Miért hiszik sokan, hogy a németek liberálisak?
Először is a német, mint olyan sosem volt egy egységes nép.
Én Bajorországban élek, amit itt látok az a következő:
nacionalistábbak, mint a magyarok bizonyos értelemben: rengeteg a hagyományőrző rendezvény, amire nagy számban, népviseletben felvonulnak, ápolják a nyelvüket, szokásaikat. Átlagban vallásosabbak pl.: a magyaroknál.
De egyszerre liberálisabbak is: nem zavarja őket, ha más a vallásod vagy a bőröd színe vagy máshogy látod a világot egészen addig, amíg őket nem zavarod. De azt pl elvárják, hogy megtanuld a nyelvüket. Az se zavarja őket, ha pl.: egy sötétbőrű az ő népviseletüket hordja. Nyitottak más kultúrák iránt.
Én azt tanultam tőlük, hogy a liberalizmus és a nacionalizmus nem zárja ki egymást.
A CDU nagyon távol áll a jobboldaltól.
AZ igazi jobboldal, előbb iktat törvénybe mecsetépítési tilalmat, minthogy beengedne egy migránst is.
A nacionalizmus és a liberalizmus teljesen ellentétes egymással.
Az, hogy megy egyszerre a kettő az egy paradoxon.
Az előbbi nem arról szól, hogy nevetséges bőrnadrágban vedeled a sört vagy a magyarok esetében az agyonfűszerezett gulyáslevest.
Ezek csupán külsőségek, nagy jelentőségük nincsen.
A nacionalizmus kvázi nemzetvédelem, ebbe pedig beletartozik az is, hogy ellenezzük az afrikai,közel-keleti migránsok betelepedését és, hogy jogot formáljanak bármire is az adott országban.
A németek pedig rendkívül liberálisak, a svédek után ők következnek ebben.
Az osztrákok velük ellentétben másként látják a dolgokat és vannak közük nacionalisták.
Azért, mert liberálisak.
A 3-as szépen leírta, annál nem is kell több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!