Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hitler valóban gonosz volt,...

Hitler valóban gonosz volt, ha igen, mennyire?

Figyelt kérdés
Mert magánemberként nem tűnt kifejezetten gonosznak, sőt, nagyon lelkiismeretesnek tűnt. Szerelmes volt egy zsidó lányba, de nem udvarolt neki, mielőtt lediplomázik (ami nem történt meg), szerette és védte az állatokat, vega volt, prűd, tehát voltak gátlásai. Hazáját, népét nagyon szerette, kiemelkedően intelligens volt és jó szónok. Nagyon tájékozott volt, nem volt tudatlan, jól ismerte a politika működését. Zsidó munkatársait a legmagasabb pozíciókba helyezte (pl. Milch, Maurice, Heydrich, etc.). Ugyanakkor nevéhez köthető a 2. vh és a zsidó holokauszt. Politikailag hogy tehet egy ilyen ember rossz dolgokat? Személyisége és tetteinek megítélése mintha nem lennének összhangban. A mai ultraliberális világhatalom szerint gonoszsága oly biztos volt, hogy jóval fiatalabb korában is el kellett volna tenni láb alól, mielőtt hatalomra jutott.

2017. szept. 18. 17:12
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"Hitler valóban gonosz volt, ha igen, mennyire?"

Kb annyira, amennyire te szemét.

2017. szept. 19. 15:48
 22/36 anonim ***** válasza:
És te meglehetősen szemét vagy.
2017. szept. 19. 15:49
 23/36 A kérdező kommentje:

"Kb annyira, amennyire te szemét."

Tehát szerinted egyáltalán nem volt gonosz Hitler, sőt, kifejezetten jó ember volt? Lelkiismeretes, erkölcsös, érzékeny, stb.? Egyébként sok mindennel egyetértek, amit mondott, pedig egyáltalán nem szoktam gonosz lenni másokhoz. A gonosz embereket viszont nagyon utálom, velük azt tenném, amit ők másokkal. De szerintem ez inkább igazságos dolog.

2017. szept. 19. 17:07
 24/36 anonim ***** válasza:

Ez nem igaz! Ha bosszút állsz, azzal semmivel sem vagy jobb, mint ők!

A #15 #16 hozzászólásom miért lett lepontozva?

2017. szept. 20. 12:00
 25/36 Mansour ***** válasza:
Hitler nagyjából annyira volt gonosz, amennyire Lenin és Sztálin jó.
2017. szept. 20. 12:59
 26/36 anonim ***** válasza:

Nézegettem itt a válaszokat, és megdöbbentő, hogy miket írnak az emberek Hitlerről. "Nem volt gonosz" - mégis hogy a p*csába ne lett volna egy ilyen ember gonosz, aki népirtást rendezett, diktatúrát épített ki, és egy olyan háborúba vitte a népét, ami iszonyatos pusztítást okozott mind az embereket, mind az ország gazdasági helyzetét és infrastruktúráját tekintve???? Elég érdekes fogalma van a gonoszságról itt pár embernek.

Kérdező, valamit nem értek: miért van az, hogy sok ember felülemelkedik a politikusok gaztettei felett? Ez sajnos egy olyan hozzáállás, amivel itt a GYK-n is elég gyakran lehet találkozni. Felvetnék itt valamit: ugye az utóbbi pár évben fellángolt a vita a halálbüntetés bevezetése körül. Mi volt ennek az oka? Több eléggé durva gyilkosság, ami publicitást kapott a médiában. És Kérdező, szerinted mi volt a közvélemény reakciója? Természetesen a teljesen normális és jogos felháborodás, szörnyülködés. Na most azt nem igazán értem, hogyha mindenki elítéli az ilyen egyszeri pszichopata gyilkosokat, akkor az ilyen gazemberekre, mint Hitler, miért mondják még mindig egyesek, hogy "nem volt gonosz"? Sokkoló.

Azt hiszem, be kell látnom néhány választ tekintve, hogy a Sztálinnak tulajdonított mondásnak ("Egy ember halála igazi tragédia, de milliók halála statisztika") bizony van igazságtartalma. Gondolj bele, mi van egy történelemkönyvben Hitlerről: az I. vh-ban harcolt, megalapította a náci pártot, 1933-ban hatalomra került stb. Ami ebből hiányzik, az az emberi dimenzió. A legfontosabb kérdés az, hogy az embereket Hitler hatalomra jutása hogyan érintette. Kíváncsi lennék pl. arra, mi lenne, ha levetítenének Hitler pár áldozatáról egy rövid filmet. Ez lehet bárki: valaki, aki egy táborban halt meg, egy, a fronton meghalt német katona, egy hazáját elhagyni kényszerülő zsidó stb. Van egy sanda gyanúm, hogy elég sok ember jönne rá, milyen gonosz volt tulajdonképpen is Hitler.

Ja, és akkor imádom a Hitlert mentegető érveket: Sztálin sokkal több embert ölt meg (mégis kit érdekel? ha megerőszakolok valakit, azt menti egy sorozatgyilkos tette?), rendbe hozta a gazdaságot (az, hogy mondjuk valakinek pénzt adok, az menti azt, hogy megerőszakoltam?), szerette a német népet (mert többmillió német katona frontra küldése az aztán "szeretet"). Hagyjuk már.

