Erdélyben azért nincsenek függetlenségi törekvések mert a román kormány ott tartja a hadsereget meg megkettőzi a rendőrállományt?
Erdélyben VANNAK függetlenedési törekvések, még a románság körében is, az más kérdés, hogy egyelőre még nem uralkodó nézet.
Megkettőzött rendőrállomány viszont nincsen, ez hülyeség. És a 20% fölötti kisebbségi lakosságú területeken a rendőrök is megfelelő arányban kell beszéljék a kisebbség nyelvét (a rendőrakadémia a számarányunknak megfelelő arányú magyar helyet hirdet).
A katonai jelenlét sem nagyobb, mint bárhol máshol az országban, sokkal inkább érzékeljük a NATO-katonák jelenlétét (a Románia területén lévő két NATO-támaszpont egyike Erdélyben van).
Nem tudom, ki mesélte be neked ezeket, de nem így van...
Én is úgy tudom,hogy vannak függetlenségi törekvések viszont azok még nagyon kicsi arányban vannak jelen
Székelyföldön sem függetlenségért mennek hanem autonómiáért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!