Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ti is örültetek volna ha...

Ti is örültetek volna ha Magyarországnak is lett volna egy ilyen miniszterelnöke?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem jót tett volna. És szerintem pozitívan emlékezne rá az ország. Vagy az se lenen baj ha olyan megosztóan emlékeznénk rá, ahogy a saját népe a valóságban. Ti mit gondoltok? Szükségünk lett volna rá?

2017. jún. 23. 23:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Falklandon mi volt a baj?
2017. jún. 24. 21:34
 12/18 anonim ***** válasza:
57%
A szigetet el akarta venni Argentína a britektől, de a brit hajók megérkezésével, az argentin hajók visszavonulót fújtak, mire Margaret Thatcher parancsára elsüllyesztettek egy argentin csatahajót, több ezer ember halálát okozva ezzel feleslegesen.
2017. jún. 24. 21:44
 13/18 A kérdező kommentje:
Tudom mi volt, csak ne tudtam mi volt a gondod vele. Én úgy tudom nem volt biztos információ arról hogy visszavonulnának az argentínok, főleg mert a hajók távolabb indultak, de a szigeten maradtak csapataik, századaik vagy ilyesmi, plusz a hadvezetés nyomására döntött a parancs mellett. Egyébként abban sem hiszek hogy lett volna diplomáciai megoldás.
2017. jún. 24. 21:48
 14/18 A kérdező kommentje:
Bocs, nem akartam túlmagyarázni, arra akartam kilyukadni , hogy az argentin junta bejelentés nélkül egyszer csak lerohanta a Falkland szigeteket igaz? na a brit miniszterelnök meg bejelentés nélkül elsüllyesztette egy hadihajójukat. Ilyenkor fel kell tenni magunknak a kérdést, hogy mi reakció nélkül nyelnénk hasonlót vagy tisztességesebben kéne eljárnunk velük? És ettől az ember életeket amiket követelt, ez, és utána a háború, nem pozitívumként említem.
2017. jún. 24. 22:15
 15/18 anonim ***** válasza:

A Falkland-i háború csak a hab volt a tortán, nem emiatt utálták sokan.

Képzelj egy egy miniszterelnököt, aki bezáratja majdnem az összes bányát, lerohasztja teljesen a segélyezési és támogatási rendszert, majd a több százezer vagy akár 1-2 millió tönkrement, elszegényedett családra még nagyobb adóterheket rak, és a képükbe vágja, hogy öngondoskodjanak, ne az államtól várják a pénzt/segítséget.

Na ezért utálták és utálják ma is nagyon sokan.

2017. jún. 25. 08:28
 16/18 anonim ***** válasza:

Leépítette a szociális hálót, az ipart, a bányászatot. Szabadjára engedte (értsd: leépítette a szabályozást) a City-t, ami 2008-ban falnak ment.

A szó szoros értelmében mindent szétprivatizált, a hatalmas British Railways ekkor darabolódott rengeteg kicsi vasút társaságra (az angol vasút privatizációja annyira sikeres volt, hogy mára Angliában vannak Európa legdrágább vonatjegyei.

), ugyanúgy a többi céget (British Gas, Telecom, stb) is privatizálta, amiből aztán finanszírozta a gazdagabb rétegek adójának csökkentését, később ez is visszaütött.

A gazdasági bukás minden országot érintett, és a legfőbb oka az olajválság volt, egyszeri gazdasági sokkhatásként megugrasztotta az inflációt, és ahelyett hogy a Thatcheri kormány az egész társadalmi piramist "tolta volna lejjebb" (azaz mindenki valamennyivel rosszabbul élt volna) a felsőbb rétegeket hagyta ahol voltak a sokk előtt, és mindent az alsóbb rétegekre terhelt rá. Nagyon sok család ment tönkre, rengeteg cég is csődbe ment a privatizáció után, a szociális rendszer a mai napig nem jó.

Viszont a rengeteg rossz mellett azt azért el kell ismerni, hogy értette a dolgát. Hatalmas sz@rból húzta ki Angliát, miatta nyertek a Konzervatívok négyszer egymás után a parlamenti választásokon.

2017. jún. 25. 08:42
 17/18 A kérdező kommentje:

Ismerem a munkásságát. Ezért mondtam hogy ha kemény döntéseket hozunk, az emberek gyűlölnek érte, de az utókor majd megköszöni. Én sem értek egyet az irányával. De azt gondolom szükséges volt egy kemény fordulat ahhoz hogy megváltozzon az ország, és annál végül sokkal több dolog változott meg. Ahogy ő mondta:"Az orvosság keserű, de a vetegnek kell a gyógyuláshoz. Leállítsam a kezelést?" Ezt gondolom. Nem csak a szociális érzékeny politikust kell megbecsülni.

Bármilyen furcsa még egy olyan politikusnak is mint ő, két célja volt:A szabadság és boldogság.

Az meg hogy hitt valamiben, hogy kitartó fáradozással minden elérhető, önmagunktól nem bűn.

2017. jún. 25. 11:32
 18/18 A kérdező kommentje:
De ennek ellenére fontosnak tartom amit leírtatok is, csak másképp kell felfogni sztem
2017. jún. 25. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!