Olaszország miért van ennyire hanyatlófélben? A '70-es években még gyorsabban fejlődött, mint Németország, Franciaország vagy az Egyesült Királyság.
Mentalitás, migránsok, válságok stb. Szerintem leginkább saját maguknak köszönhetik. Éltem kint, dolgoztam olasz cégeknek. Nagyon szeretem az olaszokat amúgy, jó fej, rendes egy népség, de sajnos a megoldóképességük kb. egy 4-5 éves szintjén áll. Mindent 10× kell elmondani nekik és akkor sem biztos, hogy megcsinálják rendesen. Van bennük egy kis "egész egyszerűen leszarom" érzés is.
Migráns náluk már a "hullám" előtt is sok volt. Most meg kb. szó szerint úsznak bennük.
Az a fejlődés a Marshall tervnek volt köszönhető amit elcsesztek a rosszul kiépített rendszerrel
Megjegyzem Franciaország ugyan úgy hanyatlóban van sőt sokkal rosszabbul mint Olaszországban. Ěs ezt úgy mondom hogy a migrációs krízist bele sem számítottam
Persze migránsok... megszólalt a sok okos :D
Nyilván a migránsok, és semmi köze az olajárrobbanáshoz, az elcseszett államgazdálkodáshoz, a túlszabályozottsághoz... stb.
2-esnek igaza van. Az olaszokkal emberileg semmi gondom nincs mert tényleg jó fejek, ha beszéled az olaszt.
Én is a mentalitásban látom a bajok okát:
- Engem ugyan nem zavar, de aki nem olaszos, azt igenis irritálhatja, hogy akárhova utazunk és olaszokkal futunk össze természetesnek veszik hogy beszéled a nyelvüket. Az angol kiejtésük annyira nevetséges, hogy inkább olaszul beszélek velük.
- Váratlan helyzeteket képtelenek higgadtan megoldani, olyankor mint valami hisztis dedós úgy viselkednek.
- A közterületeik (főleg Rómától délre) elhanyagoltak és nem adnak rá.
- Politika szinten ott állnak ahol Magyarország, de nálunk sokkal korruptabbak.
- Turizmus: Észak-olasz üdülőtelepülések rettenetesen megdrágultak, de cserébe a szolgáltatások színvonala nem nőtt. Számomra igencsak röhejes, hogy a wifiért 20 eurót kérnek, miközben Bulgáriában a Fekete-tengernél ingyenes a wifi.
Nagyon remélem, hogy nem ők lesznek az "újabb Görögország".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!