Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy őt nem zavarja, hogy ha két nép (pl. francia és német) teljesen összekeveredik és megszűnik a két nép és lesz egy. Most erre mit lehet mondani?
a) engem se
b) hát engem viszont igen
c) nincs határozott véleményem a kérdésben
Engem sem zavar(/na), még ha Mo akkor sem feltétlen. Persze feltételezve azt, hogy kölcsönösen jó, semmiképp sem hátrányos egyik fél számára sem. Szememben a cél a béke, illetve annak megtartása. Ettől függetlenül szerintem ugyan úgy lennének hagyománytisztelő emberek, csoportok.
A szememben a béke a legfontosabb, illetve minél jobb életszínvonal biztosítása minden ember számára. Így, hogy 2 nép hogy, s miként egyesül különösképp nem érdekel.(+ ne veszélyeztesse ezáltal a környező országokat sem...) Max a hagyomány, kultúra eltörlődése, átalakulása, elgyengülése következik be, ami talán sajnálatos :(
Viszont 2 nagyon eltérő kultúrájú, illetve esetleg rasszú nép teljes összeolvadására nem sok esélyt látok és talán nem is annyira helyénvaló... de szintúgy amíg nem érint engem különösképp addig nem igazán érdekel.
A mai Németország és Franciaország is korábban több különálló állam, királyság volt. Vagy elég csak a Nagy-Magyarországra gondolni.
D az igazi mintapélda az USA, gyakorlatilag Német, Francia, Angol és egyéb nemzetek gyarmatából lett önálló állam. Ráadásul még ott is megvoltak az ellentétek, voltak függetlenedési irányok, lásd polgárháború.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!