A kelet-európai vezetők miért erőltetik a szakmunkásképzést ennyire?
A probléma, hogy sem Orbán, sem Fico nem éri meg, hogy hiába képeznek több szakmunkást,hogyha az összes kimegy külföldre.Ergo, most több szakmunkást fognak kitanítani Svájcnak meg Ausztriának.
Ezért, az egész pénzkidobás.
A másik, Fico is jön ezzel a "3-as" átlag dologgal.És, akkor mi van?
Nyugat-Európában nincsen érettségi eredményhez kötve az egyetem,hanem kell motivációs levél, felvételi elbeszélgetés, ennyi.
Ha nem vagy alkalmas úgyis kibuksz az első,max második félévben.
Ez sokkal hatékonyabb szelekció, mivel, aki tényleg lusta, nem oda való azt kiszelektálja, akinek meg "megjött az esze" és gimnáziumban rossz tanuló volt, de most ráhajt,ő megkapja az esélyt.
Emiatt is hülyeség a magyar felvételi rendszer.
Másrészt,azt is kellene nézni,hogy a népesség körében nincs akkora igény szakmunkásképzésre.
" Így aztán a szakmunkás ráun az itthoni krumplievésre vagy a pőre éhezésre, és kimegy Németbe, ahol euróban keres annyit, mint idehaza forintban. Ettől persze továbbra is marad a hiány."
Igen valóban, a német kőmíves 80-100 ezer eurókat keres.
Hahahahaha...
Egy kicsit túl van tolva ez a dolog. Nem én, vagy te, vagy a Viktátor fogja megmondani a piacnak, hogy mire van szükség. A piac majd beszabályozza magát, eldönti, aztán jelzi, hogy mire van szükség.
Lehet azzal jönni, hogy hú, őrült hiány van szakmunkásból, csak nem igaz. Ha olyan őrült hiány lenne, akkor nem ennyit keresnének, hanem 2-3-szor ennyit. Majd ha lesz rá valós igény, amit a piac diktál és nem a nemzethy hisztéria, akkor majd lesz annyi szakmunkás, mint légy a sz*ron. De addig minek?!
Aszt majd a Viktor Úr eldönti hogy mibő van hijány és mibő nem!!!
8- Bécsi egyetem, de ott van az eisenstadti FH is.
Itthon a Metropolitan egyetemnek volt olyan "kezdeményezése", hogy ha nem volt meg a 280 pontod, akkor egy kis trükkel egy felvételi elbeszélgetés után ( ahhoz tényleg ritka hülyének kell lenned, hogy elkúrd..) felvettek.
"Nyugat-Európában nincsen érettségi eredményhez kötve az egyetem,hanem kell motivációs levél, felvételi elbeszélgetés, ennyi. "
Szarabb egyetemeken valóban nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!