Több okból is.
Egyrészt Románia nem csak a magyaroktól, de több más nemzettől is csaklizott el földeket. Akik így most átköltöznek a hazájukba, ahogy az erdélyi magyarok is költöznek Magyarországra, ez nyilván náluk népességfogyásként van nyilvántartva.
Másrészt Románia, bár gyorsabban fejlődik mint Magyarország, mégis ugyanúgy egy Kelet-Európai rosszléti ország alapvetően. Ráadásul EU-s országként teljes joggal mehet el onnan is a munkaerő Nyugatra, ahogy ezt Magyarországról is teszik sokan.
Egyébként én fejlesztői karrierem során sok románnal érintkeztem, sőt barátkoztam is Nyugat-Európában, szerintem egyáltalán nem olyan szőrös talpúak és hülyék mint amilyennek hiszik őket Magyarországon. Vannak köztük igen kiemelkedően jó szakemberek is, akiktől én jómagam is sokat tanultam.
Amelyik szerncsétlen .do.ta lepontozta a 2-3-st miért nem mert beírni,csak a gombokat nyomkodjátok kr.tenek?
B.szari alakok!!
Szerintetek hova tűnt akkor az a sok román, keletre vándorolt nyugat helyett ill. meghalt mind!?
Mi köze a hedonizmusnak a népesség csökkenéshez?
szerintem pont fordíva van növekedni kellene tőle.
a népesség csökkenés a kivándorlás mellett a fogamzásgátlástól lehet.
De mint tudjuk a románok nem az a típusú nép, akik ezzel foglalkoznának.
"Mi köze a hedonizmusnak a népesség csökkenéshez?"
Hedonizmusnak az a lényege hogy élvezd az életet. Ha gyereket vállalsz, főleg többet, akkor nem tudod élvezni az életet mert nem marad időd magadra. Szerinted Nyugat-Európában miért csökken a népesség? Gondolkozz már. Ott jólét van, mégis öregszik a társadalom.
Azért,amiért az összes kelet-európai országban fogy.
1.Szegénység van
2.Mindenki jobban szeretne élni,a gyerekvállalás pedig egy szegénységi kockázat,hiába segélyezi a kormány a családokat,a gyereknevelés többszörös kiadása annak.
3.Ahhoz,hogy valamire vidd karriert kell építeni,nem úgy,mint a szocializmusban,hogy ingyen adnak önkormányzati lakást mindenkinek.
Ma kőkemény ingatlanbiznisz van,az építőipar szintén jó vállalkozási lehetőség.
Ezzel arányosan a bérek nem nőnek annyira,mint az árak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!