Melyik országban a legelfogadóbbak a meleggel szemben?
Szóval az a helyzet, hogy egy fiatal meleg srác vagyok, aki jelenleg Magyarországon középiskolás.
Viszont azért látom, hogy milyen ez az ország, sajnos az emberek nem túl toleránsak. :(
Évek óta Budapesten élek, bár meg kell, hogy mondjam sokkal toleránsabbnak érzem az embereket, mint vidéken azért mégsem érzem azt, hogy itt ki tudnék teljesedni.
Egyszerűen nem érzem azt, hogy ez egy olyan dolog lenne, amivel együtt Magyarországon ténylegesen együtt tudnék élni anélkül, hogy a társadalom nem nézné rossz szemmel.
Ezért 2-3 év múlva szeretnék külföldre menni tanulni és később ott elhelyezkedni, mert remélem, hogy találok egy olyan országot, ahol kicsit nyitottabbak az emberek.
Jelenleg franciául, németül és angolul beszélek középfokú szinten, de ez nyilván ez még ott fejlődni.
Oroszból a családon révén vannak alapjaim, de azzal nem hiszem, hogy sokra mennék.
Amikor még kisebb voltam, úgy volt, hogy anyukám testvéréhez oda fogok költözni, neki van ott egy cége, de ahogy felismertem magam és rájöttem, hogy Oroszország nem olyan jó hely, mint ahogy én azt gondoltam, illetve megszületett az unokatestvérem ez a lehetőség kevésbé vonz már. :)
Hobbiszinten tanultam japánul is, mert nagy otaku vagyok és érdekelt. ^^
Viszont nyilván a hobbiszint nem azt jelenti, hogy használható szinten beszélem a nyelvet.
Ezzel együtt persze nem okoz gondot más nyelv megtanulása vagy ezeknek a nyelveknek a csiszolása sem.
A lényeg az, hogy egy olyan társadalomban szeretnék élni, ahol tabuk nélkül fel tudom vállalni magamat.
Ezzel együtt stabil anyagi hátteret kialakítani és esetleg egy hosszabb kapcsolatot kialakítani, mert itt sajnos ez elég nehezen működik így.
Ha stabil anyagi háttérrel rendelkezem és esetleg lesz egy olyan partnerem, és ha persze ő is szeretné akkor pedig szeretnék egy gyereket örökbe fogadni, esetleg, persze ez még távoli terv, előbb még ezer dolog van.
Ezt csak azért írom le, mert tudom, hogy erre sok helyen nincs lehetőség. Persze ez még a holnap vagy inkább a sok év dolga :)
Előre is köszönöm a válaszokat és bár tudom, hogy úgy is fog jönni olyan komment, hogy "dögöljek meg" azért nem bánnám, ha ezt mellőznénk :)
Azért ne hasonlítsuk a homoszexualitást valami perverzióhoz.
A perverzióid nemi vágyak, valószínűleg nem ezekbe a vágyakba leszel szerelmes és nem ezekkel a vágyakkal akarod leélni az életedet, esetleg gyereket nevelni vagy bármi hasonló.
Nyilván a melegek sem azzal mutatkoznak be, hogy "szia, XY vagyok, meleg és szeretem a kötözős szexet", sőt szerintem Magyarországon a legtöbb ember nem is vállalja fel, de aki felvállalja sem gondolom, hogy úgy mutatkozik be, annak ellenére, hogy ez azért közel sem egy perverzió....
A környezet elfogadása meg leírtam már: azért lehet fontos sokaknak, mert így magukat is könnyebb elfogadni.
A szexuális irányultság nem egy választott dolog és nem is olyan amit már kisbaba korod óta pontosan tudsz (mint mondjuk, hogyha más a bőrszíned), hanem egy olyan dolog amire fokozatosan jössz rá és közben azt tapasztalod, hogy mások hogyan viszonyulnak ehhez.
Olvastam internetes fórumokon, hogy valaki csak huszonéves vallotta be MAGÁNAK, hogy meleg, addig lányokkal próbálkozott.
Most csak a fórumokra való telefröcsögéssel kapcsolatban, korábban kiírtam egy kicsit más jellegű, de a meleghez kapcsolódó kérdést, ahol magamról nem tettem említést.
Csak a tisztázás kedvéért ez a kérdés és más ehhez kapcsolódó kérdést nem tettem fel:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..
Erre a kérdésre az első néhány válasz amikre reagáltam olyan volt, hogy "itt is meg kellene ölni az összes b-zzancsot" meg "késsel vágom le őket, mint a csirkéket", vagy valami hasonló.
Az eleje, ahol azt írták, hogy itt is meg kellene ölni őket fel volt pontozva 60%-ra.
És több válaszadó is ilyen módon szidta a melegeket, persze törölve lettek többször jelentésre.
Nyilván ez csak egy fórum, nem reprezentatív, de azért kicsi durva, hogy több válaszadó is az összes meleg megölését pártfogolta és azért ez sokat elmond.
Te szeretnél olyan országban élni, ahol azért ami vagy egy ilyen névtelen oldalon öt ember akar ismeretlenül megölni és hasonlók?
Én nem.
Szívesen élnél olyan országban, ahol a fiatalok azzal oltogatják egymást, hogy b-z-k, miközben te meleg vagy?
Rólam ugyan nem nagyon tudja senki, ezért nem nagyon ért emiatt bántás, bár azért egyes névtelen oldalakon (pl korábban ask.fm) jött pár ilyen jellegű kedves levél, persze nem csak nekem, mert hát az oldalon szokás volt ezzel sértegetni egymást.
