Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Globalizáció = USA világhatalm...

Globalizáció = USA világhatalmának kiterjesztése?

Figyelt kérdés
Én úgy látom, hogy az USA globalizációja azt jelenti, hogy mindenféle külföldi ételt esznek, semmi többet. Ellenben az amerikai foci már itt is rohamosan terjed, sajnos. Nem is beszélve az egyéb dolgokról. Miért nem teszünk ellene? Nekik akkora arcuk lehet, hogy az idióta focijukat reklámozzák és a világsajtóban az európai focit kritizálják, holott a világ nagyobbik fele azt játssza. Ez nemcsak a focival van így, csak egy kiragadott példa. Hogy lehetne megállítani az USA térhódítását? Egyáltalán meddig tart még az egyeduralma? Ha engem kérdeztek, akkor nagyon veszélyes ilyen szempontból ez az egy pólusú világrend.
2010. máj. 24. 08:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyet kell értenem a kérdezővel.

Lássuk csak: USA vs. Magyarország

Összecsapás - média:

Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre. Most meg mi van??? Győzike, Hajdú Péter, LABANCZ LILLA(????), és egyéb szép és sz@r dolog, ami szmomra érthetetlen, hogy mitől lehettek itt, nálunk valakik. Ez szerintem egy tipikus Amerika felé húzódás, de ez a legkevesebb.

Ami jobban aggaszt, az most a filmek. Régebben voltak nagyon jó magyar filmek, most meg egyszerűen sz@r az majdnem az összes próbálkozás- a példa erre az Álom.net című (K*rválkodás Amerikának) film, amiben leloptuk a legnépszerűbb amcsi "limondék" jellegét. Soha nem lesznek már jó filmeink, pedig vannak még jó színészeink, de a fiatalabb (20-30) éves korosztály már kezd ugyanolyan tré lenni, mint az amcsik.

USA vs. Magyarország: kultúra

Magyarország kevert nép, mint azt tudjuk, van itt minden, éppen ezért a mi kultúránk sokszínű, vannak jellegzetes vonásaink, amiket a maradványaink (tótok) lelopkodtak, tisztelet a kivételnek.

Az amerikaiakban pedig már minden van: spanyol, angol, francia, német, holland, belga, istensetudjamégmi. Na, ők pont ezért olyanok, amilyenek. Ez a sok npé keveredett, és összejött egy keverék nép, akik már neoárjának tartják magukat, csak mert megverték a németeket, akiket én ezerszer árjábbnak tartom az amcsiknál. Őszintén szólva én Japánnak adtam volna a végső győzelmet abban a háborúban, de ez nem volt kérdés.

Az amerikaiaknak a kultúrájuk a béka s€gge alatt van. A kultúrájuk egyenlő a brittel, és a franciával, és ezért nem is tartom tisztességesnek angolszásznak nevezni az amcsikat, mert ha én angol lennék, sértésnek venném, hogy egy néven szólítanak minket. Az USA csak lelopkodta az ottmaradt dolgokat, és ezzel verik a mellüket, pedig a britek és a franciák sokkal értelmesebbek, mint az amerikaiak. Ráadásul a mexikóiakat szívesen cigányozzák, ergo rasszizmus sincs messze tőlük.

Az amcsiknál tényleg vannak hülye sportok, amiket én soha nem fogok megérteni, ilyen az amerikai foci. Nekem ez marad a kézilabda kapus nélkül. A baseball meg simán egy f*s.

Viszont a McDonald's azért jutott el idáig, mert jó. Nem azért, mert rákényszerítették az emberekre. Viszont azt is tudni kell, hogy mekibe járni menő, szóval mégis van egy kis olyan érzése az embernek, hogy gazdag, ha a mekibe jár, de ez is egy olyan f@szság, mint a baseball és az összes többi amerikából behozott dolog.

Nem azért használjuk, nézzük mert tetszik, hanem mert menő, és ettől lesz jó. Ha az amcsik kihoznák a fülbevaló tillengerét, akkor mindenki azt venne, még akkor is, ha undorító és egészségtelen (súlyánál fogva leszakíthatná a fület).

