Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ez lenne az egyetemi "autonómi...

Ez lenne az egyetemi "autonómia" az EU-ban? Gernderterror még mehet?

Figyelt kérdés

"A svédországi Lund Egyetem professzora, Germund Hesslow nem gondolta volna, mekkora botrány lesz abból, ha az egyik órán arról beszél, hogy szerinte vannak biológiai különbségek a férfiak és a nők között. Az óra után a hallgatók annyira felháborodtak, hogy a rektorig mentek a panaszaikkal, aki hivatalból nyomozást indított a tanár ellen, a vád antifeminizmus és transzfóbia.

A neurofiziológiát tanító férfit felszólították, hogy minél hamarabb vonja vissza az állításait, hogy csökkentsék a feszültséget az egyetemen."

[link]

Ilyenek ellen miért nem szólal fel az Európai Bizottság vagy a Parlament?

2018. szept. 18. 14:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

De azért kíváncsiságból?

Mikről hallgatsz az előadásokon?

Szexista alatt mit értesz?

És homofóbon?

Tisztában vagyok a szavak jelentésével de konkretizáld már légy szíves.

Konkrétan te belefutottál már ilyenekbe?

2018. szept. 18. 17:40
 12/22 anonim ***** válasza:

Igen, bele. És én nem tartom viccesnek.

Állatorvosi, anatómia ea pl.

2018. szept. 18. 17:41
 13/22 anonim ***** válasza:
59%

*Túl konkrétat nem nagyon akarok ide írni. A lényeg, hogy szerintem tudnak mondani bántó vagy sértő dolgokat, amiknek nincs köze a tananyaghoz.

Tudom, hogy valahogy meg kell tartani az érdeklődést, meg nem válhat robottá előadás alatt...de azt el tudom képzelni, hogy ez valakit annyira érzékenyen érint, hogy pont az történik, mint az adott esetben.

Ezért mondom, hogy jó lenne tudni, hogy tényleg mit mondott az órán. Mert az előadók nem mindig csak a tananyagról beszélnek, hanem beszúrnak vicceket és saját sztorikat is, hogy érdekesebb legyen az előadás.

És akkor ilyen szempontból a 888 ferdít, mert azt akarja sugallni a cikkel, hogy ez a prof ugye fiziológus, és a liberálisok, feministák, stb. meg akarják cáfolni a biológiai, tudományos tényeket. Pedig biztos vagyok benne, hogy erről szó sincs és amit kifogásoltak, az nem a tananyag szerves része volt.

2018. szept. 18. 17:53
 14/22 anonim ***** válasza:

Ok.

Hát ez konkretizálva lett.

Igazából meg sem lepődöm.

Én csak a szélsőségeket ítélem el.

A YouTube-on látni,hogy mennyi nagyképű,gazdag kis egyetemista kikezdenek tanárokat,meg sírnak ha valaki nem nekik ad igazat.

Úgy érzem vannak emberek,akiknek semmi nem jó.

Az egyenlőségnek kellene lennie a legfontosabbnak,de sok ember kezd átesni a ló túloldalára.

Hát olyannal találkoztál az egyetemen,aki más véleményét nem fogadta el,csak az ő véleménye számított?

2018. szept. 18. 17:57
 15/22 anonim ***** válasza:

Bocsánatot kérek. a válaszom első felével.

Azt gondoltam,hogy nem válaszoltál rendesen,csak letudtad egy két soros félválasszal.

2018. szept. 18. 17:58
 16/22 anonim ***** válasza:

Hát minden egyetemre szerintem itthon is rengeteg fajta gondolkodású ember jár. Sok az olyan, aki ráadásul más országból vagy kontinensről jön. Szóval nehéz úgy boldogulni, ha valaki nem fogad el az övétől eltérő nézőpontot. :D (Vannak azért érdekes esetek.)

A diákok között is lehet erőszakos. De őket legalább nem kell mindenkinek hallgatnia és kevesebb tisztelet övezi őket, nem elismertek, stb. Legrosszabb esetben kivágják őket az egyetemről.

De a prof ott dolgozik, oktat, gondolom kutat, meg még franc tudja.

2018. szept. 18. 18:12
 17/22 anonim ***** válasza:

Attól még,hogy valaki külföldről jön,lehet rendkívül szűk látókörű.

Sok oka lehet,hogy valaki itt tanul.

Nem feltétlenül nyitottak az itt tanuló külföldiek.

2018. szept. 18. 18:32
 18/22 anonim ***** válasza:

nekünk meg a 90-es években általános iskolában órán kijelentette a tanárnő hogy a férfiak márpedig színvakok(nem, mielőtt azzal jönne vki h kivételekről beszélt, nem a kivételekről beszélt hanem általánosságban)

így utólag már kinézetre feminista volt, persze ott akkor még fogalmunk se volt arról h létezik ilyesmi

2018. szept. 18. 19:05
 19/22 anonim ***** válasza:

Kispofám ha te ebből valamit is értenél... Tudod rohadtul utálnám, ha nem lenne biológiai különbség férfi és nő között. Szerintem az épeszű emberiség is utálná. Nem beszélve arról, hogy nem is lenne már emberiség. Ha meg "nincs különbség", az is baj. Lehet féktelenül üvölteni.

A kedvenc hírforrásod elismétli ugyanazt a semmit sokszor. Tudjuk régóta, a sulykolás egyes rétegeknél rendkívül hatásos. Azt is tudjuk, miért.

Elemi feltétel a kommunikációban, legalább a használt szavak jelentését értsük. Ha már a hallottakét semmi esélyünk.

2018. szept. 18. 19:28
 20/22 anonim ***** válasza:

Nincs semmilyen biológiai különbség a férfi és a nő közt. Erre Terry black az élő példa.

Nem is értem miért öltöznek külön a fiúk és a lányok...

2018. szept. 18. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!