Oroszországban mennyire demokratikus az élet az európai átlaghoz képest?
Figyelt kérdés
Úgy értem, mennyire van "összeszorítva a nadrágszíj" teszem azt politikai kérdésekben, szólásszabadságban, kormánykritikában, vállalkozások terén, ilyesmi? Ha mondjuk a nagy európai átlaghoz viszonyítjuk. Mennyire "szabad" ott élni, ha mondjuk a Szovjetunió kommunista rendszeréhez hasonlítjuk?#Moszkva #vezetés #rendszer #Szovjetunió #Oroszország #Sztálin #demokrácia #Putyin #szólásszabadság #elvtárs
2018. júl. 4. 22:59
11/12 anonim válasza:
A nyugati sajtó sokkal durvábbnak igyekszik beállítani a helyzetet, mint amilyen valójában. Egyik barátom Moszkvában él, én is megyek majd huzamosabb időre Szentpétervárra, mert annyira megtetszett, mikor kint jártam. Rajta vagyok az "orosz fb"-on (вконтакте), elég gyakran találkozom Putyin-ellenes véleménynyilvánításokkal, főleg a fiatalok részéről. Anno az egyetemen az orosz lektor is a szemét forgatta, mikor szóba hoztuk Putyint. :) Oroszország a SZU óta sokat változott, de még mindig nagy út áll előtte. De mivel az országnak csak egy része tartozik Európához, talán soha nem lesz egészen olyan, mint pl. az EU. De ez szerintem nem feltétlenül baj. Egyébként VAN ellenzék Oroszországban, csak pl. az egyetlen lehetséges, széles körben támogatott kihívót elég gyakran eltűntetik a képből ilyen-olyan indokkal. De bántani nem bántják. És olyan durva politikai rágalmazások sem folynak náluk, mint nem olyan régen nálunk, európai országban...
12/12 anonim válasza:
A Nyugatnak nem tetszik hogy Oroszország nincs Zs-kézben mint maga a Nyugat igy értelemszerűen nem repesnek érte.
És nincs is olyan probléma hogy erőszakoskodnak a migrik mert alapból nem engedik be őket esetleg kisérettel átvezetik őket az országon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!