.

2018. nov. 17. 11:57
 17/17 anonim ***** válasza:
46%
De meg mennyire, hogy elment az eszuk! Most meg a Hamasz vezerosege kette valt belso viszalyok miatt. Ugy latszik meg egymassal sem tudnak bekessegben lenni, meg olyan kicsi teruleten sem, mint Gaza.
2018. nov. 22. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!