Hogyan alakulhatott ki Nyugaton a munkerőhiány?
Talán "elszámolták" magukat?
Benézték a fejlett Nyugat szakemberei, hogy hány orvosra, informatikusra, vízvezeték szerelőre, kőművesre meg ápolónőre lesz szükség 5-10-15 év múlva?
Mindenütt? Angliában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában?
Esetleg tudatosan spóroltak az oktatáson, mert tudták, hogy a keleti országokból bármikor, bámennyi bármilyen szakember rendelkezésre áll ?
Belátom, hogy ha Norvégiának orvos kell, szívesen látja a magyar vagy a lengyel orvosokat...
De MENNYIVEL JÁRUL HOZZÁ a magyar vagy a lengyel orvosképzéshez?
MENNYIVEL kompenzálja az ország egészségügyét, ahonnak elcsábította a drága pénzen képzett szakembert, és EMBERÉLETEKET TESZ KOCKÁRA ?
"Akkor pedig kéretik nem kórusban hörögni, amikor a nemzet megkéri a diploma árát, és aki külföldre akar menni az vegyen fel kölcsönt az oktatáshoz, fizesse be a tandíjjat, és a soxoros fizetéséből fizesse vissza..."
Most az történik nem?
Egyébként meg ne felejtsük el, hogy az állam pénze az a mi pénzünk. Az ember szülei is fizettek ám adót, és szerintem elvárható, hogy az adót rájuk vagy/és a gyerekükre fordítsa az állam. Például azzal, hogy ingyenes az egyetem.
"ja... Ezt majd akkor kell komolyan venni, ha szabadon igénybe vehetem a német egészségügyet meg hasonlók... "
Megteheted.
Nyaralás alatt Európai Egészségbiztosítása kártyának hívják. Ezzel a kártyával bárhol ingyenes ellátnak.
Ha hosszabb ideig akarod igénybe venni a német egészségügyet akkor viszont oda kell költözzél és oda kell fizetned a TB-t.
Tudod Németország nem jótékonysági intézmény, nem fognak ellátni olyan embereket akik egy forintot nem fizettek be a kasszába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!