Igaz-e, hogy az 1920-ban lejáró trianoni békediktátum után az anyaországtól elszakított magyar országrészek újra egyesülhetnek?
Olyan aranyos, amikor valaki belinkel valamit, ami épp azt támasztja alá, amit ő vitat.
„A fegyverkezési és egyéb korlátozásokat 1937-ben felmondta a magyar kormány, lényegében visszhang nélkül. Az elveszített területek egy részét a második világháború előtt és alatt a Bécsi döntésekkel (1938 és 1940), illetve német szövetségben fegyveres akciókkal az ország visszaszerezte.
Az 1947-es Párizsi békeszerződés visszaállította az 1937-es határokat.”
Wikipedia - trianoni
És még egy kis csemege, csak hogy megnyugodjatok végre:
"4. cikk
A Szerződő Felek a nemzetközi jog elveivel és normáival, valamint a Helsinki Záróokmány
alapelveivel összhangban megerősítik, hogy tiszteletben tartják közös határuk
sérthetetlenségét és a másik Fél területi integritását. Úgyszintén megerősítik, hogy egymással
szemben területi követelésük nincsen és ilyet a jövőben sem támasztanak."
Részlet a rendszerváltás után kötött alapszerződésekből.
Ha már itt tartunk, annak sokkal nagyobb realitása lett volna, hogy mivel a párizsi békét aláírói közül több ország megszűnt létezni a rendszerváltoztatáskor, ezért akkor lehetett volna területeket felülvizsgálni. Pl. Szovjetunió már nincs, ami megkapta Kárpátalját: Ukrajna akkor milyen jogon birtokolja? Ugyanígy nincs már Jugoszlávia és Csehszlovákia sem. Jugoszlávia esetén főleg lehetett volna arra apellálni, hogy a délszláv háború miatt mi az ott élő magyar lakta területekre bevonulunk az ott élő magyarok biztonsága érdekében.
Köszönöm szépen, a hazaszeretetemmel nincs baj, meg történelemszakon végeztem. Szerintem a hazaszeretet ott kezdődik, hogy ismerjük annyira a saját történelmünket és kultúránkat, hogy nem beszélünk hülyeségeket.
"hogy a délszláv háború miatt mi az ott élő magyar lakta területekre bevonulunk az ott élő magyarok biztonsága érdekében"
Na abból lett volna csak nagy kalamajka! Az ott élő nem magyarok meg gondolom örömmel üdvözöltek volna minket, mint a harcokba bekapcsolódó n-edik résztvevőt. Jártam olyan vidékeken, ahol a faluban az egyik házon karcolás sem volt, a másikat meg gyakorlatilag kézifegyverekkel bontottak le és ez nem egyedi eset volt. Láttam Szarajevóban temetőnek használt futballpályát és stadiont. Köszönöm, nem kérek belőle! Sokkal inkább kérek egy közös Európát!
"Nekem nem kell más országa, csak a sajátom és annak elszakított részei, de azt nem szeretném megosztani senkivel."
Hát az most másnak az országa, akik között sok olyan van mint te. Beszéld meg velük az ötletedet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!