Törökországot miért nem ítélik el a kurdok ellen indított agressziója miatt?
"Nicsak, Erdogannak mennyi lelkes híve van"
Nem, de ne keverjük a szezont a fazonnal.
Törökök mindössze is jók voltak kurd, örmény, asszír meg görög civilek mészárlásában, most is azt csinálják amihez egyedül értenek, gyilkolnak pusztítanak, és közbe magyarázzák, hogy nekik ehhez joguk van, ahogy azt is megmagyarázzák, hogy miért mészárolták le az örmények ez pl.
Amúgy meg igen, bemondták, nézz utána nyugodtan a neten.
Már az is gáz amikor egy török támogatja Tayyipot, de amikor egy európai , hát az már mindennek az alja, el se tudom képzelni milyen lelkivilágod lehet....
Törökországban 15 millió kurd él. Ez elég sok ahhoz képest hogy szerinted irtják őket :) Bizonyára még nem jártál Törökországban. Most sem a kurdokat mészárolják hanem a PKK YPG terrorszervezetek tagjait akik számos civilek elleni merényletért felelősek. Sokszor jártam Törökországban így szerintem nekem kicsit nagyobb a rálátásom mint neked. Az örmények esete más. Világháború alatt történt. Törökök át akarták telepíteni az örményeket mert fellázadtak és a török lakosságot gyilkolták. Az igaz hogy sokan meghaltak az úton de nem a kiirtásuk volt a cél. Sok ország nem is fogadja el mint népirtás.
A te lelkivilágodat nem ismerem de az értelmi szinted a béka feneke alatt van.
A helyzet az, hogy a törökök elnyomják a kurdokat...
Próbálják "rávenni" őket, hogy törökösödjenek el, különben hátrányosan vannak megkülönböztetve...
Aztán néha elszakad a cérna, és aggresszívebben próbálnak kiállni a jogaikért, mint a szabad önmneghatározás meg hasonlók...
Ez aztán megint jogcímet ad a török hatóságokank, hogy letaroljanak egy újabb falut...
A nagyhatalmak meg nem nagyon sólnak bele, mert Törökország hasznos bábu a sakktáblán.
Most például azzal zsarolja Európát, hogy ha elitáli a kurdok abajgatását, akkor szélnek eresztenek vagy kétmillió menekültet...
Na mégegy szakértő. Hányszor jártál Törökországban? Ja hogy egyszeresem de a fotelból jobban tudod mint én a helyszínen látottak alapján :)
Valóban volt hátrányos megkülönböztetés úgy 20-30 éve. Azóta sokminden változott. Ma már a Törökországi kurdok semmilyen hátrányban nem szenvednek. Van saját pátjuk a parlamentben, helyi kurd képviselők, polgármesterek. Az iskolákban választható kurd nyelvű tanítás és egyetemen is. Van kurd nyelvű TV csatorna rádió, újság stb. Ez a falvak letarolása meg hülyeség ahogy van. Azért vándorolnak sokan a nagyvárosokba mert ott több a munkalehetőség. A PKK terrorszervezet tagjai meg sok esetben nem is törökországi kurdok hanem iraki vagy szírek.
Javaslom mozdulj ki a zsákfaluból és nézz szét Törökországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!