Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy lehet hogy vannak akik a...

Hogy lehet hogy vannak akik a migrációt még támogatják is?

Figyelt kérdés
2018. szept. 12. 17:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
60%

Csak az a baj, hogy úgy is segítenek, hogy biztosan célba juttassák a migránsokat, hogy ne a csempészek áldozatai legyenek oly módon, hogy túl messze a partoktól dobják ki őket és belefulladnak. Ezért egyesek azt gondolják, hogy kezdetektől fogva inkább ők viszik be Európába ellenőrzött körülmények között. Persze erre kormányok nem adtak felhatalmazást, így akik így segítenek, azok illegálisan teszik ezt.

Ebbe szerintem nem kell összeesküvést látni. Ezek csak meggondolatlan túlbuzgó elkeseredett emberek. Ugyan az mint bizonyos "állatvédő" csoportok. Gyakran hatalmas károkért felelősek, azért mert meggondolatlanok és erőszakosak. Valójában ezek az emberek ugyan olyanok mint más szélsőséges csoportok. Akarnak találni valamit és abban elvakultan harcolnak és gyakran már nem is a nemes cél a lényeg. Hanem a harc és a gyűlölködés. Meg kell nézni bármi ilyen tüntetést, ahol elvileg e jó célért küzd egy csoport. Persze tisztelet a kivételnek. Ugyan az a csordaszellem, gyűlölet és agresszió tombol.

Sajnos kevés ember van a világban aki képes érzelmek nélkül mérlegelni, úgy hogy közben tényleg jobbá akarja tenni a helyzetet és minden oldalt megvizsgál. Most általánosságban írtam, nem konkrétan a migrációval kapcsolatban.

Szerintem amúgy az ilyenfajta menekült uberezésre befektetett pénzt és erőt inkább arra kéne fordítani, hogy egyrészt az induló országban legyen jobb a helyzet, illetve oktatásra és tájékoztatásra.

Természetesen vannak olyan helyek a világban ahol több generáció óta tragikus a helyzet és persze, hogy nem akarná életveszélyben felnevelni a gyerekét már a 3. generáció. Én is reménytelennek látnám a helyzetet. Ilyen pl. Afganisztán és az afgánokat senki ne keverje a tálibokkal, mert ebben akkora téveszmék és tudatlanság kering, hogy az nem igaz! De sok ilyen afrikai ország is van. A baj csak az, hogy nincs ellenőrzés. Egyszerűen a hosszú úton senki nem tudja nézni, hogy tényleg az életveszélytől menekülő család akar elmenekülni, vagy tényleg aki csak segélyért jönne, vagy esetleg ottani büntetés végrehajtástól menekül, vagy netán előző gerilla tábor tagja volt és azért kell menekülnie, vagy esetleg tényleg terrorista. Nem véletlen hagytam a végére a terrorizmust, mert amúgy arra van a legkisebb esély. Létező jelenség nyilvánvalóan, de nem kicsit van felfújva. A bűnözés viszont nem kicsit valódi méretű rizikó. Azért a statisztikákat nem lehet mostanra kiforgatni. Ha ténylegesen a hivatalos adatoknak utána néz az ember, akkor ott fehéren, feketén látszik, hogy bizony aggasztó a helyzet. Ennek a dolognak az eltúlzása, de a szőnyeg alá söprése is egyaránt veszélyes, káros és önös érdekeket szolgál.

Szóval mind ezt egybevetve én nem vagyok az ellen, hogy egyetlen ember se telepedhessen le Európában, akár nálunk is. Tényleg vannak akik eddig is hihetetlen dolgokat álltak ki, normálisak és csak normális életet szeretnének. De nem lehet figyelmen kívül hagyni a veszélyt sem. Akármilyen is Erdogan, akármennyire is haszna van neki is a megállapodásból, de akkor is sokat köszönhetünk most a törököknek. Ameddig nincs megoldás az ellenőrzésre, mind financiálisan, mind akarat és szervezés terén, addig nagy szükség van ilyen országokra. Európa szélén létrehozott ideiglenes táborokra. Addig nem szabadna engedni, ameddig nincs ellenőrzés ténylegesen.

2018. szept. 13. 18:41
 12/13 tgt ***** válasza:

"Csak az a baj, hogy úgy is segítenek, hogy biztosan célba juttassák a migránsokat, hogy ne a csempészek áldozatai legyenek oly módon, hogy túl messze a partoktól dobják ki őket és belefulladnak."

De hát mi lenne a helyes cselekedet? Hagyni őket vízbe fulladni?

2018. szept. 14. 09:57
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem, mint írtam a kiinduló pontnál létrehozni állomásokat és ott segíteni őket, illetve a tájékoztatás, amit szintén említettem. Elmagyarázni nekik, hogy nem biztos hogy a legfunkybb dolog nekik sem, hogy ha Európába jönnek.

Most nekünk édes mindegy szerintem. Akármit mond a kormány ez minket nem igazán érint. Most a kvótát is nézzük, ahogy el lenne szórva számban, azt kb. meg sem éreznénk, észre se vennénk. Maximum akkor, hogy ha egy idő után negyedet alakítanának ki saját maguknak és gettósodnának. De amúgy nem. Továbbá egyik se akarna idejönni. Kb. ha letelepítenék ide őket, akkor 2 év után pakolnának és mennének nyugatra. Szóval ez igazából annyira nem a mi problémánk még. Persze pár évtized és lehetne a miénk is, de jelenleg ez a nyugat problémája. De számomra fontos az ő problémájuk. Nekem vannak ismerőseim, sőt még rokonaim is Hollandiában, Németországban és bizony ők rengeteget panaszkodnak, pedig alapvetően tényleg nem xenofóbok. De mivel az évek során elszenvedték azt amit, így már van ellenérzésük.

De pl. Hollandia is olyan kérdés, hogy a tengerpart, ahol a központ van Amsterdam, Rotterdam, Anterpen stb. ott már nagyén rég óta multi-kulti van. Ott másabb a felfogás. De az ország belső és keleti részében a lakosság nagy része nagyon nem látja szívesen a bevándorlókat. Mondjuk nem csak a mostani hullámot. A kelet-európaiakat sem, a németeket meg pláne nem keleten. Ugye ott kölcsönös ingázás van. Sok német jár át Hollandiába dolgozni és sok holland is a német oldalra. Persze tudjuk a történelmi okait, hogy miért fújnak egymásra. De a lényeg az, hogy erről nem hallasz sehol, hogy a hollandok nagy tömegei nagyon ellenzik a migrációt. Továbbá arról sem, hogy már 2015 előtt elsőként vezettek be olyat a hollandok, hogy ha egy éven belül nem lesz állásod, akár ideiglenesen is, akkor lehet pakolni és nem számít hogy ténylegesen menekült e, vagy sem.

De ismétlem, minket ez nem érint még jelenleg, ez csak felesleges és ártalmas riogatás itthon. Ugyan ez a terrorizmus is. Eleve terrorizmus ellen kussban tenni kell és nem félelmet kelteni. A terrorizmusnak ez a célja eleve, ez maga fogalma, hogy terrorban tartson. Ha az emberek elkezdenek rettegni, akkor már a terrorizmus célt ért. De megint csak ismétlem magam, a terrorizmus létezik, nem ignorálom, de egyáltalán nem akkora eszeveszett méretekben van jelen mint ahogy azt beállítják. Az ISIS áldozatainak a 90%-a amúgy nem Európában van, hanem Észak-Afrikában és a közel-keleten. Mivel ott nagyobb a káosz és így több a lehetőségük.

2018. szept. 14. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!