Szerbia várhatóan mikor előzi meg Magyarországot?
Valahol azt olvastam, hogy a szerb tanárok többet keresnek a magyarországi tanároknál. Néhány éve ez még nem volt így.
A szerb fizetések gyorsan nőnek, gyorsabban, mint a magyaroké.
Meg Belgrádban hatalmas építkezések vannak, gyakorlatilag egy újabb városnegyedet húznak fel, mely tele lesz felhőkarcolókkal.
Én azt gondolom, hogy legkésőbb 2022-ig elérik Magyarország szintjét. Ti mit gondoltok erről?
"Valahol azt olvastam....."
Jól kezdődik a kérdés.
Sajnos már nem emlékszem arra az oldalra, ahol olvastam.
De annyi biztos, hogy nagyon nő a tanárok fizetése Szerbiában.
Szerbia nagyon messze le van maradva, ráadásul a gazdasági növekedés éppen kisebb, mint Magyarországon.
Örülök viszont ennek a kérdésnek, végre nem Romániáról szól
"jövő héten megyek Cluj Napocába, és vissza se nézek."
Annyi felé mondtad, hogy mész, hogy ennyi irány nincs is.
Nem az számít hogy visszanézel-e, a lényeg, hogy vissza nem gyere.
Szerbia történelme rosszul alakult az utóbbi évtizedekben, eléggé le van maradva. Ott tart, mint Magyarország a '90-es években. 2022-re Szerbia az 1989-es fejlettségét fogja utolérni.
Sokan ott is az EU-tól várják a fejlődés beindulását, de sokan már ebben sem hisznek. A nacionalizmus, szuverenitáspártiság is erős, Szerbia nem hajlandó lemondani déli szakadár autonóm tartományáról, Koszovóról, ezt viszont elvárja Brüsszel, addig nem csatlakozhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!