Ti is örültetek volna ha Magyarországnak is lett volna egy ilyen miniszterelnöke?
Szerintem jót tett volna. És szerintem pozitívan emlékezne rá az ország. Vagy az se lenen baj ha olyan megosztóan emlékeznénk rá, ahogy a saját népe a valóságban. Ti mit gondoltok? Szükségünk lett volna rá?
Az angolok gyűlölték, talán jobban mint most Orbánt otthon.
Amikor meghalt, megkérdeztem az angol kollégáimat, hogy milyen ember volt. A legtöbben azt mondták hogy halottakról vagy jót vagy semmit..De remélik nem nyugszik a másik oldalon sem. Sok olyan dolgot vetetett be amit az angolok megéreztek, amit ma is fizetniük kell. Nem hiába nevezték vasladynek.
Margaret Thatcher ugyan a teljes gazdasági bukásból rántotta vissza Angliát, de nem mindegy, hogy milyen áron. Gyakorlatilag tönkre vágta Anglia szociális rendszerét, nagyon sokan a munkanélküliségbe, mélyszegénységbe süllyedtek, szétprivatizált mindent, nagyon sok adót a szegényebb társadalmi rétegekre tolt (pont mint OV...), hogy a gazdagoknak kedvezzen, stb.
Angila ezen kívül egy észak-dél gazdasági törést is szenvedett.
Kedvenc jelszava az öngondoskodás volt, ami segélyrendszer nélkül a több százezer tönkrement, elszegényedett, munkanélküli családoknak lehetetlen volt. A Falkland-i háború meg már csak hab a tortán.
Sok jó intézkedése volt, de emellett nagyon sok volt a rossz is. Pont emiatt ilyen megosztó személyiség. Sokan nagyon szerették, sokan pedig a mai napig gyűlölik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!