Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem állt fel a London-terror...

Nem állt fel a London-terror miatti gyászszünetre a szaúdi foci válogatott. Szerintetek helyesen tették?

Figyelt kérdés
Még mielőtt mindenki kapásból rávágná hogy nem, és elkezdené szidni őket, gondolkozzunk el azon hogy hányan gyászolják meg az Irakban, Szíriában, vagy Afganisztánban naponta meghalt embereket. Elvárják hogy ha náluk történik ilyen gyászolja meg mindenki, de ha máshol történik nem érdekli őket.
2017. jún. 9. 10:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
57%
#10: Én nem látom, hogy itt bárki, bármit is követelne.
2017. jún. 9. 12:58
 12/26 A kérdező kommentje:
Nem provokálni akarok, de visszafelé nem látom. Kifogásoljátok hogy ők nem álltak fel, ami jogos is, mert szerintem is helytelen, de ha náluk történne ilyen itt felállna bárki is? Ugye hogy nem.
2017. jún. 9. 14:07
 13/26 anonim ***** válasza:

Ha van egy esemény, amin gyászszünetet tartanak, és mindenki más feláll, akkor nem bunkóság látványosan másképp cselekedni? Ha náluk történne ilyen, és egy eseményen gyászszünetet tartanának emiatt, akkor szerintem minden jóérzésű ember részt venne benne.

Az persze más kérdés, hogy a közel-keleti halottak miatt valóban nem szokás ilyen gyászszüneteket elrendelni...

2017. jún. 9. 14:42
 14/26 A kérdező kommentje:

"Ha van egy esemény, amin gyászszünetet tartanak, és mindenki más feláll, akkor nem bunkóság látványosan másképp cselekedni?"

De az, ezt nem is vitattam, de megértem hogy a szaudiak nem így tettek. Ha van egy ismerősöd aki ha gyászol, elvárja hogy mindenki gyászoljon, de ha te te gyászolsz magasról tojik rá. Egy idő után te is tojni fogsz rá ami nem helyes de érthető.

"Az persze más kérdés, hogy a közel-keleti halottak miatt valóban nem szokás ilyen gyászszüneteket elrendelni..."

Nem más kérdés, ugyanaz. Talán pont az a baj hogy sokak szerint más kérdés.

2017. jún. 9. 15:06
 15/26 anonim ***** válasza:
52%

"de ha náluk történne ilyen itt felállna bárki is?"

Természetesen igen. Ha MEGKÉRNÉK, akkor felállna mindenki. Az, hogy valamiről nem emlékezünk meg, és az, hogy nem tisztelünk meg egy megemlékezést amin részt veszünk két nagyon különböző dolog. Az egyik akkor van, ha nem tartjuk a tragédiát olyan jelentősnek. A másik pedig akkor, ha nem tartjuk a tragédiát rossznak. Pl. nem tartanék megemlékezést azért, mert meghalt egy ember rákban. De ha ott lennék a megemlékezésen, akkor igenis felállnék egyszerű emberségből. Mikor nem állnék fel? Pl. ha meghívnának Oroszországba, és Sztálinnak lenne valami ünnepsége. Nem azért, mert Sztálin jelentéktelen volt, hanem mert tudatosan nem akarom megtisztelni. Egy megemlékezésen nem felállni a megemlékezők kérésére nem az eset figyelmen kívül hagyásával egyenlő, hanem a helyeslésével.

2017. jún. 9. 15:20
 16/26 A kérdező kommentje:

Abban igazad van hogy itt egy konkrét eseményről van szó és megkérték őket, de nem változtat azon hogy a közel-keleti halottak miatt még csak részvétnyilvánítás sem érkezik nyugatról, viszont ők legalább ezt megteszik az európai áldozatokért.

"Egy megemlékezésen nem felállni a megemlékezők kérésére nem az eset figyelmen kívül hagyásával egyenlő, hanem a helyeslésével."

Ilyesmit állítani azért túlzás nem gondolod? Ezzel azt mondod hogy a szaudi focisták támogatják a terroristákat.

2017. jún. 9. 15:37
 17/26 anonim ***** válasza:

Idejönnek Európába a szegénység,a háborúk,a vízhiány miatt.

Befogadja őket a "hitetlen" Európa,lakást ad a p1csájuk alá,munkát,segélyt,stb..

Erre fel elkezdi gyilkolni őket.

Nem értem,komolyan nem értem.

2017. jún. 9. 19:36
 18/26 anonim ***** válasza:
Ennyit a nagy elhatárolódásról.
2017. jún. 9. 21:52
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Komolyan kérdező, neked erre áll fel, hogy ki mit gyászol, meg ki mit nem? Ezerszer el lett magyarázva.
2017. jún. 9. 23:02
 20/26 A kérdező kommentje:

"Idejönnek Európába a szegénység,a háborúk,a vízhiány miatt.

Befogadja őket a "hitetlen" Európa,lakást ad a p1csájuk alá,munkát,segélyt,stb..

Erre fel elkezdi gyilkolni őket.

Nem értem,komolyan nem értem."

Nem érted? Pedig egyszerű. Ki ment oda és bombázta le az ő országukat? A nyugat. Főleg az amcsik de Európa is kivette a részét. Ők úgy látják a nyugat gyilkolja őket.

2017. jún. 13. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!