Minek csatlakoztunk az Európai Unióhoz, ha az emberek ennyire ellenzik az Európai Egyesült Államok létrejöttét?
Mert egy utópiáról álmodozol! :P
A büdös életben nem lesz itt ilyen, amikor az eu maga is szétesőben.
Amúgy meg sok más sem volt akkor amikor csatlakozott az ország.
Kérdező,
Az "unió" egyszerűen egységet jelent, de nem feltétlenül mindennek az egységét... nyelvnek, vallásnak kultúrának, nemi identitásnak és kedvenc sörnek...
És főleg nem a fizetésekét.
A gond ott van, hogy mindenkinek mást jelent:
A nagy vállalatoknak a maximális sablonosítás smakkol, mert nekik úgy könnyebb.
De sok millió ember viszont úgy érzi, hogy joga van a hagyományai megtartásához...
Kinek van igaza?
Hát ugye az erősebb kutya hagyja hátra genetikai állományát alapon megpróbálják letolni az emberek torkán a nagyvállalatok elképzeléseit...
Ez meg ellenállásba ütközik, aztán meg megy az anyázás...
Pont ezért halott ügy az egész...
Azt meg már mindenki érti, hogy lehetetlen egész Európának német színvonalon élni. Akkor meg inkább mindenki igyekszik kialkudni a neki legjobb feltételeket, mint hogy automatikusan elfogadja a gyarmati státuszt.
Kérdező, a #7-es kommentedben kijelented, hogy "Az unió ugye egységet jelent."
Hát nem!
A ' [link] szerint unió: szövetség, egyesülés
A ' [link] szerint az unio szónak és alakjainak 140 jelentése van
A ' [link] szerint az unió szó jelentése: szövetség, egyesület, egyesülés, államszövetség, latin, tört.
Ez a google első három találata.
Értem, hogy szeretnéd az uniót egységként értelmezni, csak nem fogadom el. A logikázásod ebből az "axiómádból" következik, ezért azt sem fogadom el.
Én 2010-ig még azt se tudtam hogy az EU vezetése és többsége baloldali! Magyarország többsége meg jobb oldali... innentől kezdve csak ellentétek lesznek közöttünk, közös nevező nem lesz!
Kezdve ugye azzal az alapvető dologgal hogy internacionalizmus vs nacionalizmus... de a te kérdésed az hogy akkor minek léptünk be, hát, emlékszel olyanra hogy 2004 előtt szó lett volna arról hogy akkor megszűnünk létezni mint ország és/vagy a szuverenitásunkról fokozatosan és teljes mértékben le kell mondanunk? Én nem emlékszem ilyenre, csak arra hogy Bécsben nyithatun kcukrászdát...
Kérdező, megint tévedsz, ami a #17 válaszodat illeti.
Nem volt ilyen kitétele az unióba lépési feltételeknek, szerződéseknek, hogy "egy központi kormány irányítja, és nemzetközileg egy entitásnak vannak elfogadva", bármennyire sokan tolják ezt mostanság.
Éppen, hogy belefér az unió értelmezésébe a nemzetek uniója is, és a EEÁ is. Épp ezen folynak az erőlködések. Mi, meg még éppen elegen e nemzetek uniójában vagyunk érdekeltek - a mi-be nem értem bele a liberális, és baloldali ellenzéket, akik magukat a "demokraták"-nak nevezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!