Nah tessék az OMG weblapok fejlesztési költsége 1milliárd előreláthatóan?
erről beszéltem. jó kis zsebpénz lesz, beülnek és kapásból tömik magukat. gratula.. mondjuk ezt vártam.
Légyszíves, olvasd már el azt a szájbanyomott cikket, és ne ugrálj már az idegeimmel az értetlenségeddel!
443 domain van jelenleg (tudod, pl a www.felvi.hu és társai)
Egy domain alatt meg rohadt sok allap (tudod, a HTML file-ok).
Egy átlagos ilyen lap letöltése, képekkel, HTML-kóddal, stb, kb 1-2 MB. Átlagos böngészés során, egy oldalon, nagyjából 30-40 alkalommal teszed ezt meg (megesik, hogy többször). Az egy emberre is 30-80 MB adatot jelent. EGY emberre, EGY alkalomra. Amikor felvételi volt, mindig le van terhelve a rendszer.
Tudod, szervereknél nem korlátlan sávszélesség van, meg nem 50 megás ADSL, hanem optikai kábel, legalább gigabites kapcsolat (de van, hogy gyorsabb is), és a felhasznált adatforgalom alapján jön a számla. Persze, elhiszem én neked, hogy egy kis webshop üzemeltetése megoldható havi 200-300 ezerből, de egy teljes kormányzati weblap-hálózat fenntartása rohadtul nem.
Az pedig, hogy a forgalmiztatási rendszer szervereinél sokan azt írták, hogy havi 200-300 ezerből megvan, az azért van, mert az egy saját keretprogramban fut, és 1-1 alkalommal maximum 200-300 kilobyte adatforgalom jön létre.
Ha ezek után se érted, amit az előző kommentemben leírtam, akkor kérlek, fordulj informatikusodhoz, politikusodhoz.
ma 17:37
Nem értetlen a nemkedves kérdező, hanem csak tetteti az értetlenséget.
nem vagyok értetlen, viszont egyesek itt próbálják bemagyarázni nekem a krva nagy hülyeséget.
100MB-es netet adnak egy szerverre 10-20k körül egy szerverre. 1GBit-et megkapsz havi 30k -ért. de legyen a duplája, akkor sem kell rá ennyi pénz.
de azért próbáld bemagyarázni a baromságot nyugodtan.
egy webshopot elüzemeltetsz vígan havi 50-60k-ból.
tessék szerencsétlen, garantált 1GBit(ne mond, hogy kevés és ez a garantált) egy évre kevesebb mint 1milla.
az azt jelenti, hogy másodpercenként 125MB-ot tud a sávszélesség. elhiheted nekem, hogy több szerver is elfér mögötte, nincs akkora forgalma, bármennyire is furcsálod, de nem youtube-t akarnak csinálni amihez városméretű szerverparkok társulnak.
a youtube-nak a forgalma éves szinten 500-600 millió dollár, legyünk annyira nagyképűek, hogy ezt a szolgáltatást összehasonlítjuk piciny országunk pár minisztériumi oldalával.
a youtube az egész világot kiszolgálja és sima tartalommal, hanem videó streaming-el ami rohadt sok netet zabál.
ha azt mondom, hogy ennek az ezres részét használnánk ki mi ezekkel a lapokkal, akkor egy óriásit lódítok. de kiszámolhatod. 600millió $ elosztva ezerrel és a dollár most 225 Ft, így is 125millió forint jön ki végeredménynek.
évi 125milka, de az egy olyan szerverrendszernek amivel egy hazai youtube-t csinálhatsz.
ez nem igazán látszik meg rajtad "kolléga"...
én tulajdonképp nem egyszerűen "számítástechnikával" foglalkozom (ugye ez a gyüjténév szart se takar, mert jelentehti azt is, hogy értesz a windows-hoz meg a word-höz)
hanem konkrétan a web a munkaterületem, a szakmám. Én weblapokkal és webes alkalmazásokkal foglalkozom és kicsit szerverekkel (nem nem csak itthon, hanem rendes munkahelyeken)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!