Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A kormány miért nem törekszik...

A kormány miért nem törekszik a nemek közötti egyenlőség teljes megvalósítására?

Figyelt kérdés

[link]

Ez egy nagyon szép kezdeményezés.

Egy igazi európai szemléletű politikában nincs helye a megkülönböztetésnek, ugyanis az diszkriminációval egyenlő.

A WC-kből a piszoárokat nyugdíjba kell küldeni és mindenhova fülkéket állítani.Így a női és a férfi illemhely egyben lehet.

De, a diszkrimináció lehetősége több területen is fennáll.Például ruhák terén.

Miért létezik női táska meg férfi táska?Nincs szükségünk ilyesmire, legyen csak egyszerűen táska.

Mi szükség erre a diszkriminációra?Csak konfliktusokat, feszültséget okoz.

2017. jan. 7. 21:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Még a Wartburger hiányzik, az is mindig kiír valami ökör kérdést hétvégén.
2017. jan. 7. 22:44
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
"Miért létezik női táska meg férfi táska? Nincs szükségünk ilyesmire, legyen csak egyszerűen táska". Ne haragudj, de ha megfeszülsz is, például a retikül akkor is csak női táska marad. A ruhákról és egyebekről ne is beszéljünk. Bármennyire is nem tetszik, a bugyi, szoknya, melltartó, tűsarkú, stb.,stb. mégiscsak női ruhadarabok.
2017. jan. 7. 22:56
 13/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, rosszul látod a dolgokat!

Éppen piszoárt kell szerelni a női WC-be is. Ha valamely hölgynek arra támad kedve - nem foszthatod meg a használat jogától.

-

Miért haragszol a piszoárra? Csak nem verted bele a buksidat, mikor spicces voltál?

2017. jan. 7. 22:59
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

"Ne haragudj, de ha megfeszülsz is, például a retikül akkor is csak női táska marad."

Na, ez például nem igaz. Ha a férfiak elkezdenek széleskörűen retikült hordani, akkor onnantól kezdve a retikül többé semmilyen értelemben sem lesz női táska. Már most sem az olyan értelemben, hogy férfiak is ugyanúgy képesek használni, mint nők.

2017. jan. 8. 00:09
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
#14: Persze, ha férfiak széles körben használnák, már nem lenne női táska. De azért kétlem, hogy erre sor kerül. Egyébként a tűsarkúról és a szoknyáról is hasonló a véleményed? Azok is elterjedhetnek a férfiak körében?
2017. jan. 8. 01:15
 16/21 anonim ***** válasza:

"Egyébként a tűsarkúról és a szoknyáról is hasonló a véleményed? Azok is elterjedhetnek a férfiak körében?"

Ami a szoknyát illeti - hiszen rengeteg helyen elterjedt volt, és akár ma is az! A nyugati kultúrákban nem annyira, de sok más helyen teljesen természetes, hogy szoknyákat meg szoknya-szerű ruhákat viselnek férfiak.

Ami meg a tűsarkúakat, nos, nézzünk meg egy képet XIV. Lajos királyról:

[link]

Látsz valami érdekeset a lábán? A magassarkú cipők az arisztokrácia státuszszimbólumaként alakultak ki, és egyáltalán nem voltak nemileg elkülönültek. Ez az elkülönülés később éppen a mesterségesen fenntartott nemi szerepek miatt történt meg: a férfiak praktikusabb ruhákat kezdtek el viselni, míg a nőkre továbbra is olyan ruhákat aggattak, amelyek a szépséget hangsúlyozták minden fölött, tök mindegy, hogy milyen kényelmetlenek. További olvasmány: [link]

De hogy válaszoljak a kérdésedre: igen, szerintem simán lehet, hogy sok generáció múlva már a nyugati férfiak között is megjelenik a szoknya, és nem csak fetisiszta célokból. Persze nem biztos, de elképzelhető. A kényelmetlenül magassarkú cipők viszont valószínű, hogy inkább a nők körében *is* ki fognak menni a divatból, párhuzamosan a feminista mozgalom sikereivel (és inkább olyanok lesznek, mint bizonyos combfixek meg egyéb erotikus fehérneműk - erotikus célokra viselik, de utcára senki sem). Na persze ez is csak egy bizonytalan előrejelzés.

2017. jan. 8. 02:19
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

A biológia nem véletlenül választotta szét a két nemet, és látta el őket különböző hormonokkal és viselkedési mintákkal, ösztönökkel.

Persze lehet mesterségesen összemosni a két nem szerepét, de ez csak pszichés torzuláshoz vezetne mindkét oldalon.

Ami meg a ruhákat illeti, szivesebben nézek női lábakat szoknyában, mint nadrágban, és örvendek, hogy sok szőrös lábú férfi NEM hord szoknyát.

És a férfiak addig nem fognak "női" táskákat hordani, amíg nem lesz szükségük tükörre, rúzsra, púderra, tamponra meg hasonlókra... Ha meg elkezd szükségük lenni ezekre, akkor meg már nem "igazi" férfiak.

Abban viszont igazad van, hogy nem kell jogilag diszkriminálni.

Viszont a természet kialakította rendszerbe nem kellene belepiszkálni, mert arra még mindig ráfázott az emberiség.

2017. jan. 8. 02:22
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
#16: Ez mind szép. XIV. Lajos kora is, meg az is, hogy vannak népek, ahol esetleg szoknyát viselnek a férfiak. Igen, hallottam már a skótokról is. Csakhogy én arról írtam, hogy "széles körben" nem tartom valószínűnek, nem tudom elképzelni az elterjedését. Persze, lehet hozni ellenpéldákat, de kizártnak tartom, sőt, még csak jónak sem tartanám, ha a nők és férfiak közti különbségeket "el akarnák tüntetni" öltözködésben, egyebekben. Kövezzenek meg érte, de nem szeretnék olyan világban élni, ahol szoknyás(netán melltartós) férfiak flangálnak tűsarkúban, retiküllel. Ez van. Sőt, még attól a gondolattól is kiráz a hideg, hogy ne legyen különbség női és férfi fehérneműk között. Én már csak maradok ilyen maradi inkább.
2017. jan. 8. 03:10
 19/21 Vazul1972 ***** válasza:
100%
Nofene! Kitör az első piszoár- háború? Csodálatos! Illetve , a lóf...szt, inkább csak röhejes. Kicsit túltolják már ezt a dolgot.
2017. jan. 8. 03:32
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Aha, tényleg azt szeretnéd, hogy bárki bemehessen hozzád a budiba aztán ledugja a péniszét a torkodon a wc-ben? :D Valahogy kétlem.

Mondjuk úgy, hogy azért nincs gendersemleges vécé, mert hülyeség. Férfiként én nem akarok véres tamponok között pisálni, és szerintem a nő sem akar majd férfiakkal kimenni a mosdóba. Ilyen egyszerű, csak azt nem értem, ezen mit kell magyarázni. Lassan már azt is elfelejtjük, hogy 2x2 az mennyi?

2017. jan. 8. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!