Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért csak a burkát akarják...

Miért csak a burkát akarják betiltani? Miért csak azt tiltották be egyes helyeken?

Figyelt kérdés

Nem provokálni akarok, de nem értem.

[link]

Sok helyen csak a burka van betiltva, pedig véleményem szerint a niqab meg a csador semmiben sem különbözik a burkától, max az arc nincs valamennyire eltakarva. Sokat járok Bécsben, és voltam már Belgiumban és Párizsban is. Burkás nőt pedig ha kb 1-szer láttam, akik nagyon eltakarva öltözködtek, azok nem burkát viseltek, hanem niqabot vagy csadort.

Véleményem szerint az egyetlen elfogadható és tolerálható muszlim öltözék a hidzsab (fejkendő). Ezzel szerintem senkinek sincs problémája. De a csadort és a niqabot miért nem tiltják be?

Sokan szerintem a niqab-ra is burkát mondanak, vagy a burka tilalom alatt ezt az öltözetet értik?

Sok muszlim nő szerintem nem önszántából hord ilyen ruhákat, hanem a családja kényszeríti rá, vagy a férje.

Így én is támogatom ezeknek a betiltását.

Viszont miért csak a burka? A niqab és a csador miért nem baj?

Szíriában a polgárháborúk előtt például az egyetemeken még a fejkendő is tilos volt, Jordániában sem kötelező a nőknek semmilyen vallási hacukát viselniük.

2016. dec. 8. 14:01
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy sokan összekeverik ezeket a fogalmakat, és jogi szövegekben eleve nem az fog szerepelni, hogy a burkán tiltják be, hanem azt ami az egész vagy nagyrészét az árának eltakarja, meg szerintem pl egy jobbikostól nem is nagyon lehet elvárni, hogy tisztába legyen ezekkel. A csador meg egyébként nem takar többet az arcról mint a hijab.
2016. dec. 10. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!