OLaszországot, főleg a teljes közigazgatást és az igazságszolgáltatást tényleg kompletten a maffia tartja a kezében?
szóval ha pl egy ottani okmányirodával van vmi dolgom, inkább a maffiához kell fordulnom és megoldják?
ugyanígy ha vmelyik hatósággal van ügye, szintén tanácsosabb közvetlenül a maffiát keresni, ha azt akarom, h haladjon az ügy? (lehet ez egy építési engedély vagy egy ántsz-büntetés ... akármi)
szóval hogy van ez náluk? mert én nagyon ezt hallom, csak nem tudom, hogy működik.
Nem így működik. A maffia nem jószolgálati intézmény, hogy segítenek intézni az ügyes-bajos dolgaidat.
A maffia egy kőkemény üzleti vállalkozás (persze illegális, de akkor is egy kapitalista üzleti vállalkozás) és csak akkor segítenek, ha ebből nekik profitjuk származik.
Lehet, hogy el tudnak intézni egy olyan engedélyt, amit nem kapnál meg másképpen, de ennek ára van. Vagy konkrét pénzbeli ára van, vagy "jössz nekik eggyel" és akkor azt törleszteni kell, ha kérik. Például szépen rábeszélnek, hogy lődd le a megyei főügyészt. Vagy arra beszélnek rá, hogy a fiaddal, unokáddal lövesd le a főügyészt.
oké az tiszta h nem ingyen dolgoznak, na de ezek szerint akkor igazából bármit el tudnak intézni ... csak hát ára van, na de minek nincs? a másik meg az h vannak olyan dolgok, amelyek "normálisan" lehet h nem is tudnának elintéződni, most nem?
én bírom azért őket, naná nem jószolgálati intézmény, de ha feladat van, az 110%-ra korrekt lesz, és nincs lehetetlen. legalábbis ahogy én hallottam a dolgokat, h pl Szicíliában a rendőrautók ott állnak a sarkokon, járőröznek stb, de mesélték h vannak bizonyos emberkék, akiknek az autóját kizárt h megállítsák, de még úgy se hogy XY maffiafőnk fia megy éppen, jogsija persze nincs vagy "intézte", de szal van egy amolyan törvényen felüli réteg.. izgi na ... Tulképpen jó lehet hozzájuk tartozni, túl sok bajom nem lenne sztem.
most nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!