Mikor fog már felfigyelni végre a világ Trianon igazságtalanságára?
"Hat lehet hogy te igy gondolod de az a 600 ezer Magyarorszagrol deportalt zsido akiket a halaltaborokba vittek a nemet megszallas utan es a megmaradt hozzatartozoik nem igy gondoljak."
Mert ők gyűlölettel teli hazugságokon nevelkedtek. Ami a német megszállás után történt, az nem a magyarok felelőssége, főleg nem a ma élő magyaroké.
"Kivancsi lennek ha a te gyerekedet csapta volna fejjel a vagon oldalahoz a rohogo naci vagy tepette szet az oreg anyadat a kutyajaval melyiket talalnad nagyobb vesztesegnek?"
Akkor nyilván a saját hozzátartozóimat, viszont akkor zsidó lennék. A zsidók emlékezzenek a holokausztra, a magyarok emlékezzenek Trianonra. Előbbi nem zavar minket, akkor utóbbi miért zavarja a zsidókat?
"magyarok emlékezzenek Trianonra."
Nekem ne mondja meg senki, hogy mire emlékezzek.
"Nekem ne mondja meg senki, hogy mire emlékezzek."
Neked nem is kell emlékezned, csak a magyaroknak, nekünk viszont nem kell mondani.
"Neked nem is kell emlékezned, csak a magyaroknak, nekünk viszont nem kell mondani."
Nem attól függ valakinek a származása, hogy mire emlékszik.
Roppantul orulnek ha nem akarnad meghatarozni nekem hogy mire emlekezzek es mire ne emlekezzek. azt nem tudom honnet veszed hogy zsidok milyen hiten nevelkedtek hiszen sajat bevallasod szerint nem vagy az akkor honnet ismered a felfogasukat es a tapasztalataikat ilyen jol? mellesleg en is es masok is arra es ugy emlekezek ahogy akarnak. Mivel en 30 eve nem is elek Mo on es nem is jarok oda, tulsagosan a mai tortenesek se izgatnak ott nemhogy ami 100 evvel ezelott tortent.
Mondjuk mi van akkor (ezt csak ugy feltetelesen kerdem) ha pl. olyannak feszegeted ezt a kerdest aki csaladtagjait vesztette el a Holocaustban mert zsido ver van benne? ez meg se fordul a fejedben? pl. ha en zsido vagyok vagy felzsido akkor gondolod hogy egy masodpercig is erdekel hogy Trianonnal ki mit veszitett el ha teszem fel a dednagyanyamat Auschwitzban egettek volna el?
de ha nem akkor se erdekel a Trianon szamomra erdektelen tema meg ha 20 evig nyomod itt a temat akkor is az marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!