Igaz, hogy Észak-Koreában van a legnagyobb jólét?
#10:
A Juche márcsak ilyen. Nagyon egyszerű a képlet!
Tudsz dolgozni?
Igen - Nincs gond.
Nem - Más országokban is kell.
Be tudod tartani a törvényeket? (függetlenül attól, hogy mennyire furcsák európai szemmel)
Igen - Nincs gond.
Nem - Máshol is büntetnek érte, akár halállal is.
Szembe akarsz menni az állammal és a vezetőkkel?
Nem - Nincs gond.
Igen - Máshol is elkapnak érte, csak talán nem ennyire nyíltan.
Akinek büdös a munka és nem tudja tiszteletben tartani a meghatározott személyeket/dolgokat, annak ez a hely nem való. Bár szerintem másik sem.
TV csatornák?
Minek több?
Van belföldi hírcsatorna, sportcsatorna, külföldi hírcsatorna, szórakoztató-oktató csatorna, filmcsatorna.
Mi kéne még? Zenecsatorna? Arra ott a rádió, illetve lehet venni rengeteg cd-t és kazettát.
Internetes cenzúra?
Egyértelműen van.
A youtube eléggé korlátozott például. Bármi ami lázadó hangulatú/szövegű (rengeteg hippie-dal, 70-80-90-es punk rock, stb.)
De a világ weboldalainak 90%-át elérem.
Igaz én magam nem használom, nem használtam 2013 előtt Magyarországon sem, de például elérhető a FaceBook is.
Minden álhír (amit a világ többi részén -helytelenül- igaznak hisznek) értelemszerűen el van tűntetve.
K. N.
*11
Erős gyanúm, ha valaki közülünk közterületen nagy hangon merné anyázni, kritizálni a Juchét, rövid időn belül zárkában találná magát. Itthon ez legalább megtehető büntetés mentesen :P
"Igaz, hogy Észak-Koreában van a legnagyobb jólét?"
Semmi gond nincs kint most jottem onnan. Sokkal jobb nyugatnal, van X-box meg szauna, jakuzzi, minden csak a nyugatnak kiadják az ellenkezőjét, mert oda menne az összes nyugati mocsok söpredék!
Amikor nem mehetsz be bizonyos helyekre meg kamera se veszi, ott voltam happi,minden ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!