Elment az esze teljesen a Hamas vezetosegenek?
A mai nap folyaman tobb mint 300 ( igen, haromszaz ) raketat lottek at Israelbe a beke vallasa kedves kis kovetoi.
Tudjak ezek hogy milyen kovetkezmenye lehet ennek ha begerjednek az Israeliek ?
"Ha az izraeli hadseregnek nem ment volna el teljesen az esze, és nem mennek oda más területére fegyverrel lövöldözni (vagy legalább nem olyan ostobák, hogy lebukjanak a hírszerzés során), akkor most nem lenne rakétázás sem. Pedig tudhatták volna, milyen következményei lehetnek, ha begerjednek a palesztinok."
Azok mindig be vannak gerjedve. A palesztinok is tudhatták volna h milyen következménye lesz ha Izraelben merényleteket hajtanak végre. Rakétázás meg mindig van.
"hogy izraeliek mentek oda a gázaiak területére (nőnek öltözve, állítólag hírszerzés céljából), és aztán "véletlenül" agyonlőttek valakit hangtompítós fegyverrel, aki mellesleg (szintén véletlenül) a Hamasz egyik vezetője volt."
Egy terrorszervezet egyik vezetőjét likvidálták. Bin ladent is így nyírták ki meg az Isis vmelyik vezetőjét.
Teljesen felhaborito, hogzy az izraeliek likvidaltak azt a Hamasz fegyveres csoportot. Meg kellett volna varniuk, hogy ugyanugy mint a tegnapelotti Hamasz-csoport, atmenjenek Izraelbe, gyujtogassanak, mint azt az ovodat is, es ESETLEG csak akkor likvidalni oket, ha mar megoltek nehany izraeli lakost. De ha a Hamasz veletlenul meg is olt volna civileket, az akkor is jogos, hisz a palesztinoknal az jogos onvedelem.
LOL
Szerintem az izraelieknek ment el az esze. Gazabol folyamatosan mennek a raketak Izraelbe, Izraelbol viszont folyamatosan megy a kamionkaravan Gazaba es viszi az elelmet, benzint, nyersanyagokat...
EGYETLEN PILLANATRA SEM ALLT LE A SEGELYSZALLITAS!!!!!!
Miert lettem lepontozva?
2 dolgot irtam.
1. Hogy Izrael durrantott eloszor, ez igy igaz. Tok sgyertelmu, hogy aki utasitast adott a vasarnapi beepitett akciora, az az izrseli vezeto elszamolta magat. A beepitett egyseg lebukott, es mikozben kiszedtek oket gazabol megserult 1 tagjuk, es meghalt egy helyszini izraeli katonai vezeto. Meg 7 palesztin (kb, osszevissza szolnak a hirek). Az masik dolog h ez relative banális dolog volt es megszokott, nem ertem miert 470 raketaval valaszolt a hamasz.
Ami meg szinten tul sok volt az izraelieknek pl a vaskupola mukodese soran eloszor talalkozott azzal a defekttel, hogy leghatasosabban vegtelen szamu rossz raketaval lehet átverni... ugyanis véges a kapacitasa. Igy le is pottyant par raketa.
Az, hogy ezen helyzet kialakulasaban Izrael is ludas, lathato a megfelelo belpolitikai perpatvar es a Netanyahu kormany esetleges megbukasa. Ugyanis a hepajnak a fele szol csak a tuzszunetrol, sok-sok aspektusa van mert hibat hibara halmoztak a vezetok.
2. A raketak Gazabol folyamatosan jonnek, es civileket celoznak. Ezt egyszeru belatni. Az izrsepi 170 válaszcsapásnak NAGYOBB robbanasok mellett lett 5 darab palesztin aldozata... ÖT. Miert? Kopogtato raketak, sms-ek stb... szoltak a bombazasok helyerol es idejerol. Egyszer egy pro-palesztin nem hitte el h ilyen van, de szoltam neki h min csodalkozik ha egy halott palesztin utan mar boycott sanctions divestment van?
Szemben a palesztin oldal... nincs technologiajuk pontossagra, dd ahhoz van, hogy varosokat eltalaljanak...
Kivetel nelkul az osszes 470 kilott raketajuknak az volt a lenyege, hogy civileket oljon. Semmi mas nem volt a cel, csakis kizarolag a civilek meggyilkolasa es felelemben tartasa. Nem katonai tamaszpontokat celoztak, hanem felezer raketat kilottek varosokra.
Gratulalok. Na! Ez a terrorizmus.
Es a 2 lefektetett pontommal semmi pontatlant nem irtam szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!