Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Lengyel-magyar két jó barát-...

Lengyel-magyar két jó barát- a valóságban is? 2017-ben is valós a két nemzet barátsága?

Figyelt kérdés
Mindenhol olvasom a lengyel-magyar barátságról szóló történeteket, képeket osztanak meg a két nép történelmi kapcsolatáról. Öt éve Londonban töltöttem két hetet egy nyelvi kurzuson, és nekem kifejezetten negatív benyomásom volt a lengyel fiatalokról. Természetesen nem általánosítok, mert az angliai magyarok is biztos hogy megérik a pénzüket, de kíváncsi vagyok arra, hogy most, 2017-ben is létezik lengyel-magyar barátság? Ha elutazom valamelyik lengyel városba barátságosabban fognak kezelni ha megmondom hogy magyar vagyok?
2017. márc. 10. 23:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Torontóban úgy néz ki igaz. A lengyel boltban vannak magyar termékek, az eladók is kedvesebbek, ha tudják, hogy magyar az ember, és nem angolul beszél.

Na persze, vannak dolgok, amiket megtartanak maguknak, amiken nem osztozkodnak, amire rámondják, hogy nincs, aztán csak annak hozzák ki, aki lengyelül szól. A boltban az eladók többsége nem is ért, csak lengyelül.

Bár a magyar boltban, a Mézesmackóban kivételeznének velünk, magyarokkal!

Bár a mísz pofákat ott mindenkire egyformán vágják.

A lengyelek arról beszélgetnek Torontóban -ahogy mondják-, hogy még mennyi pénz hiányzik, hogy hazamenjenek, nem maradásra jönnek külföldre. Már akivel lehet szót érteni angolul.

2017. márc. 12. 00:29
 12/14 anonim válasza:
Létezik. A barátom lengyel és pl mikor volt tavaly október 23 akkor a lengyel híradó 10 perces kisfilmet készitett a magyar szabadságharcról és majdnem minden adón ott volt az embléba hogy 60.évforduló magyar zászlóval.
2017. jún. 6. 00:34
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Létezik.
2017. jún. 18. 22:37
 14/14 anonim válasza:
Létezik.
2017. jún. 20. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!