Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Azok a muzulmánok, akik...

Azok a muzulmánok, akik képtelenek elfogadni a befogadó ország kultúráját, miért nem mennek haza?

Figyelt kérdés

Egy svájci török házaspár Strassbourg-ban perelte be Svájcot azért, mert kötelezték a muszlim lányukat arra, hogy az úszásórán részt vegyen, ahol félmeztelen fiúk vannak.

Képesek voltak Strassbourg-ig elmenni egy ilyen piti, jelentéktelen ügy miatt, mert a szülők nem képesek elfogadni, hogy Svájcban nem sarija meg hasonló van. Aztán persze (hála Istennek) ellenük döntöttek, de Németországban is volt ilyen eset, amikor a szülők már a tartományi bírósághoz mentek.

Világosan megmondták nekik is, hogy a vallási előírások NEM írják és nem is írhatják felül az állami törvényeket.

Én ezt nem értem. Akik ilyen szinten képtelenek tolerálni a befogadó ország kultúráját, törvényeit, nem hajlandóak beilleszkedni és feladni a középkori hozzáállásukat, azok MIÉRT laknak Európában? Miért élnek itt?

Miért nem költöznek akkor haza, ahol az ő nézetük a meghatározó, és semmi ilyesmi problémájuk nem lenne?

Azt már meg sem kérdezem, hogy a muzulmánok miért erőltetik a gyerekre a vallást...

Ha valaki képes jogi úton Strassbourg-ig elmenni, akkor miért nem veszi a fáradtságot, hogy hazaköltözzön a családjával?

2017. jan. 11. 11:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
26%

"Miért ne tehetnék, ez szinte minden vallásnál így van. Engem sem kérdeztek meg, hogy megkereszteljenek-e vagy nem, akarok-e gyertyákat gyújtani Mindenszentekkor vagy van-e kedvem locsolkodni Húsvétkor."

Kérdező abban a tudatban él hogy nagyon helyes keresztény szokások szerint felnevelni a gyereket, de ha muszlimként nevelkedik a gyerek akkor biztosan ráeröltették :)

2017. jan. 11. 12:05
 12/22 anonim ***** válasza:
20%
És én magyar muszlimként hova menjek haza, ha nem akarom befogadni az Orbánék erőltette kultúrát?
2017. jan. 11. 12:05
 13/22 anonim ***** válasza:
85%

Ti liberalisok meg keveritek az anarchiat a demokraciaval. Egy demokracia nem arrol szol hogy mindent lehet, hanem hogy vannak bizonyos tarsadalmi keretek, torvenyek es jatekszabalyok amin belul azt csinalsz amit akarsz. Aki nem tartja ezeket tiszteletben az menjen innen.

Pont ti generaltok minden feszultseget azzal hogy ellenzitek az asszimilaciot es tamogatjatok a gettosodast, es az ilyenek ala adjatok a lovat mint ez a svajci muszlim par.

2017. jan. 11. 13:48
 14/22 anonim ***** válasza:
3%

"Aki nem tartja ezeket tiszteletben az menjen innen."

Ki mondta hogy nem tartják tiszteletben? Szerintem meg a hozzád hasonló gyűlölködők keltik a feszültséget.

2017. jan. 11. 13:56
 15/22 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%
Én teljes mértékben megértem, miért nem mennek haza a putriba. Amit abszolút nem értek, hogy miért nem KÜLDIK őket el a jó fenébe.
2017. jan. 11. 14:14
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert az otthoni életszínvonal az nem tetszik nekik.
2017. jan. 11. 14:40
 17/22 anonim ***** válasza:
86%

A muszlimoknak egy kicsit meg van zakkanva az agyuk.

Ha te mész el egy muszlim országba, tartsd tiszteletben a sarját mert ha nem mondjuk megkorbácsolnak. Erre azt mondja egy ottani bíró, hogy ha nem tetszik nem kell idejönni.

Aztán amikor idetolják a szekeret akkor is mi alkalmazkodjunk és fogadjuk el, hogy nekik vallási előírásaik vannak. És azt tartsuk tiszteletbe. Sőt az lenne a legjobb hogy ha mindenki felvenné a vallást. No de melyiket ? Ha siita leszek akkor kinyír egy szunnita és vica versa. Kész életveszély.

