Melyik országban a legelfogadóbbak a meleggel szemben?
Szóval az a helyzet, hogy egy fiatal meleg srác vagyok, aki jelenleg Magyarországon középiskolás.
Viszont azért látom, hogy milyen ez az ország, sajnos az emberek nem túl toleránsak. :(
Évek óta Budapesten élek, bár meg kell, hogy mondjam sokkal toleránsabbnak érzem az embereket, mint vidéken azért mégsem érzem azt, hogy itt ki tudnék teljesedni.
Egyszerűen nem érzem azt, hogy ez egy olyan dolog lenne, amivel együtt Magyarországon ténylegesen együtt tudnék élni anélkül, hogy a társadalom nem nézné rossz szemmel.
Ezért 2-3 év múlva szeretnék külföldre menni tanulni és később ott elhelyezkedni, mert remélem, hogy találok egy olyan országot, ahol kicsit nyitottabbak az emberek.
Jelenleg franciául, németül és angolul beszélek középfokú szinten, de ez nyilván ez még ott fejlődni.
Oroszból a családon révén vannak alapjaim, de azzal nem hiszem, hogy sokra mennék.
Amikor még kisebb voltam, úgy volt, hogy anyukám testvéréhez oda fogok költözni, neki van ott egy cége, de ahogy felismertem magam és rájöttem, hogy Oroszország nem olyan jó hely, mint ahogy én azt gondoltam, illetve megszületett az unokatestvérem ez a lehetőség kevésbé vonz már. :)
Hobbiszinten tanultam japánul is, mert nagy otaku vagyok és érdekelt. ^^
Viszont nyilván a hobbiszint nem azt jelenti, hogy használható szinten beszélem a nyelvet.
Ezzel együtt persze nem okoz gondot más nyelv megtanulása vagy ezeknek a nyelveknek a csiszolása sem.
A lényeg az, hogy egy olyan társadalomban szeretnék élni, ahol tabuk nélkül fel tudom vállalni magamat.
Ezzel együtt stabil anyagi hátteret kialakítani és esetleg egy hosszabb kapcsolatot kialakítani, mert itt sajnos ez elég nehezen működik így.
Ha stabil anyagi háttérrel rendelkezem és esetleg lesz egy olyan partnerem, és ha persze ő is szeretné akkor pedig szeretnék egy gyereket örökbe fogadni, esetleg, persze ez még távoli terv, előbb még ezer dolog van.
Ezt csak azért írom le, mert tudom, hogy erre sok helyen nincs lehetőség. Persze ez még a holnap vagy inkább a sok év dolga :)
Előre is köszönöm a válaszokat és bár tudom, hogy úgy is fog jönni olyan komment, hogy "dögöljek meg" azért nem bánnám, ha ezt mellőznénk :)
Németország,Ausztria,Franciaország,Svédország.
Ezek közül tanán Svédország a legjobb választás.
Bár ott se minden tökéletes,nagyon sok társadalmi problémájuk van nekik is,csak e tekintetben elfogadóbbak.
Sajnos egyelőre ennyit tudok nyilatkozni, mivel még én is Magyarországon élek. Viszont úgy hallottam, hogy Hollandiában illetve Kanadában az emberek nagyon barátságosak.
Ausztria és Németország? Biztosan?
Mármint persze gondolom jobb a helyzet ott, mint itt, de azért az ezzel kapcsolatos dolgok tudomásom szerint ott is megakadnak néha.
Svédország jó hely lehet, azon már én is gondolkoztam, bár még nem jártam ott, tervezek majd valamikor kimenni üdülni és "felmérni a terepet" :)
Amikor például Belgiumban voltam, hozzám hasonló korúakkal is eltöltöttem egy kevés időt és ott is tök pozitívan éltem meg, ahogy hozzáállnak az egésszel.
