Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van mindenki annyira...

Miért van mindenki annyira oda az USA-ért? Ha Orosz-Usa-háború lenne tuti usa nyerne? Ilyeneket miért hisznek el az emberek? Reklámozni, show-t csinálni tud amerika de az orosz sem a középkorban él.

Figyelt kérdés
usa,oroszország,háború

2017. okt. 7. 15:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt is számítsuk bele a képbe, hogy az USA gazdasága kb 15x akkora, mint az oroszoké.

Az sem utolsó szempont, hogy az USA-nak van egy stabil szövetségi rendszere, a NATO.

A NATO szintén kitesz 15-20 orosz gazdaságot.

Igen, az orosz hadipar jelentős, de évtizedek óta le van maradva és sehol sincs a NATO-hoz képest.

A NATO-nak több és jobban felszerelt hadereje van. Oroszország egy nagy ország, aminek a szája nagy, de folyamatosan lemarad.

Mivel (ahogy korábban) is írták, mindkét országban több ezer atombombája van, közvetlen háború nem nagyon várható.

Ez csak ráerősít arra, hogy az USA sokkal erősebb, mert innentől a politikai pozícióba sokkal többet számít a gazdasági potenciál.

Márpedig az orosz gazdaság relatíve kicsi, az európai hatalmaknak is 2-3x akkora gazdasága van.

Az egyetlen politikai, gazdasági és katonai erő, ami nem szövetséges az USA-val, de felér hozzá, az Kína.

2017. okt. 7. 16:14
 12/24 anonim ***** válasza:

Ez a 'jó magyar szokás szerinti' hozzászólás.

Átszámítani a kereseteket buta dolog.

Nem az számít, nominálisan és átszámítva mennyit keres egy ember, hanem az, MENNYIRE JÓL ÉL MEG BELŐLE!

Az pedig, hogy egy állam polgárainak milyen az életszinvonala, erősen függ az illető ország gazdasági helyzetétől!

2017. okt. 7. 16:32
 13/24 Ezüstkutya ***** válasza:
27%

Az USA nem csak Oroszorszaggal viv "haborut" hanem az egeszvilaggal. Tudni kell, h amerika kapitany elfoglalta a vilag olajban gazdag reszeit, oroszorszag s kina kivetelevel senki nem mondhat nemet neki. Szoval ovek az olaj. Hogyan csinalnak ebbol gyorsan penzt? Megteremtik az igenyt erre a foszilis energia hordozora.

Nem kell szerintem bemutatni senkinek, h milyen eszkozokkel...

Oroszorszag, s Kina kez a kezben epitkezik.... nem publikaljak a hadi kiadasaikat pontosan. Mert? Mert nem mondhatja nekik senki.

Amerika kapitany azert nem irja ala az uj energia egyezmenyeket mert akkor le kellene mondania az olajrol.......

2017. okt. 7. 17:26
 14/24 Ezüstkutya ***** válasza:
30%
Egy atlagos amerikai csalad 3szor annyi energiat fogyazt mint egy mi europaiak.
2017. okt. 7. 17:30
 15/24 MolotovPunk ***** válasza:
66%

Szerintem Magyarországon inkább az orosz imádat és USA utálat a jellemzőbb.Viszont nagyjából mindkét ország hadserege hasonlóan erős,de ettől függetlenül USA elektrotechnikában,életszínvonalban autó és egyéb más iparokban is magasan veri Oroszországot.

Ráadásul az orosz gazdaság annyira függ a kőolajtól meg nyersanyagoktól,hogy ha az nem lenne nekik,akkor még szegényebb lenne az orosz nép,pedig most sem élnek igazán jól.Tetszik,nem tetszik:Orosz nép nagy része pedig nagyon szegény körülmények között él.USA-ban pedig a nép jó része középrétegként (viszonylagos jómódban) él.Az a gond,hogy Oroszországban valószínűleg soha sem lesz olyan (nyugati) életszínvonal,mint USA-ban.

2017. okt. 7. 17:40
 16/24 MolotovPunk ***** válasza:
Ettől függetlenül Oroszország és USA szerintem soha sem fog egymással igazán háborúzni.Maximum szóban,mivel mindkét ország fejlett atomhatalom,így nem fognak egymásnak menni komolyabban.
2017. okt. 7. 17:42
 17/24 anonim ***** válasza:

"Gondolom ezért van akkora adóssága is mert annyira sikeres... egy átlagos amerikainak van 4 bankkártyája és átszámitva a lakosságra 45.000 usd adóssága."

Most akkor ez jobban hangzik?

"Még a gazdasági minisztérium is elismerte, hogy az egy főre jutó GDP csökkenése 2014-15-ben 40-50 százalékos volt öt országban. Ukrajna, Líbia, Venezuela és Guinea mellett Oroszország is az ötökhöz tartozik. A 2016-os minisztériumi becslések arra utalnak, hogy a GDP tekintetében Oroszország nemcsak Kazahsztánhoz, Kínához, Törökországhoz, Mexikóhoz és Brazíliához képest marad le, hanem még Türkmenisztán is megelőzi."

Hiába nagy az orosz gazdaság, ha nem stabil. Már pedig az elmúlt években látható volt, hogy az olajár képes megszorongatni illetve volt egy spekulációs támadás, aminek hatására a orosz elit annyira megijed, hogy dominó elvként rántották magukkal az egészet, nem véletlenül volt 18% infláció is.

Gazdaságilag szerintem Kína sokkal erősebb, nem véletlenül ők finanszírozzák az USA államadósságának nagy részét.

"És nem mindenki akarna az usában élni,oroszország sokkal inkább nemzetállam mint a korcs amerika."

Én nem is azt mondtam, viszont szerintem többségében inkább választanák az emberek USA-t.

Amúgy az is számít, hogy számodra mit jelent a nemzetállam, mert definíció szerint szerintem egyik sem nevezhető annak.

2017. okt. 7. 18:04
 18/24 MolotovPunk ***** válasza:

Marha jó lehet egy olyan (nemzetállam) ahol kb egypártrendszer van,mint Putyinék Oroszországában.Tiszta korrupt diktatúra és tákolmány az az ország.Köszi,de én inkább kihagynám azt.

Oroszország is úgy nemzetállam,mint egyes országok a mesékben. :)

2017. okt. 8. 15:35
 19/24 anonim ***** válasza:

18

Oroszország nem nemzetállam, egy föderáció 30 milliós (többnyire muszlim)kisebbséggel.

2017. okt. 8. 15:41
 20/24 MolotovPunk ***** válasza:

Pont ezért tettem zárójelbe a (nemzetállam) szót.Valaki fentebb írta ezt a baromságot.

Egyébként Oroszország demográfiai adatokban is gagyi megaf_s.Jó kis ország lehet.A világ legtöbb alkoholistája ott van.

2017. okt. 8. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!