Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mikor fogadják el a németesek,...

Mikor fogadják el a németesek, eszperantisták, frankománok, hogy az angol a világnyelv?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom, hogy háborognak emiatt. Ha Kína és India el tudja fogadni, hogy nem a mandarin vagy a hindi a világnyelv, akkor az ennél jelentéktelenebb nyelveket istenítők miért nem?

Érdekes módon maguk a németek nem annyira háborognak, de akik beleöltek sok sok évet a német tanulásba, azok próbálják igazolni, hogy érdemes volt.

2018. jún. 9. 16:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ahogy írtam, általában a következő csoportok toporzékolnak:

-elvakult németesek (pl némettanárok), akik nem tudnak angolul

-eszperantisták, akik szerint az eszperantó az egyedüli és legkirályabb

2018. jún. 9. 19:07
 12/16 Zolály ***** válasza:
100%
Én meg pont azt látom, Kérdező, hogy te vagy lusta megtanulni egy 2. idegennyelvet, és itt mentegeted magad. :D
2018. jún. 9. 19:42
 13/16 anonim ***** válasza:
32%

11.

Én csak azt nem értem, hogy aki jól tud németül - annak az összes logikátlanságával együtt - annak miért nehéz az angol? Annak röhögve meg kéne tanulnia. A francia ugyanaz, a szókincs kb. fele már eleve megvan - jóllehet más kiejtéssel - de jóval könnyebb nyelvtannal.

2018. jún. 9. 20:47
 14/16 Alex Fly ***** válasza:

Azért ahhozb hogy világnyelvről beszéljünkb nem az a lányegb hogy hányan beszélikb hanem hogy mekkora területen terjedt el. A hindi hiába rengeteg ember anyanyelveb ha az csak India egy részén használatos.

A másik példa a francia és német myelv esete. Európában a német 7 országban hivatalos nyelvnek számít, a francia jóval korlátozottabb.

És ha világnyelvről/közvetítő nyelvről beszélünk, akkor az is lényeges, hogy hányan beszélik második nyelvként. Az angol előnye behozhatatlan; a hindi vagy a mandarin esetében ez maximum az adott országon belül kimutatható...

2018. jún. 10. 12:54
 15/16 A kérdező kommentje:

hát a német is csak közép és kelet európában jelentős, mindenhol máshol teljesen jelentéktelen.

a spanyol meg a francia legalább valamennyire kiterjedt

2018. jún. 10. 16:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Én csak németül tudok, angolul megértek mindent, beszélni nehézkesen tudok, midnig a német jön elő. De tökéletesen elboldogulok, munkában is, külföldi nyaralások során is.
2018. jún. 11. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!