Mi a véleményetek az új lengyelországi, holokausztot érintő törvényről?
Elég undorító, hogy amíg a németeknek volt bátorságuk szembenézni a múltjukkal, addig a lengyelek és magyarok minden felelősséget hárítanának.
Egyértelmű, hogy a helyiek közreműködése nélkül nem állhatna Lengyelország a borzalmas lista élén, mely azt számlálja össze, melyik országból mennyi zsidó halt meg a második világháború idején: 3 millió 300 ezer fő lengyel zsidóból 300 ezren maradtak életben. Ez 91%-os “siker” volt a náciknak. Akik a lengyelek nélkül ezt nem érhették volna el. [link]
Hát na.
Hallottam ezt-azt a lengyelek antiszemitizmusáról abból az időből.
Ők sem voltak makulátlanok ilyen téren.
Német megszállás alatt voltak. Az országuk nem létezett.
Logikus, hogy nem tetszik nekik a megnevezés.
#15:
Ami biztos: LENGYEL koncentrációs táborok nem léteztek, ostobaság és sértő ilyen kifejezést használni. Azzal viszont én sem értek egyet hogy ne lehessen beszélni a háború előtti és alatti lengyel antiszemitizmusról. Nehéz is lenne letagadniuk, hiszen a 30-as években egy tucatnyi, a zsidókat innen-onnan kirekesztő törvényt hoztak, persze közel sem olyan szinten mint a németek. A helyzet lengyel-zsidó vonalon helyenként olyannyira el volt mérgesedve 1939-re hogy a Lodz környéki zsidóság megpróbálta barátira venni a kapcsolatokat a németekkel és virágokkal, sóval-kenyérrel köszöntötték a bevonuló Wehrmacht egységeket (hasonlóan az ukránokhoz akik 1941-ben szintén felszabadítókként tekintettek a németekre).
hogy a mi bűneinkről beszéljünk."
Nincs mi bűnünk.
Nem is éltem akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!