Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért olvasni, hallani sok...

Miért olvasni, hallani sok helyen, hogy Németország 2050 körülre teljesen eliszlámosodik?

Figyelt kérdés

Jelenleg a lakosság csupán 5-10%-a muszlim Németországnak, elég nehéz elképzelni, hogy egyáltalán 20% fölé is menjen 30 év alatt.

Vagy ezek valós feltevések lennének? Mi a véleményetek?

2017. jún. 22. 23:45
1 2
 1/13 Sulek Péter ***** válasza:
Én is csak hallomásból tudom ismerősöktől nem tudom megítélni. De a német lakosság csökken öregszik több a halálozás mint a születés. Emellett egyre több a török illetve az arab migránsok száma. Teljesen eliszlámosodik szerintem túlzás, de biztos vagyok benne hogy nagy változások lesznek.
2017. jún. 22. 23:58
 2/13 Sulek Péter ***** válasza:
63%
1-es vagyok most néztem utána a lakosság 6-7 % a muszlim hát igen nem tudom meglátjuk. A Németek biztos szabályozzák majd hogy 10-15 % fölé ne menjen. De nem tudom alátámasztani csak észérvekkel
2017. jún. 23. 00:03
 3/13 anonim ***** válasza:
37%
Ezt úgy nevezik, hogy hazudozás. Mit nem értesz?
2017. jún. 23. 00:12
 4/13 anonim válasza:
81%
A német népesség csökken a második világháború óta. A népességnövekedés minuszban van és mivel vezető hatalom nem állja meg a helyét fogyó népességgel, a bevándorlók jelenthetik az egyetlen megoldást, akik ott letelepszenek és családot alapítanak. Kezdték ezt először a törökök behìvásával, aztán eljutottak a migránsokig. Hogy van-e alapja az eliszlámosodásnak? Persze! A betelepedők kultúrájában a vallás és a sok gyermek alapkövek! Egy idő után sokkal többen lesznek, mint most mivel sokkal több gyermeket vállalnak, mint egy átlagos német család (ha ők egyáltalán vállalnak, gyermektelenség nem egy ritka jelenség). És a növekedésükkel arànyosan nőni fog a vallásuk mutatója is (+ ehhez még add hozzá azokat, akik önszántukból veszik fel ezt a vallást, belőlük is sok van). Kb így kèpzeld el ezt a folyamatot.
2017. jún. 23. 01:15
 5/13 anonim ***** válasza:
56%

"A német népesség csökken a második világháború óta."

Durván 20 millióval van több német az 1940-es évelkhez képest, ebből durván 10 millió bevándorlók leszármazottja, és ebből csak 3-4 millió a közel-keleti/észak-afrikai (ami még nem jelent automatikusan muszlimot sem ráadásul)

"Egy idő után sokkal többen lesznek, mint most mivel sokkal több gyermeket vállalnak, mint egy átlagos német család"

A tanulmányok nem egészen ezt mutatják; jellemzően két-árom nemzedékne belül a bevándorlól termékenysége igazodik a befogadó ország mutatóihoz, tehát kezdetben valóban magasabb, de ez a különbség rövid időn belül eltűnik.

"És a növekedésükkel arànyosan nőni fog a vallásuk mutatója is"

Itt is van egy erős tényező, amit érdemes figyelembe venni: ahogy te sem követed szüleid életmódját, úgy a bevándorlók gyerekei sem feltétlenül teszik ezt. Valójában sokkal gyorsabban nő a felekezethez nem tartozók ("ateisták") száma.

Szóval nem, esély sincs rá, hogy 30 év alatt (egy nemzedék!) eliszlámosodjon Németország, ennél távolabbi jövőt nézni pedig lutri.

2017. jún. 23. 07:11
 6/13 anonim ***** válasza:
67%

"Muslim women today have an average of 2.2 children compared to an estimated average of 1.5 children for non-Muslim women in Europe." [link]

Szóval nagyon bele kell húzniuk, ha 2030-ra, 2050-re vagy akár 2100-ra többségbe akarnak kerülni. Az ilyen felvetések rasszista indítékú hazudozások. Annak a frusztrációnak a kifejezése, hogy Németország kitart a szabad és befogadó társadalma mellett, holott ők kollektív büntetést szeretnének (persze csak kizárólag másoknak).

2017. jún. 23. 08:05
 7/13 anonim ***** válasza:
39%
Mert elég jól terjed a szélsőjobbos propaganda. Eliszlámosodni nem fog. Az Imámoknak pont az a bajuk, hogy generációról generációra egyre több az ateista az arab országokból bevándorlók között.
2017. jún. 23. 08:14
 8/13 anonim ***** válasza:
21%
Mert ez az igazság.
2017. jún. 23. 10:34
 9/13 anonim ***** válasza:
50%

,,Mert ez az igazság."

Csak a kedvedért leírom megint: ez csak egy szélsőjobbos propaganda. A 7-es válaszomat elolvasod rájösz miért kamu.

2017. jún. 23. 10:43
 10/13 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem, ez a teljes "eliszlámosodás", csak egy jó propagandaszöveg. Legalábbis az, hogy 2050-re bekövetkezik. Hosszabb távon persze, van rá esély, ha " nem hajlandóak" szaporodni, de ez gyakorlatilag, egész Európára igaz.
2017. jún. 23. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!