Nyilván nem azzal kezdtem, sőt nem is mondtam, hogy meleg vagyok, vagy akármi, csak szimplán láttam ahogy kicsi alkohol hatására két olyan srác csókolózik akik elvileg nem melegek, társaságban és senki nem furcsállja a dolgot.
És nem nem tudom milyen liberális körökben voltam.
Szóval ez is elgondolkoztatott.
Illetve még Kanada nagyon szimpatikus ország, de ott nem tudom milyenek a bevándorlás feltételei, mivel nem EU-s ország gondolom "picit" bonyolultabb.
Természetesen gondolkoztam másokon is, illetve ha valaki tud ezekről vagy másról véleményt mondani azt megköszönöm.
Persze mindenképp kimegyek egy időre, mielőtt mondjuk elkezdenék ott tanulni, vagy dolgozni, csak szeretném már most tervezgetni, hogy hogyan tovább.
És tényleg egy olyan országba szeretnék menni, ahol önmagam lehetek :)
3-as köszönöm, én is pozitív dolgokat hallottam/olvastam Hollandiáról és Kanadáról, főleg Kanadáról.
Köszönöm a linket is, de igazából ezt már párszor áttanulmányoztam, több oldalt is.
Thaiföld
Nemhiába minden második ember ladyboy.
Tudod, ha magánügyként kezelnéd, és nem éreznél késztetést, hogy nagy dobra verjed, utána meg az egész környezetedtől elvárjad, hogy különleges bánásmódban részesítsen emiatt, akkor Magyarországon sem lenne ebből semmilyen kellemetlenséged.
Van olyan a baráti körömben, akiről öt év után tudtuk meg, hogy mi a helyzet vele, és ugyanúgy viszonyulunk hozzá ma is, mint eddig. Persze ő nem picsog állandóan, hogy jaj, én meleg vagyok, engem aztán fogadjanak ám el, stb. Ez egy állapot nála, ami az ő magánügye, a hétköznapi életben pedig ugyanúgy éli a mindennapjait, mint bárki más.
Nem várok el senkitől semmit és a jelenlegi környezetemben nem is fogom "nagydobra verni", ahogy fogalmaztál.
Egy kicsit magam miatt is, vagy leginkább magam miatt akarok kimenni és ott újrakezdeni a dolgokat, úgy, hogy vállalom magamat. :)
Persze nem várok semmi mást, csak hogy ugyanúgy kezeljenek, mintha hetero lennék.
Éppen ezért akarok egy olyan befogadó társadalomba menni, ahol az emberek képesek erre.
Azt nem értem, hol írtam olyasmit, hogy bármilyen egyéb jogot várnék el, vagy hogy a melegek milyen más jogra vágynak, ami neked nincs meg vagy ami miatt te hátrányt szenvedsz.
Az elfogadásról... Tudod egy melegnek, elég sok belső küzdelem, hogy elfogadja magát. Nekem legalábbis az volt és ezért fontos számomra, hogy olyan környezetben éljek, ahol ezért nem kezelnek másképpen.
Sajnos Magyarországot nem érzem ilyen környezetnek, vagy talán csak nem ilyen környezetben nőttem fel, mindenesetre én úgy érzem, hogy jót fog tenni nekem is a váltás majd és segít, hogy végleg elfogadjam magamat. :)
Ezt sose értettem hogy mit kell a szexualitást annyira nagy dobra verni...legyél meleg aztán kész.
Én pl. tudom magamról hogy egy mocskos perverz vagyok, de senkihez nem megyek oda hogy ez meg az a perverzióm van meg nem vállalgatom mert senkire nem tartozik.
Nem értem a melegeknél ezt a annyira nagy vállalgatási kényszert, meg hogy mindenkinek be akarják vallani hogy ők melegek.NE!Neeee!Senkire nem tartozik!Egyszerűen éljenek úgy mit a többi ember (ha már annyira hirdetik hogy ők ugyan olyan normális emberek mint a többiek).
és ne teregessék ki a szexuális vágyaikat és életüket ország világ előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!