A liberálisok miért nem érzik, hogy éppen a saját eszméjüket nyírják ki?
Én szimpatizálok a liberalizmussal. Szeretem, ha az embert elfogadják úgy, ahogy van. A szabadságot is szeretem.
Viszont csak addig tudok valakit, valakiket elfogadni, amíg nem félek tőle, nem fordul az általam szeretett dolgok ellen. Sajnos, itthon már régóta félek este az utcán, a 8 kerben már nappal is. Nyugaton is egyre több az olyan ember, akitől tartani lehet.
Én úgyérzem, hogy ez a félelem fog a liberalizmus bukásához vezetni. Hogy lehetnénk továbbra is toleránsak valamivel, ami egyre inkább negatívan hat az életünkre?
Ez bezárkózáshoz és nem elfogadáshoz fog vezetni hosszú távon. Nyugtassatok meg, hogy nincs igazam, és marad a színes, elfogadó, liberális és szabad nyugat, és nem veszi át ennek az érzésnek a helyét a félelem!
liberálisak az emberek, csak a liberal[trademarkt]-ot birtokló baloldal nem épp liberális
adam smiths szerintem forog a sírjában
Én hiszek abba, hogy a fejlődés elér mindenhova, így a 8 kerbe is előbb utóbb, meg minden olyan helyre ahol most még a félelem és az ebből fakadó agresszió az úr. Ehhez mondjuk nem ártana, ha kedves kormányunk többet fordítana az oktatásra, és a mélyszegénység felszámolására, mert ezek a legerősebb fegyver. Kár, hogy ők jelenleg pont a megosztottságra és az ellenség keresésre építik a politikájukat.
A liberalizmus nem egyenlő öngyilkos hajlammal. Én is az elfogadás híve vagyok, de ugyanakkor ahol rendnek kell lennie, ott legyen rend.
"Ez bezárkózáshoz és nem elfogadáshoz fog vezetni hosszú távon. Nyugtassatok meg, hogy nincs igazam, és marad a színes, elfogadó, liberális és szabad nyugat, és nem veszi át ennek az érzésnek a helyét a félelem!"
Ha a nyugat nem áll ki a liberalizmus mellett, és nem várja el a liberális magatartást és gondolkodásmódot, akkor bekövetkezhet. Az embereken múlik, hogy hogy a szabadságért fognak harcolni, vagy a diktatúráért. Tőlük függ, hogy milyen lesz a jövő. Ha a diktatúrát választják, akkor zsákutcába kerülnek. Nem csak a migránsokról van szó, hogy ők ahhoz szoktak. Hanem maga a nép is diktatórikus vezetőket választhat. És akkor a világ sorsa egész máshogy fog alakulni. Nem lesz szabadság, lehet hogy sohasem. A baj az, hogy jelenleg pont hogy nem elég liberálisok a vezetők. És hagyják, hogy a migránsok a pusztából a felhőkarcolók közé kerülve megőrüljenek. Sokszor az átállás nem olyan könnyű, ezért kéne mindenhogyan támogatni az átállást, és megkönnyíteni, hogy megértsék mit is jelent a liberalizmus!
,,ha kedves kormányunk többet fordítana az oktatásra, és a mélyszegénység felszámolására"
Na most fejezzük be. Nem védem a Fideszt, utálom őket, Orbán Viktort legszívesebben börtönben látnám, de ezt a szöveget most fejezzük be. Borsodban élek születésemtől fogva, így látom mi folyik valójában. A cigányságnak az a rétege (mert rájuk utaltál) nem is akar felzárkózni. Nem, nem akar. Kismillió lehetéségük lenne, de egyiket se akarják.
Folyamatosan nyitnák a tanodákat nekik, ahol az iskola mellett tanítanák még a gyerekeket és segítenének tanulni, de ugyanúgy a felnőtteket is tanítanák. Nem szokott kelleni nekik, mert nem kapnak közvetlenül pénzt belőle. A szomszéd városban is létreakartak hozni egyet, a vége az lett, hogy megakarták verni az illetőt, aki szervezte volna, mert az a tanodára szánt pénzt nem volt hajlandó inkább kiosztani közöttük.
Mélyszegénységből se akarnak kitörni, arra is számtalan program lett volna. Ingyen vetőmagokat, ingyen jószágokat (malac, csirkék, kacsák) osztogattak ki közöttük, mi lett az eredménye? A vetőmagokat eladták, sokszor a jószágokat is, de utóbbit sokszor aznap levágták, mert kijelentették ők nem hajlandóak foglalkozni velük.
Nem, nem mindegyik ilyen. Vannak közöttük normálisak, akik eljárnak dolgozni, nem lopnak, nem törnek be sehova, nem fenyegetnek meg senki se késsel. Ezeket általában meg is szokták verni, mert mit képzelnek magukról, hogy normálisan mernek élni. Putnokon az egyik normális cigány férfit, aki önerőből próbálta rávenni a többi cigányokat, hogy tanuljanak, dolgozonak autóval elütötte egy másik cigány, mert, hogy mit képzel magáról. Mi az, hogy cigány létére azt akarja dolgozanak, képezzék magukat, stb. Rendőrség meg nem tudott semmit se csinálni, mert az egészet a gázoló ráfogta a 13 éves fiára, hogy elkötötte a kocsit.
Szóval baromira meg lenne minden lehetőségük kitörni a szegénységből, képezni magukat, de pont a cigányságnak az a rétege, aki ilyen mélyszegénységben él nem hajlandó élni ezekkel a lehetőséggel.
Emiatt is van az, hogy Ózdon nem egyszer hallottam a normálisabb cigányokat beszélgetni arról a Jobbikra fognak szavazni, hátha ők végre rendet rakna és megnevelné a fentebb említett rétegét a cigányságnak.
Kedves barátom #9-es, te látsz valamit felszínesen, és levonsz olyan következtetéseket, amelyeknek ahhoz semmi közük. te tekintesz egy adott pillanatot (mondjuk a mostani állapotot), és azt hiszed, elég abból kiindulni. Tudom, hogy nem tudlak meggyőzni, elszenvedsz valamit, amiben gyakorlatilag nincs változtatási lehetőséged, és azt képzeled, ezért nem is lehet. Lehet! Csak sok munka, sok türelem, sok pénz. Sokan vannak, nemcsak erre a témára, szinte bármire rámondják, lehetetlen. Hogyne lenne az számukra, hiszen nem értenek hozzá. De van ellenpélda, olyanok részéről, akik értenek hozzá. Csak nem mindig (leginkább sose) van lehetőségük a tudásukat érvényesíteni.
Nem a liberálisok nyírják ki a saját eszméjüket. És főleg nem érdemes összemosni ezt a kérdést. Van számos elvakult liberális, aki valójában kizárólag a saját szabadságát szereti, másokét kevésbé, főleg, ha ez rá nem előnyös. Ez a neoliberalizmus lényege és a liberalizmus megcsúfolása. A kérdező problémája viszont a diktatúra tobzódásából keletkezik. Csak a profi hatalomkedvelő tudja, mit lehet hazudni, hogyan, és mit lehet másokra kenni, röviden, hogy működik eredményesen a besározás. A félelem mindig a diktatúra eszköztára és remekül működik ősidők óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!