De én már olyannal is találkoztam, aki szerint nem volt jó, hogy a szövetségesek megnyerték a háborút. Előrebocsátom, én sem gondolkozok olyan sematikusan, hogy az egész II. VH-t egy ilyen "good guys" vs. "bad guys" csatának tüntessem fel, főleg, hogy a szövetségesek is elkövettek háborús bűnöket és mindegyiküknél volt rengeteg emberi jogi probléma (a kegyetlenségben a szovjetek az élen jártak). De ettől még egyértelmű, hogy egy ilyen emberellenes és gonosz rendszert, mint amilyen a náci volt, meg kellett állítani, előbb vagy utóbb.

Kérdező, ami az általad felhozott pontokat illeti:

"Mert magánemberként nem tűnt kifejezetten gonosznak, sőt, nagyon lelkiismeretesnek tűnt."

Mi alapján gondolod ezt?

"szerette és védte az állatokat, vega volt"

Minimum kétségbevonható, hogy az volt (lásd: [link] De mégha az is lett volna, ez menti a sok szörnyűséget, amit tett?

"Hazáját, népét nagyon szerette"

Hogy ez miért nem igaz, lásd fentebb.

"kiemelkedően intelligens volt és jó szónok"

Kiemelkedően intelligens? Mi alapján? Lehet, hogy jó szónok volt, de ez miben menti gonoszságát?

"Zsidó munkatársait a legmagasabb pozíciókba helyezte (pl. Milch, Maurice, Heydrich, etc.)"

Kit érdekel?

"Ugyanakkor nevéhez köthető a 2. vh és a zsidó holokauszt."

Hát mondjuk ja.

"Politikailag hogy tehet egy ilyen ember rossz dolgokat?"

Nincs ilyen, hogy "politikailag" rossz. Ártatlan embert ölni rossz és bűn. Pont.

"A mai ultraliberális világhatalom szerint gonoszsága oly biztos volt, hogy jóval fiatalabb korában is el kellett volna tenni láb alól, mielőtt hatalomra jutott."

Nem tudom, hogy jön ide az ultraliberalizmus. Viszont igen, minden normális ember úgy véli, hogy Hitlert már az elején meg kellett volna állítani.

Azért zárásként, Kérdező, érdekelne, hogy szerinted milyen az ideális állam feladata? Én, mielőtt a GYK-ra tévedtem, úgy gondoltam, az, hogy polgárai boldogulását elősegítse. Gondolom, Te is azt várod el az államtól, hogy megvédjen a bűnözőktől, a természeti katasztrófáktól, a drogoktól stb. És nem csak ennyit: azt akarod, hogy taníttassa a gyerekedet, orvosi ellátást nyújtson. Ja, és azért nehéz helyzetekben egy kis szociális segély sem rosszul. Ugyebár.

Ha ezeket elvárod az államtól, akkor mégis hogyan nem érted, hogy egy olyan állam legfőbb vezetője, aki az általam felsorolt elvárásokat még minimális mértékben sem teljesíti, sőt aktívan irtja azokat, nem volt gonosz????

2017. szept. 20. 16:07
 27/36 A kérdező kommentje:

26, vannak nagyon jó, akár emberséges diktatúrák is. Már rengeteg diktatúra volt a történelemben. Bár mi is egy ilyenben élnénk, akkor kicsit magasabb lenne az életszínvonal. A háborúról elsősorban nem a németek tehettek, Hitler is békét akart Angliával, Anglia akart mindenáron háborúzni. A háború lezárult volna pár hónapon belül, ha a németeken múlik. A népirtás valóban rossz dolog, én is elítélem, de ne felejtsük el azt a kis társaságot, amely a kommunizmusban 10-20-szor annyi embert ölt meg, mint amennyit hivatalosan Hitler, és ez azért szorosan összefügg Hitler tetteivel. Nácinak is inkább az a társaság nevezhető, mint ő... Zsidóüldözés Hitler előtt is volt számos alkalommal.

"Te is azt várod el az államtól, hogy megvédjen a bűnözőktől, a természeti katasztrófáktól, a drogoktól stb."

Igen, és ez pl. a mai ultraliberális, címeres gazemberek vezette demokráciában nehezen megvalósítható. Ricsike halálra gázol két embert, és elmegy nyaralni a Seychelle-szigetekre... Megöl valaki 3 idős embert, és kap 9 évet... Megvéded a tulajdonod vagy magad, és téged sittelnek le... A bűnözők ellen nehezen lépne fel a hatalom egy demokráciában, hisz maga is bűnözőkből áll. Hitler pedig nagyon keményen fellépett a bűnözőkkel szemben.

24, az túlzás, hogy azt tenném a bűnözőkkel, amit ők másokkal, de egy bizonyos szintig igaz, más esetekben a szándékot is büntetném, súlyosabb büntetést adnék, mint amit elkövettek. Ez nem bosszú, csak igazságszolgáltatás és megtorlás.

