Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Megint melyik Eu képviselő...

Megint melyik Eu képviselő briliáns elméjéből pattanhatott ki az a káprázatos ötlet, hogy száműzni kell az egyszer használatos műanyagokat?

Figyelt kérdés

[link]

Az egész egyáltalán nem lett átgondolva.Ugyanis, nincs alternatíva, olyan, ami komfortban éppen azt nyújtja, mint egy műanyagszívószál.

Eltud valaki képzelni mondjuk Lattet inni papír szívószállal?Kétszer a szádba veszed és már bomlani kezd.

A 21. században az egyén komfortjának kell az elsődlegesnek lenni, nem pedig mindenféle hülye rögeszmének.

Inkább az újrahasznosítási technológiák kifejlesztését kellene támogatniuk anyagilag, mivel jelenleg olcsóbb valami újra kitermelni, kibányászni , mint egy meglévő hulladékot újra hasznosítani.

Ezen kellene változtatni és nem sz_patni a népet.

Vagy, lehet, hogy valamelyiknek papír szívószál gyára van?

2018. jún. 1. 19:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, időben szólok!

Rohanj el és vegyél 20 bála műanyag szívószálat és az kitart életed végéig.

Ha mégis hosszabb életű lennél, akkor amikor látod, hogy vészesen fogy, kezd el kimosni őket.

Az sem baj, ha mindig tartasz magadnál a zacskóval, mint a papírzsepit, mert soha nem lehet tudni, hogy hol lehet rá szükséged!

Problem solved!

2018. jún. 1. 19:51
 12/24 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudom, de az első értelmes ötlet, amit az eu kitalál.
2018. jún. 1. 20:01
 13/24 anonim ***** válasza:
89%

Egyrészről támogatom azt a kívánságodat, hogy először a lebomló műanyagokat kellene fejleszteni és a műanyagok újrahasznosítását.

Másrészről viszont javaslom gondold át ezt a "21.században az egyén konfortjának kellene elsődlegesnek lenni" dolgot, mert szerintem sokkal kevésbé komfortos egy pusztulóban levő Földön élni, mint nem használni szívószálat.

Amúgy sikerült a legkevésbé fontos szereplőt megtalálnod, a szívószálat.

csak abba gondolj bele, hogy mennyi pillepalackot használunk el nap mint nap, és 1 pillepalack anyagából hány száz szívószálat lehet csinálni.

Az egyszerhasználatos műanyagok betiltásánáál a szívószál a legutolsók között lesz, nem sokkal a gyógyszerek csomagolása és a steril fecskendők műanyagja előtt.

Nem túl sok évvel ezelőtt az eldobható műanyag bevásárlószatyroknál csináltak durva beavatkozást, szinte egyik napról a másikra termékdíjassá tették, minden darabért fizetnie kellett a boltosnak. Azóta nem adják ingyen az élelmiszer áruházak, előtte vásárlásnál tucatszám nyomták a kezedbe, akár minden darab árut külön szatyorban is hazavihettél. Valahogy még sem lett vége a világnak attól, hogy nem az "egyén komfortja" volt az elsődleges, hanem, hogy ne keletkezzen minden nap több tonna kidobott műanyagszatyor.

Nekem is csak akkor jut eszembe, amikor anyázok a padláson, mert előző évben véletlenül egy lebomló szatyorba tettem el valami cuccot és amikor fel akartam emelni, akkor szétmállott az egész.

2018. jún. 1. 20:05
 14/24 anonim ***** válasza:
93%

Nem csak az a probléma, hogy az újrahasznosítás drága, ill. hogy a műanyag palack és egyéb műanyag nem bomlik le. Hanem az is, hogy sok idióta MINDENHOVA eldobálja, mint a többi szemetet is, ami szárazföldön "csak" ronda, viszont a tengerekben és óceánokban számtalan állat halálát okozza. Nem csak pár darab műanyag palackról, kupakról stb. van szó, hanem több ezer tonnáról, olvass utána. Ezen is sokan dolgoznak, hogy hogyan lehet összeszedni a tengerekből és óceánokból azt a sok ezer tonna műanyagot és egyéb szemetet, amit a sok idióta barom belehajigált, mert neki úgy volt kényelmesebb...

Ja, és az előbb nem voltam teljesen pontos, a szárazföldön sem "csak ronda", mert ott is tömeges halált okoz, lásd pl. itt:

[link]

2018. jún. 1. 20:06
 15/24 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, de az első értelmes ötlet, amit az eu kitalál."

Inkább csak egy strigula, újabb Eu-s baromság a porszívók leszabályozása, az emissziós normák leszabályozása után.

Inkább hagyni kellene mindent az emberekre és a piacra.Ha igény van műanyag szívószálra, márpedig van, akkor ne blokkolja önkényesen pár hatalommal rendelkező közszolga.

2018. jún. 1. 20:07
 16/24 anonim ***** válasza:
94%

"Ne hülyéskedj már, sok ital van, amit szívószállal feelinges inni.

Pedig komolyan gondoltam, szerintem az egyén komfortérzete a legfontosabb.

Felőlem betilthatják a műanyag szívószálat, de csak akkor, ha van olyan alternatívája ami nem csökkentia komfortérzetet, mondjuk renfsen lebomló anyagból van."

Téged érdemes kivágni valamelyik közelkeleti frontra egy lövészgödörbe pár napra egy kulacs vízzel, lenne olyan komfortérzeted, hogy magad alá szarnál, hugyoznál.

2018. jún. 1. 20:19
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"Inkább hagyni kellene mindent az emberekre és a piacra.Ha igény van műanyag szívószálra, márpedig van, akkor ne blokkolja önkényesen pár hatalommal rendelkező közszolga."

Ennyi erővel mindent hagyni kellene az emberekre. A törvényeket törüljük el és majd meglátjuk ki mire képes. Ilyen világ jobban tetszene?

2018. jún. 1. 20:45
 18/24 A kérdező kommentje:

17#

Nekem a minimális állami beavatkozás tetszene.

Pl: nem rabolja le az állam a fizetésem 30 százalékát, de cserébe, nincs állami egészségügy, csak a sürgősségit fizeti az állam.

Aztán, csak privát tömegközlekedés van.

Olyasmi az ideál, mint ami az USA-ban van, csak még annál is kevesebb állammal.

2018. jún. 1. 20:55
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem a minimális állami beavatkozás tetszene."

Szerintem olvasd el újra a kérdést, mert én nem azt kérdeztem, hogy neked mi tetszene.

2018. jún. 1. 21:52
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

"Inkább hagyni kellene mindent az emberekre és a piacra."

Persze, amíg el nem pusztul a föld. Na ez az, amiben én nem hiszek.

2018. jún. 1. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!