Mi a véleményetek David Cole auschwitzi dokumentumfilmjéről?
"többet érsz vele, mint ezzel a szarral..."
Láttad a filmet?
Gyereke itt senki nem beszél holocaust tagadásról!
Itt egy link beraktam, megtalálható a film nézzétek meg és csak a véleményetekre vagyok kíváncsi természetes úgy hogy megnéztétek!
Láttam a filmet. Tehát ezek fényében:
Bármilyen témában kutakodunk a történelem szalagán és az bármilyen nagyobb hatalom érdekébe ütköző, az le van titkosítva, tilos róla beszélni, bebörtönöznek érte, megbüntetnek stb. Az egész nyugat arról beszél, hogy micsoda nagy demokrácia és szólásszabadság van. Ugyanakkor az embereknek az az érzése támad, hogy amit tapasztalnak és amit hivatalosan a médiában leadnak nem ugyan az. Hiszem, hogy van gondolati szabadság és hiszem, hogy egyik ember sem felsőbbrendű a másiknál bármilyen oknál fogva sem. Nem vitatom, hogy intelligencia és műveltségi, kulturáltságbeli különbségek vannak köztünk. Ez tény. De ez nem jogosít fel senkit sem arra, hogy az emberből "állat" legyen. Nincs nagyobb bűn annál (véleményem szerint) amikor valaki/valakik tudatosan élősködnek más embereken és magukat bármilyen oknál fogva feljebb emelik a többi fölé. Ma nem fizikailag ölnek a "felsőbbrendűek", hanem szellemileg. A pénzt Istenként tisztelik és a pénzt az élet lényege, a boldogság, a szabadság fölé emelik. Ez a BŰN! Nagyobb bűn mindennél a világon.
Rendelkezünk minden olyan tudással, ismerettel, mellyel minden élő ember ma boldogan élhetne. Ehelyett a pénzimádatra és az emberek rabszolga tartására helyezik a hangsúlyt a felső vezetők. És lehetségesnek tartom, hogy ennek a hatalomnak a megtartásáért képesek minden olyanból hasznot húzni, ami más emberek számára szenvedés volt és halál. Minden embert sajnálni kell, aki értelmetlenül szenvedett, és együtt érezni azok családtagjaival, akik bármilyen mészárlásból fakadó megalázáson és gyászon mentek keresztül. Bármilyen származású emberekről is legyen szó. Bármilyen népcsoportról!
Visszatérve a kérdés gyökeréhez. Ha valóban demokráciában élünk, akkor lehessen jog arra, hogy a lehető leghitelesebben vizsgálhassuk a történéseket. Hogy kizárhassuk a tényfeltárásból a tévedést, félre kell tenni az érzelmeket a hatalmi érdekeket és a tényeket kell nézni. Hogy ez valakiknek az érdekével ellentétes lehet az már más kérdés. Hogy létezhetnek e az összeesküvés elméletek.... lehet bennük valami igazság..?
Szerintem egyetlen józan gondolkodású, valamennyire művelt ember sem vitatja az 1-2 világháború kegyetlenkedéseit és az üzleti hasznát. Igen üzleti. Miért? A mai háborúk vajon miről szólnak? A pénzről. Ami megtörtént az emberi ésszel fel nem fogható. Van az emberiségnek egy olyan rétege (származástól függetlenül bárhol a világban)
akikből hiányzik a lélek és valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag hiszik, hogy felsőbbrendűek a másik embernél, valamint joga van rabszolgaként tartani bárkit a saját kényelme és hatalmának érdekei miatt.
A film elgondolkodtató volt számomra, láttam már korábban is. Jobb volna nyíltan megvitatni ezt a témát és helyrerakni a tényeket, ahelyett, hogy mindenféle szájbefogós törvényeket hoznak és megfélemlítenek, hogy még csak gondolkodni se merj róla. Valahogy az 1984 című műből a gondolatrendőrség jutott az eszembe. Ezzel csak nő a feszültség és az agresszió. És valamikor nagyot fog robbanni. Senkinek sem jó ez. Ha emberként tudunk egymás mellett élni és élni hagyni a másikat, nincs semmi gond. De ez ma sajnos nem ebbe az irányba halad.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!