Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A liberálisok miért nem...

A liberálisok miért nem érzik, hogy éppen a saját eszméjüket nyírják ki?

Figyelt kérdés

Én szimpatizálok a liberalizmussal. Szeretem, ha az embert elfogadják úgy, ahogy van. A szabadságot is szeretem.

Viszont csak addig tudok valakit, valakiket elfogadni, amíg nem félek tőle, nem fordul az általam szeretett dolgok ellen. Sajnos, itthon már régóta félek este az utcán, a 8 kerben már nappal is. Nyugaton is egyre több az olyan ember, akitől tartani lehet.

Én úgyérzem, hogy ez a félelem fog a liberalizmus bukásához vezetni. Hogy lehetnénk továbbra is toleránsak valamivel, ami egyre inkább negatívan hat az életünkre?

Ez bezárkózáshoz és nem elfogadáshoz fog vezetni hosszú távon. Nyugtassatok meg, hogy nincs igazam, és marad a színes, elfogadó, liberális és szabad nyugat, és nem veszi át ennek az érzésnek a helyét a félelem!

2017. máj. 24. 23:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
És a fideszesek miért nem érzik, hogy éppen Magyarországot nyírják ki?
2017. máj. 25. 12:04
 12/14 anonim ***** válasza:

,,Lehet! Csak sok munka, sok türelem, sok pénz."

Igen, csak hiába fektetsz bele sok munkát, sok türelmet, sok pénzt, ha az egyén nem akar megváltozni. Ahogy írtam a legnagyobb probléma, hogy a cigányságnak az a rétege ki se akar törni onnan, ahol van. Ahogy írtam próbáltak már tanodával is segíteni nekik, nem kellett. Próbálták jobbá tenni az életüket, hogy vetőmagot, jószágot adnak, azok se kellettek. Ők nem akarnak kitörni, nekik azaz élet kell.

Először mindenki úgy áll hozzájuk, hogy megpróbál segíteni rajtuk, de utána mindenki feladja, mert nekik akkor lesz jobb életkörülményük, ha erőszakkal rákényszeríted őket. Elég sok pénzt költöttek a felzárkoztatásukra, semmi eredménnyel.

Meg nem csak abból indulok ki, amit én látok, az ország másik felén élő emberekkel is beszélgettem már, ők is ugyanazt tapasztalják/tapasztalták, amit én leírtam.

2017. máj. 25. 12:24
 13/14 anonim ***** válasza:

3 kérdésre fontos lenne megtudni a jó választ, ami szorosan kapcsolódik a kérdésedhez Nyugat-Európa és (a főként muszlim vallású) bevándorlók viszonyában:

1. A befogadást hirdető országok tényleg nagy szarban vannak-e demográfiai szempontból bevándorlók nélkül?

Szerintem igen, ha a saját őslakosaik gyermekvállalási hajlandóságát nézzük, pl. Németországban katasztrofálisan alacsony a gyermekvállalási hajlandóság, pedig ott még egzisztencia is lenne hozzá. Franciaország és Svédország is csak migránsok segítségével tudja tartani a 2.1 körüli fertilitási arányt, ami a társadalom lélekszámának stagnálásához elég. Ugye nem kell hangsúlyozni a népesség kor szerinti öszzetétele, az elöregedő társadalom és a gazdasági teljesítmény közötti összefüggéseket.

2. Ha egy bevándorló közösség létszáma elér egy bizonyos számot egy adott országon belül (20, 30, vagy akár 50 %), mennyire akarnak ők alkalmazkodni a liberális demokráciához, vagy mennyire akarják a saját kultúrájuk szerint formálni az országot?

3. Milyen vékony a határvonal a "light" iszlám és a fundamentalizmus között?

Értem ezalatt, hogy egy terrortámadás után mennyi ember lehet, aki ugyan maga nem robbantana, de elvekben azonosulni tud az egésszel?

Ha sok, az kész táptalaj a későbbi problémákhoz.

Véleményem szerint jelenleg a gazdagabb európai országokban egy kétséges kimenetelű társadalmi kísérlet zajlik, aminek csak több évtizedes távlatban fogjuk meglátni a végeredményét.

2017. máj. 25. 13:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy valaki dolgozik, nem lop, és nem fenyeget meg senkit késsel, még nem elég ahhoz, hogy normális legyen valaki. Több tucat formája van az erőszaknak. És hogy mely bűnök az áldozat életére milyen hatással vannak, és hogy milyen mértékben büntetik (vagy inkább nem büntetik) az elkövetőt, abba bele se menjünk.

2017. máj. 25. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!