Újabb ukrán-orosz konfliktus várható az ortodox egyházdzakadás miatt?
Már hogy lenne ez hülyeség? Már az hatalmas dolog, hogy az eddig egységes ortodox egyház Ukrajna miatt kettészakad. Pláne ha még el is veszik az oroszoktól az egykori birodalom vallási központjait.
Megértem amúgy az ukránokat, de feltétlenül szükséges volt ez a részükről, pláne ilyen feszült időszakban?
Nem is konkrétan háborúra gondoltam, de szerintem ebből baj lesz. Ez pl. még az én szememben is elfogadhatatlan, pedig nem is vagyok ortodox.
Az orosz viszont viszonylag vallásos nép. Függetlenítsünk attól, hogy kik vannak most hatalmon.
1-3#
Ennek nézz utána kicsit, vagy inkabb sokkal jobban.
#6 megtörtént. Az oroszok a területi nyereségeiket soha nem vallás alapján szerezték. Se a mongól-tatár érában, se a kora újkorban, se a II. világháború előtt vagy utána.
De ha ilyen jó vagy töriből, biztosan ki tudsz emelni egy olyan háborút, amit az oroszok vallási okból indítottak. Nosza.
" az oroszok nem valami vallásosak."
Az oroszok elég vallásosak.
A vallásnak semmi köze a kommunizmushoz,leginkább a szegénységhez és a nyomorhoz.
Minél szegényebb egy ország,annál több a vallásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!