Ha esetleg kicsit fiatalabb vagy és voltál fent az oldalon, akkor jól tudod te is.
De persze ezek csak netes példák, de azért sok mindent elmondanak.
ÉS közvetve személyes példát is tudok mondani, ahol korábban éltem vidéken ott terjedtek ilyen dolgok két srácról, és hát legtöbb ember azt gondolta arrafelé, hogy milyen rossz az egész, sokáig ki is voltak közösítve, főleg az egyikük.
Én akkor még kb hetedikes voltam, akkor kezdtem magamban is rájönni erre, de mindenesetre az erről alkotott képemre nem volt túlzottan pozitív hatással.
# 11
Ha teszik ha nem az is el kell fogadni hogy a melegség és a biszexualitás is egy szexuális perverzió ugyan úgy mint mondjuk a csókolózás vagy a smárolás mivel a szánk se arra van.
Na és pont erről beszélek!!!Mit kell ezt annyira felválagatni?Mivel lesz jobb?Szeretnéd hogy valaki megveregesse a válladat hogy na oké ügyes vagy hogy meleg vagy!
Akkor nekem is veregesse meg valaki a vállamat hogy nekem milyen szexuális vágyaim vannak?
De ha annyira olyan országban akarsz élni akkor ott van Amerika ahol szélsőséges liberalizmus bontakozik ki.
Csak hogy egy példával éljek ha oda megy hozzád egy balettruhában meg pillangószárnyakkal egy meleg férfi és megkérdezi hogy tetszem e és csak egy válaszod lehet hogy IGEN! Mert ha más a válaszod már fasiszta náci vagy!Ez pont ugyan olyan szélsőséges mint a szovjet kommunizmusban meg a náci Németországban ahol csak 1 véleményed lehetett mert amúgy kitagadnak!
A homoszexualitás nem egy perverzió, hanem egy szexuális irányultság.
Mellesleg szerintem a csók sem perverzió, de ne akadjunk fent apróságokon. :)
És az érdekes, hogy balettszoknyás (vagy mit is írtál?) férfi példáját hozod fel.
Találkoztál ilyennel élőben és annyira megviselt, hogy azóta sem heverted ki?
Egyébként meleg vagyok, nem transznemű és nem is vonzanak az ilyen emberek. Transznemű "férfi"=nő, ha a testi adottságai még nem is tökéletesek ehhez (pl műtét hiánya miatt) akkor is.
Persze nincs semmi problémám senkivel, még mielőtt valaki azt mondaná, hogy melegként elítélem a transzneműeket, csak nekem nem a nők jönnek be, ennyi.
Na azért örülök, hogy itt nem kaptam olyan választ, amiben a halálomat kívánják, vagy aberráltnak titulálnak, ez már fejlődés :)
Bár a kérdésre nem válaszoltatok, de hát most ez van :)
Aki válaszolt annak köszönöm :)
Látom nagyon nem jön át amit írok!
Vagy gyorsan átfutod a válaszaim, vagy nem akarod figyelembe venni vagy nem jól fogalmazok vagy nem tudom...
Én egy szóval nem mondtam hogy te transz nemű vagy...
Nem én találkoztam egy balett szoknyás férfival...
Olvasd vissza a válaszaimat mert nincsen kedvem átfogalmazva ugyan azt leírni...
Itt egy jó térkép a melegek jogainak helyzetéről a világban: [link]
Gyakorlatilag majd' minden földrészen találsz olyan országokat, amelyikben kiterjedtebbek a jogaitok, mint Magyarországon. Még Afrikában is van ilyen (Dél-Afrika, ahol házasodhatnak is a melegek), csak Ázsiában nincsen
Észak-Amerikában Kanada egésze és egyes USA-tagállamok, Dél-Amerikában Argentina és Uruguay, Európában Portugália, Spanyolország, Franciaország, Belgium, Luxemburg, Hollandia, Dánia, Svédország és Norvégia is nyitottabb a melegekkel szemben és több jogot is ad nekik, mint Magyarország.
A térkép annyiban le van maradva, hogy Németországot még Magyarország kategóriájába sorolja (kicsit igazságtalanul, mert eddig is sokkal toleránsabbak voltak), amiért eddig nem házasodhattak ott a melegek. Elég friss fejlemény, hogy mostmár ott is legális a melegházasság, szóval a fenti listához vedd hozzá Németországot is.
Óceániában Újzélandon is van melegházasság és kiterjedt jogaik a melegeknek.
Sok sikert egy jobb, nyitottabb, emberarcúbb társadalomban!
Én főleg Kanadát tudom javasolni vagy talán Norvégiát, de igazából szerintem minél fejlettebb egy ország annál elfogadóbb is (nem minden esetben) pl. az arab és afrikai országok közül néhányban még halálbüntetés is jár érte, viszont Kanadában, Norvégiában, Svédországban stb. még a meleg házasság is legális. Mellesleg elolvastam a kommenteket amiből látszik, hogy azért itt nem mindenki teljesen elfogadó, ebből a kérdésből nem úgy tűnik mintha te nagy dobra vernéd, hogy meleg vagy de mégis vannak akik ezt rádfogják. Szerintem azért van mert vannak akik nagyon nagy dobra verik ezt az egészet, és emiatt ebből sztereotpia lett. Én teljesen elfogadom a melegeket, a leszbikusokat, a biszexuálisakat, és a nem ciszneműeket mert szerintem egy embernek nincs joga egy másik felett ítélkezni. Rémélem megtalálod a helyet a világban.
By: Veres ******* *************.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!