Hová lettek a felvidékről a magyarok?
Figyelt kérdés
Pár száz év alatt csak úgy eltüntek, és mára már csak délen vannak? Vagy hová lettek mi lett velük?2017. aug. 27. 20:30
1/11 anonim válasza:
Hát az egyik épp itt a konyhában főz.
2/11 anonim válasza:
Ez a nemzetiségi dolog főleg a felvidéken elég képlékeny. Azok ott gyakrabban váltanak nemzetiséget mint én alsógatyát. Eleinte magyarfélék voltak bár akkor még nem létezett magyar nemzeti egység, bár mindig is inkább szláv gyökerűek voltak aztán visszaszlávosodtak elszlovákosodtak, átmagyarosodtak aztán megint visszaszlovákosodtak most meg részben szlovákosodnak részben (biznisz)magyarosodnak.
4/11 anonim válasza:
A hegyekben soha nem éltek igazán magyarok. Azok mindig is a síkvidéket preferálták, mert ott lehetett mezőgazdálkodni.
5/11 anonim válasza:
Nem tűntek el, ott vannak azok... Én már jártam úgy, hogy simán értették mit mondok, de valamiért úgy tettek, mintha nem beszélnének magyarul. Talán jobban tudnak érvényesülni, ha beolvadnak, és nem magyarként élik a mindennapokat? Ki tudja... A székelyek pl. ebből a szempontból sokkal másabbak, ők makacsul és következetesen magyarok, akkor is, ha ez hátrány nekik.
6/11 anonim válasza:
Én Kolozsváron jártam úgy, hogy nem akarták megérteni a magyar beszédet! Pedig tudtak magyarul. Amikor kijöttem a boltból, hallottam, hogy egymással magyarul beszélnek.,
De Szlovákiában vannak tiszta magyar települések.
7/11 anonim válasza:
Délen vannak sokan, bár már a legtöbbjük büszke szlováknak vallja magát, északon meg sosem éltek igazán magyarok.
8/11 anonim válasza:
Természetes asszimiláció, csehszlovák-magyar lakosságcsere egyezmény.
9/11 anonim válasza:
Az a gond, hogy te Felvidék alatt egész Szlovákiát érted. Régen valóban a mai Szlovákiát nevezték így, ma már inkább a déli, magyarlakta területeket. Az észak, hegyes vidéken mindig szlovákok és szláv népek éltek, nem pedig magyarok, akik mára elszlovákosodtak. Délen pedig, ahol mindig is magyar többség volt, még mindig itt vagyunk. Valóban sokan asszimilálódtak, ők azok, akik értik, mit mondasz, de nen akarnak magyarul válaszolni. De még így is közel félmillióan vagyunk.
10/11 anonim válasza:
Itt, keleten is vagyunk páran, csak nem olyan nagy számban, mint del fele. A legtöbb ember tud itt is magyarul, csak nem merik felvállalni. Viszont vannak tiszta magyar falvak, ritkuloban, de vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!