Törökországot miért nem engedik be az Európai Unióba?
"Ha Törökországból is úgy lehetne ki-be járkálni, mint pl. Magyarországról Ausztriába, mit gondolsz, hány (eredetileg talán nem is török) rosszakaratú emer jöhetne ide törvényesen?"
Az EU tagságot azért ne keverjük össze a schengeni-egyezménnyel.
Megint ész nélkül kommentel mindenki ahelyett hogy inkább ne szólna hozzá, ha nincs róla lövése. Nem olyan régen akadt meg a csatlakozási tárgyalás, mert a törökök nem akartak több jogharmonizációt végrehajtani (illetve az EU sem örült az autoriter irányba elmozduló hatalomnak).
Egyébként van róla wiki szócikk is.
Szerintem belátható időn belül beengedik, úgy ahogy Ukrajnát is, sőt nagyon hosszú távon lehet Oroszországot is.
Ne röhögtessük ki magunkat, az EU-ban már rengeteg török él, és az iszlám is eléggé elterjedt, ezért ez a kettő nem érv a beengedés ellen, más kérdés, hogy én a belépésük ellen vagyok.
Az hogy Erdogan mit kavar, nekem nem tiszta, mert szerintem nem EU ellenes.
'sőt nagyon hosszú távon lehet Oroszországot is.'
Csak utána nehogy a maguk céljára ('birodalom építés') kezdjék kihasználni az uniós tagságot. De legyen ez a legrosszabb forgatókönyv...
'Csak utána nehogy a maguk céljára ('birodalom építés') kezdjék kihasználni az uniós tagságot'
Oroszország még mindig a lejtőn megy lefelé, amint az utóbbi 30 évben.
Az EU csak gazdasági roncs Oroszországot venne át a nyersanyagokért, és nem egy erős Oroszországot.
De ha úgy meg minden tovább mint eddig, főleg ha létrejön az EU hadsereg, akkor csak az a kérdés, hogy az EU, Kína, vagy mindkettő kebelezi-e be Oroszországot. De ez inkább még legalább 30 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!