2017. szept. 20. 17:08
 28/36 anonim ***** válasza:
45%

'vannak nagyon jó, akár emberséges diktatúrák is. Már rengeteg diktatúra volt a történelemben. Bár mi is egy ilyenben élnénk, akkor kicsit magasabb lenne az életszínvonal.'

Jah, jó kevés. Szerintem ne akarj ide diktatúrát, mert nem tudhatod, mikor mész a levesbe, ha a górénak épp olyan kedve van. Egyébként is, ha egy diktatúra elért valamit, nem jelenti azt, hogy más módon nem lehet. Számtalan országban van jólét úgy, hogy soha nem volt diktátora.

2017. szept. 20. 17:33
 29/36 anonim ***** válasza:

Ujjuj, Kérdező, nálad elég súlyos problémák vannak... *sóhaj*

Na de vegyük sorra:

"vannak nagyon jó, akár emberséges diktatúrák is."

Nem vitatom. Tudnál egy ilyet mutatni?

"Már rengeteg diktatúra volt a történelemben."

Na és?

"Bár mi is egy ilyenben élnénk, akkor kicsit magasabb lenne az életszínvonal."

Rendben! Menj el Észak-Koreába, aztán hazatéréskor számolj be az ottani "életszínvonalról".

"A háborúról elsősorban nem a németek tehettek, Hitler is békét akart Angliával, Anglia akart mindenáron háborúzni. A háború lezárult volna pár hónapon belül, ha a németeken múlik."

Már vártam, hogy ez az érv elhangzik :D Biztos az angolok támadták meg Lenegyelországot '39 szeptemberében, ugye? Azon pedig ne csodálkozz, hogy az angolok nem voltak hajlandóak tárgyalni a fél kontinenst lerohanó Hitlerrel.

"A népirtás valóban rossz dolog, én is elítélem,"

Aha. Tehát elítéled, meg rossz meg minden, akkor most sem gonosz még Hitler?

"de ne felejtsük el azt a kis társaságot, amely a kommunizmusban 10-20-szor annyi embert ölt meg, mint amennyit hivatalosan Hitler, és ez azért szorosan összefügg Hitler tetteivel."

Hogy jön ez ide? Igen, népirtás a Szovjetunióban is volt. És ez most miben menti Hitlert? Egyébként ott is hibázol, hogy az áldozatokat nem nettóban kell nézni, hanem időegységre vetítve. Márpedig ha így nézed, a két diktatúra közel egyenlő mértékű pusztítást végzett.

"Nácinak is inkább az a társaság nevezhető, mint ő..."

"Inkább" náci? Még is mi az, hogy "inkább" náci? Ilyen nincs. A nácik nácik voltak, ezen nincs mit tagadni. Mind ők, mind a kommunista diktátorok gazemberek voltak.

"Zsidóüldözés Hitler előtt is volt számos alkalommal."

Hát Kérdező, valóban nem apróztad el, az utolsó hülye érv is elhangzott tőled :D Igen, voltak a középkorban zsidóüldözések. De azért talán mégse a középkor erkölcsi mércéjével kéne nézni a dolgokat, nem?

"Igen, és ez pl. a mai ultraliberális, címeres gazemberek vezette demokráciában nehezen megvalósítható. Ricsike halálra gázol két embert, és elmegy nyaralni a Seychelle-szigetekre... Megöl valaki 3 idős embert, és kap 9 évet... Megvéded a tulajdonod vagy magad, és téged sittelnek le..."

Ez most egy tök más kérdés egyébként, de ne zavarjon. Ha elégedetlen vagy az igazságszolgáltatási rendszerrel - amit én abszolút megértek - akkor azt kritizáld, de ne keverd bele Hitlert. És ha az zavar, hogy Ricsike nem kap semmit a gázolásért, akkor az miért nem, ha egy állam ÁRTATLAN EMBEREKET MEGÖL????

"A bűnözők ellen nehezen lépne fel a hatalom egy demokráciában, hisz maga is bűnözőkből áll."

Mert egy diktatúra vezetői aztán mind szentek...

"Hitler pedig nagyon keményen fellépett a bűnözőkkel szemben."

Annyira, hogy ő és bandája volt a legnagyobb bűnöző.

El se hiszem, milyen sok baromságot hordtál itt össze...

2017. szept. 20. 17:39
 30/36 anonim ***** válasza:
47%

Ne csináljunk Adolf Hitlerből Megasztárt.

Vele kapcsolatban annyit kell megjegyezned, hogy zsidókat őlt, azért nyerte el a világ leggonoszabb embere címet, ha indiánokat őlt volna...csakhogy az indiánok nem voltak Európában.

Elhiheted a kutya sem foglalkozna a 21-ik században ezzel, ha nem zsidóknak ártott.

Ha a zsidók élnek helyettünk, és elvesztik Erdélyt,-tele lenne az egész világ és még Hallywood-i filmek ezrei Trianon filmekkel-, de most nincs ilyen, mert a magyarokkal történt, akiknek nulla befolyásuk van a világra.

Hány Hitleres neonácis kérdés lesz még?

2017. szept. 20. 22:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!