Egyébként azt is egy hitszónok mondta, hogy az iszlám egy békés vallás. Aki ebben kételkedik, azt megöljük.

2017. jan. 11. 19:08
 18/22 anonim ***** válasza:
85%

Őszintén szólva nem értem a kérdés körül kialakult vitát. Nekem evidens, hogy ha vendégségbe megyek valahova, akkor nem erőltetem rá a házigazdára a saját életritmusomat, és nem kényszerítem arra őket, hogy hajnali fél ötkor keljenek, csak mert én azt szoktam meg. Nem ülk le anyaszült meztelenül kávézni, csak azért, mert otthon a feleségemmel ezt szoktam meg. Ha meg én látok vendégül pl. egy indiánt, én is elvárom, hogy ne büfögjön bele a képembe az ebédlőasztalnál, csak mert az ő kultúrájuknak ez szerves része. A lányomat, a feleségemet sem fogom neki éjszakára felkínálni a vendégszeretetem jeléül.

Németországban élek néhány éve. Tehát bevándorló vagyok. Nem rohangálok Strassbourgba, hogy ezek a hülye németek nem hajlandóak megtanulni magyarul, és nekem kell az ő cvancogásukat hallgatnom és megtanulnom, még akkor is, ha feláll tőle a szőr a hátamon. Nem fordulok bírósághoz azért, mert nem hajlandók vasárnap dolgozni, nem veszik fel a telefont és nem válaszolnak az emailemre, mint ahogy én azt Magyarországon megszoktam. Nem verem az asztalt, amiért a lakóhelyemen fél 7-kor indul az első busz, és ezért kocsival kell járnom dolgozni. Én jöttem ide, nekem kell elfogadnom az itteni szabályokat, akár egyetértek velük, akár nem.

2017. jan. 12. 14:19
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Miquel azt azért belátod gondolom hogy a te példáid kicsit fajsúlyosabb dolgok mint hogy egy gyerek részt vesz-e úszásórán vagy sem. Amúgy meg egy bevándorló sem megy bíróságra azért hogy a befogadók tanulják meg az ő nyelvét. Hülyeségeket ne beszéljünk már. Svájc és Németország is jogállam. Ha valaki úgy érzi sérelem érte, elmehet a bíróságra ahol majd döntenek.
2017. jan. 12. 15:06
 20/22 anonim ***** válasza:
52%

"A muszlimoknak egy kicsit meg van zakkanva az agyuk. "

Nincsenek olyan hogy "a muszlimok". Sokfelek ok is, sokfele szokassal es felfogassal. En ismerek sokat, az egyik abszolut vallasos, imadkozik, felesege fejkendos, nem eszik disznohust, nem iszik alkoholt, a masik felesege nem fejkendos, de nem eszik disznohust, a harmadik neha meg alkoholt is iszik es eszebe sem jut imadkozni, ezerfelek. Ahogy a keresztenyek vagy kereszteny gyokeruek is.

"Ha te mész el egy muszlim országba, tartsd tiszteletben a sarját "

Az orszagok sem egyformak, nem ugyanolyan Szaud-Arabia, Iran es mondjuk Marokko, ahol a muszlim csajok falatnyi bikiniben rohangalnak a tengerparton a fejkendos burkinis baratnoikkel egyutt.

" akkor is mi alkalmazkodjunk és fogadjuk el, hogy nekik vallási előírásaik vannak."

Egyikuk sem varja el hogy mi alkalmazkodjunk. Az altalam ismert muszlimokat sme erdekli hogy en eszek disznohust vagy iszok-e alkoholt, csak nekik ne kelljen.

"Sőt az lenne a legjobb hogy ha mindenki felvenné a vallást. "

Dehogy. Engem meg egy muszlim sem probalt megteriteni.

Valojaban az europaban elo muszlimok kis szazaleka az aki az osszes muszlim eloirast betartja, es kozuluk is csak toredek a radikalis muszlim, aki terjesztene szeretne a vallast.

Nade annyi radikalis keresztenyt is talalunk, a magyar kormanyban is van nehany...

Igazabol sajat magatol krealjatok a virtualis ellensegeket.

2017. jan. 12. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!