Jacinda Ardern lehet a világ egyik megmentője?
Jacinda Ardern kormánya elég stabil eredményeket produkál, a világ azon kormánya szerintem amivel a legkevésbé elégedetlenek az állampolgárai.
Érdekessége, hogy egy Munkáspárt és egy Jobbikhoz hasonló radikális jobboldali párt koalíciója. Vannak akik szerint a neoliberalizmus és neokonzervativizmus ellenében mivel nincs elég alternatíva a baloldaliaknak össze kellene fogni ennek jobboldali kritikusaival is.
De eddig senki nem tette meg. Érthető az ódzkodás.
Ha alkot valami maradandót, a projektjét átveheti a többi ország is? Lehetőleg a nyugati hatalmak pártjai?
Azonkívül általánosságban mi a véleményetek róla?
Valakit megmentőnek nevezni félév után azért eléggé felelőtlen. Be tudnád linkelni az elégedettségi listát, mert érdekelne, kik hol állnak.
Másodszor társadalmilag teljesen más problémákkal kell szembe nézniük.
"Imádom a degradálókat"
Tényleg így van, beszélgess el egy új-zélandival és megérted. Társadalmilag teljesen elszigeteltek. 4 órát kell utazniuk, hogy eljussanak egy külföldi nagyvárosba és akkor sem teljesen eltérőjű kultúrájú néphez mennek, hanem Ausztráliába. Nem véletlenül mondta az új-zélandi, hogy neki Európában újra kezdődött az élete.
Esetleg tudnád sorolni mik is azok az eléggé stabil eredmények?
Nem degradálok, csak - veled ellentétben - realista vagyok. Az új-zélandi munkáspárt egyébként, ha mindenáron kategorizálni akarunk, leginkább az LMP-re hajaz, az NZ First pedig távolról sem a Jobbikra, sokkal inkább a Fideszre, gazdasági kérdésekben kifejezetten centrista álláspontot képvisel. Amúgy nem ez az első koalíciójuk, voltak már 3 évig, 2005-től 2008-ig együtt. Ezért sem értem, mi a túrót látsz te akkora durranást, a kérdésedről az a bizonyos vicc jutott eszembe "A világ esze kiugrott a poroltóval" poénnal a végén.
Az pedig tény, hogy Új-Zéland Her Majesty országa a mai napig, élén egy kormányzóval, aki a személyét képviseli, jogában áll pl. feloszlatni a parlamentet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!