Az USA ellen pedig max. az Unió és Kína tehetne. Japán messze nincs olyan helyzetben, hogy a felettese ellen tegyen, az Unió pedig úszik a sz@rban- Kína pedig kommunista diktatúra alatt áll, szóval nem tudom, mivel lenne jobb, ha Kína lenne a vezető.

De ha minden visszatérne az EU kezébe, akkor az első dolognak kellene lennie, hogy egy határvonal van, és megszűnnek az országhatárok. Egy ország, az EU.

2010. máj. 24. 13:27
 22/27 A kérdező kommentje:

Utolsó! Pont erről beszéltem csak nem magyarország, hanem az egész világ viszonylatában. Még 10-20 év és az összes f1-es pálya kör alakú lesz, mi abban a jó????

Azt sem értem miért olyan jó az ami.foci, mész 1 métert ellöknek, megáll az egész játék legalább 5 percet mire újból feláll a sor. És ez így megy oda vissza. Ráadásul kövérek is játszhatnak benne.

A másik, csoporttársam mesélte, hogy az osztályukban anno volt egy amcsi cserediák és végig vigyorgott amikor azt vetítették órán hogy az amcsik hogy gyilkolnak a háborúban. Egyszerűen torz, korcs egy népség.

És még egyszer mondom semmi bajom a globalizációval, csak és kizárólag az usával.

2010. máj. 24. 13:36
 23/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

"AZ amerikai focit nem azért szeretik mo-n mert jó, hanem mert terjesztik, egy szuperhatalom van mögötte."

Honnan tudod mégis, hogy Magyarországon ki és miért szereti az amerikai focit, mi? Talán valami közvélemény-kutatást csináltál erről a témáról?

Lehet, hogy az amerikaiaknak nagy az arcuk, de azért a tiéd sem kicsi.

2010. máj. 24. 15:22
 24/27 A kérdező kommentje:

Tisztelt utolsó!

Jogos az észrevételed, de nekem az a tapasztalatom, hogy általában aki szereti az amerikai focit az nagy, mély tisztelője az amerikai kultúrának és mindennek ami amerikai. Ennek ellenére elhiszem, hogy vannak olyanok akik egyszerűen csak azért szeretik mert az ízlésükhöz passzol. De szerinted mennyien rajonganának érte, ha nem lenne amerika ekkora hatalom. Hülyeség ezt felhozni példaként, de nézz csak itt is körül, mennyi olyan kérdés van, amelyben azt kérdezik hogy lehetnek amerikai állampolgárok.

2010. máj. 24. 15:56
 25/27 anonim ***** válasza:

Nekem egyáltalán nincs ilyen tapasztalatom.

Szeretem a hot-dogot és a hamburgert, most biztos nagy Amerika imádó vagyok.

Szeretem a gazpachot és a sangriát, most biztos nagy Spanyolország imádó vagyok.

Szeretem a szecsuáni és édes-savanyú csirkét, biztos nagy Kína imádó vagyok.

Szeretem a jéghokit is, most Kanada vagy Oroszország imádó vagyok.

Igen, sok dolog amerikai, de a többség nem azért szereti (legalábbis szerintem), mert amerikai.

2010. máj. 24. 16:30
 26/27 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek túl sok az előítélete az USA-val szemben.

Rólunk,Magyarokról pl.fél Európa azt gondolja,hogy egytől egyig gátlástalan tolvajok vagyunk,de ettől még nem igaz.Az USA hatalmas ország,rengeteg dolgot előállít,szava van a világpolitikában,de ez közel sem globalizáció.

Személy szerint jobban tartok attól,hogy kis országunk vezetői miatt döglünk éhen,mint attól,hogy az USA meghódítja a világot...

Ja,egy kis FOCI:

New York Red Bulls v. FC Juventus 3-1

2010. máj. 24. 18:17
 27/27 anonim ***** válasza:
Biztos hülyék az amerikaiak és ezért tartanak ott ahol.Mi magyarok a legjobb kritizálók a világon,a legokosabbak,azért tartunk ott ahol.Én nem vetem meg az USA-t,nem imádom,de elismerem a teljesítményét.Akár jó az a világnak,akár nem.
2010. máj. 24. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!