A rasszok keveredése az emberiség sokszínűségének végét jelenti?
A dns-es nek jót tesz a keveredés mert anélkül meg belterjesség lesz és torzszülött lesz mindenki.
Vagyis a tudománynak teljesen más a véleménye erről.
Megfelelő szelekcióval már egy pár száz fős populációban sincs belterjesség, mert elég nagy a genetikai variáció. De ahhoz tényleg mindenkinek a genetikailag legtávolabb állóval kell utódot nemzenie.
Meg lehet oldani.
Utolsó, kell a genetikai sokszínűség, mert pozitív hatása van.
Ezt nem én mondom ez tudományos tény...
Az önmagában nem pozitív tulajdonság, hogy különben belterjesség lesz, ezt ma már mindenki tudja, nem kell másik földrészre menned párt keresni, hogy ne legyél belterjes, ez a pármillió ember már elég sokszínű most is.
De amúgy igen, a keveredés hosszú távon a jellegzetességek eltűnésével jár. Valaki írta, hogy a 3 alapszínből bármilyen színt ki tudsz hozni. Csakhogy nem 3 alapszín van, hanem sokkal többféle emberi rassz, ha pedig a színeket összekevered egy szín marad, kipróbálhatod magad is. Persze rövidtávon, ha két más hátterű ember gyereket vállal egy átmenet születik a kettő között, én a későbbi következményekről beszélek, amennyiben mindent mindennel keverünk.
Én amúgy nem bánom, hogy ki keveredik kivel.
Nem azért írtam a 13-as válaszom, mert nagyon érdekel, csak leírtam a tényeket.
Amúgy nem hiszem, hogy ezeknek a dolgoknak túl nagy jelentősége van, ugyanis néhány évtized múlva ott tart majd a tudomány, hogy mesterséges testbe költözhetünk vagy megváltoztathatjuk a genetikánkat úgy, ahogy akarjuk, stb.
Szóval teljesen lényegtelen szerintem.
Az egész evolúció a keveredésen alapszik.
Azért van pl nagyobb esély,hogy beltenyészetből származó gyerek beteg lesz,mert a változatosság sokkal előnyösebb evolúciósan...
Sajnos a primitív civilizáció része volt,hogy a rasszok közötti különbségeket nem tudták elfogadni.
Ma már szerencsére nem így van,bár még ma is sok a primitív van,egyes válaszokból is kitűnik..
Amúgy,ha evolúciósan hátrányos lenne,hogy különböző bőrszínű emberek keverednek,akkor a természet megoldotta volna,hogy ne lehessen közös utóduk.
Mégsem így történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!