Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi lenne a kimenetele egy...

Mi lenne a kimenetele egy esetleges izraeli-iráni háborúnak?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy Iránban elgurul a gyógyszer és rakétát lő ki Izraelre, VAGY Izrael (úgy tudván, Irán közel jár atomfegyver megalkotásához) megelőző támadásként szétbombázza a teheráni atomerőművet tönkretéve Irán teljes atomprogramját?

Pártatlan válaszokat szeretnék, beleértve a kozel keleti országok oldalvalasztasait, illetvea nagyhatalmak reakcióját is.

2017. febr. 26. 18:07
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Vegul: amit irtal az offtopic. Nem arrpl beszeltunk h mi lenne izraellel amerika nelkul (de csakis neked meg fpgom majd lerdezni holnap). Hanem az izraeli irani haboru lehetseges kimenetelerol ha kitorne. Ugyhogy epnezest kerek mindenkitol de elfutott a pulykaméreg, mert azt lattam h valaki legbol kapott informaciokkal dobalozik.
2017. febr. 27. 14:36
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

én a hadi kiadásról írtam nem az egy főre eső GDP-ről

a hivatalos adatok szerint Izrael hadi kiadásainak felét az USa állja

Írhatsz bármit

ez a helyzet.

az USA tartja életben Izraelt.

ennyi:)

2017. febr. 27. 15:12
 23/27 A kérdező kommentje:

Most bizonyitottam be h nem a felet. Ezt te szamoltad ki egy rossz wikipedia alapjan.

Es bebizonyitottam h Izrael GDPjehez kepest Amerika segitsege semmi.

Innentol nincs mirol beszelni.

2017. febr. 27. 18:31
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

CIA: The World Factbook

[link]

ISRAEL

GDP (purchasing power parity = vásárlóerõ paritás):

$297 billion (2016 est.)

$289 billion (2015 est.)

$281.9 billion (2014 est.)

Military expenditures ( = katonai kiadások ):

5.58% of GDP (2014) ( = $15.73 milliárd )

5.53% of GDP (2013)

5.69% of GDP (2012)

5.87% of GDP (2011)

5.69% of GDP (2010)

country comparison to the world: 5 - a világrangsorban 5-ik.

Mindenesetre a 4 mrd a kb 16 mrd-nak nem a fele, hanem a felének a fele ( negyede ). Persze, ahol én tanultam számolni, lehet, máshol másképp számolják. :) Ja, és az is lehet, h akik a magya wikibw beleirkálnak, jobban tudják, mint a CIA. :)

( Ugyanott Irán katonai kiadásairól nincs adat. )

Érdemes még meegjegyezni, hogy - ugyan nem kizárólag US-tól, hanem mindenfelõl ( US, EU, Arab Liga ) milliárdokat kap Gaza is és a "Palesztin" Nemzeti "Hatóság" is. Ezek lakossága együtt is kevesebb Izrael felénél.

2017. febr. 28. 02:40
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

skacok nagyon nem vátjátok a fátol az erdőt

Izrael hadseregét az USA fejlesztette fel, és a fentartásához is folyamatosan hozzá járul

a tényleges anyagi segítség tuti titkos adat.

Nincs még egy ország a földön aminek létét egy másik állam anyagi és eszközbeli illetve szóbeli támogatása tart életben.

Izraelt igen.

ugyhogy a számokról kár vitatkozni, a tény hogy Izrael képtelen egyedűl, öneröből megvédenie magát!

2017. febr. 28. 08:15
 26/27 A kérdező kommentje:

Eloszor is koszonom annak, aki nem hisz el mindent amit a neten olvas. Korbetegség és veszélyes... Egyszer egy ismerősöm kiposztolt egy cikket: 40 dolog, amit iráni nőknek nem szabad. Kezdve azzal hogy nem vezethetnek autót... Es elhitte. Egy no-name oldal volt. Humorzsák. Tragikus egyebkent az emberi "azt latom amit akarok latni".

Sajnalom azt aki kikeres valamit, es az elso kielegito informacio utan anelkul hogy ellenorizne honnan van az info, ervelesre hasznal egy hamis adatot.

Latom hogy nagyon böki a csőröd Izrael.

Izraelaz amerikai segítség nélkül is elkente az arabok száját (ez az oka hogy az USA felkarolta). De te nem látod a számokat. Akarmennyi Izrael katonai koltsegvetese, eltörpül az orszag penzehez kepest (tudod te, hogy mit jelent a GDP? Legalabb van fogalmad róla?). Fel tudod te fogni, hogy mekkora pénz az a 300 milliard dollaros GDP 8 millio embernek? (290 milliard pontosan, nehogy beleköss). Össze tudod hasonlítani 4 milliárddal??? Az az 1%-a, hát az benne van a hibatartományban. De számoljunk úgy hogy Izrael koltsegvetese hadaszatra 16 milliard dollar. Es vegyuk ugy h mindenki hazudikes osszeeskuves elmeletek vannak (mer az USA majd biztos titkolja mennyi megy Izraelbe, ugyanis érdeke titkolni (nem, nem az..mit nyerne rajta? Szoval mondjuk h az Usa a felet adja ami 8 milliard dollar lesz.. GRATULALOK sikerult megmagyarazni azizraeli 300 milliardos eves penz 8 milliarddollarjat ami vilaggazdasagi kilenges pluszminusz mindegy... A 70-es evek szlogenje volt amit mondtal de fel kellene fogni hogy azota felepult egy hightech Tel Aviv. Az 5. Legdragabb varos a vilagon es a kozel kelet 3. Legnagyobb gazdasagi kozpontja. Es nem a fejlettsege miatt CSAK a 3. Hanem a lelekszama miatt. Izrael ma a 21. Szazadban mar tokeletesen eletkepes kb 60 atomfegyverrel es egy olyan hadsereggel mint amilye van. Es egyaltalan nem felnek attol hogy az USA calaha otthagyja oket.

2017. febr. 28. 08:36
 27/27 A kérdező kommentje:

Szoval haver, vegszó: ha Izraelnek évente mostantól nem 16 milliardot kellene kolteni aseregre hanem évi 50-et, akkor sem zuhanna össze és még akkor is sokkal gazdagabb maradna pl Magyarországnál. És most 50 milliard kiesesrol beszeltem, nem 4 milliardrol. Vááági? Ugyh leci olvasgass kicsit a kozel keletrol es ne bulvarlapokat es ne neonaci propagandakat es ne olyan emberek irasait akik utaljak azt az orszagot vagy akar a kozel keletet.

Es ne mondj olyat h itt lehet jonni a szamokkal de nem erdemes mert barmelyik ember aki vitte valamire kiröhög.

Ugyhogy jegyezz meg valamit egy életre, es ne felejtsd el csak mert en mondom:

"Ami nem mérhető, az nem fejlődik". Mérni pedig számokkal mérünk.

2017. febr. 28. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!