Romániában tényleg el fogja érni az ápolók bére a 700 ezret?
Én ezt eléggé túlzásnak érzem. Ha van itt valaki akinek vannak román ismerősei, esetleg román ápoló ismerősei, nagyon kíváncsi lennék a valós tapasztalatokra!
"700 ezres ápolói bérek - az orvosok és ápolók elvándorlásának megelőzésére Romániában durván megemelkedtek a fizetések az állami egészségügben."
Forrás: [link]
Nekem sok román kollégám van. Van köztük diplomás is, több nyelven beszélő. Többük Amerikát is megjárta.
Mégis, sokuk Bukarestből feljáró Csehországba kamionosként melózni, havi kb. 800 - 900 - ért. Van egy srác, Honda szalonban melózott otthon, márkabolond. Jól tud angolul, csíp engem, mert nekem is Hondám van. Azt mondja, ha már 700 eurót kapna otthon, többet nem kamionozna tovább.
A 700 ezer FORINT tulzas. 200 ezer korul indul az apoloi fizetes.
Hekapeszi, megis szolhatnal a kollegadnak, en 600 euro felett keresek kisvarosban, nemhogy diploma, hanem ertesegi nelkul. Es van aki 700 felett is keres, es messze nem fonoki pozicio. Persze van a tomeg masik fele is, akik orulnek a 350-nek is.
Tuzolto soforkent mar 800-at is kapna, egy mentos mar 1000 euro felett visz haza.
7.
Majd mondom neki. Bár régen láttam, lehet, hogy hazament már.
Azért a hírben lévő bértábla nem pont ezt mutatja. Bár ez nem túl reprezentatív. Attól is függ, hogy milyen pozícióban, mennyi ideje, mit csinál, milyen végzettséggel...
Tehát összefoglalva a cikk bevezetése túlzás, talán hazugság is, és még a cikkben bemutatott táblázathoz képest is az?
A cikk még önmagával is ellentmondásban áll!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!