Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért csak a burkát akarják...

Miért csak a burkát akarják betiltani? Miért csak azt tiltották be egyes helyeken?

Figyelt kérdés

Nem provokálni akarok, de nem értem.

[link]

Sok helyen csak a burka van betiltva, pedig véleményem szerint a niqab meg a csador semmiben sem különbözik a burkától, max az arc nincs valamennyire eltakarva. Sokat járok Bécsben, és voltam már Belgiumban és Párizsban is. Burkás nőt pedig ha kb 1-szer láttam, akik nagyon eltakarva öltözködtek, azok nem burkát viseltek, hanem niqabot vagy csadort.

Véleményem szerint az egyetlen elfogadható és tolerálható muszlim öltözék a hidzsab (fejkendő). Ezzel szerintem senkinek sincs problémája. De a csadort és a niqabot miért nem tiltják be?

Sokan szerintem a niqab-ra is burkát mondanak, vagy a burka tilalom alatt ezt az öltözetet értik?

Sok muszlim nő szerintem nem önszántából hord ilyen ruhákat, hanem a családja kényszeríti rá, vagy a férje.

Így én is támogatom ezeknek a betiltását.

Viszont miért csak a burka? A niqab és a csador miért nem baj?

Szíriában a polgárháborúk előtt például az egyetemeken még a fejkendő is tilos volt, Jordániában sem kötelező a nőknek semmilyen vallási hacukát viselniük.

2016. dec. 8. 14:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Én csak azt nem értem, hogy a burkával együtt miért nem tiltják be a niqabot meg a csadort is?

Egyedül a fejkendő lenne megengedett.

Sok ember pedig a csadort hívja burkának.

De se a csador alatt, se a niqab alatt nem látszik semmi, a szem sem elég az azonosításhoz. Akkor ezeket miért nem tiltják be, ha a burkát betiltják?

2016. dec. 9. 12:03
 12/21 anonim ***** válasza:
53%

"de hagyjuk már hogy számunkra teljesen vadidegen nők azt vegyenek fel, amit akarnak..."

10-hez még, hogy ezzel párhuzamosan a véglény fószerek curvának tekintenek minden nőt, aki nem burkolódzik be - mert az kényelmes nekik.

Menjenek haza, ahol államvallásnak megfelelő a viselet és csomagolódjanak kedvükre.

2016. dec. 9. 12:07
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

Nem tudom, miért kell mindenkit lepontozni, de!

8-as!

A burkát meg ezeket nem azért akarják betiltani, hogy államilag szabályozzák, ki hogy öltözzön, hanem azért, hogy elejét vegyék annak a (radikális, meg inkább tanulatlan) muszlimok körében népszerű elképzelésnek, miszerint ha egy nő nem függönybe mászkál 50 fokban is, akkor az biztos azért teszi, hogy provokálja a férfiakat.

A Korán ugyan mindkét esetben elítéli a nemi (meg más testi) erőszakot, a burkátlan nők ellen elkövetett erőszak felett azonban sok muszlim szemet huny. Éppen ezért öltözik rengeteg muszlim nő fekete függönybe, mert ismerik az ilyen muszlim férfiakat, és nem akarják, hogy megerőszakolják őket. Ezért kell ezeket betiltani, hogy a radikális/tanulatlan idióta muszlim férfiak még véletlenül se tekintség "szabad prédának" a vallási hacuka nélküli európai nőket.

Nem véletlen az, hogy ahol nincs ilyen állati mentalitás, és ahol tanultabbak az emberek, ott egyre kevesebb az olyan nő, aki eltakarja magát. Jordániában például egyáltalán nem kötelező semmilyen vallási cucc, és nem is hordják sokan, max csak fejkendőt. Törökország, Bosznia, Albánia, Koszovó ugyanez.

2016. dec. 9. 12:29
 14/21 anonim ***** válasza:
15%
Csak azokat a válaszokat kell lepontozni, ami nem hasznos. Mint pl. a tiedet, amely tévképzeteket terjeszt az iszlámról és a muszlimokról.
2016. dec. 9. 14:07
 15/21 anonim ***** válasza:

OFF

Az izraelieknek volt egy vezerkari fonoke, Ehud Barak. Rola meselik, hogy kiskatona koraban kulonleges osztagnal szolgalt, es burkaban vegzett felderitest terrorista-ellenes akciok elokeszuletekent.

2016. dec. 9. 15:59
 16/21 anonim ***** válasza:
15 a kis huncutka :D
2016. dec. 9. 16:34
 17/21 anonim ***** válasza:
65%

útlevélvizsgálat :D:D

[link]

2016. dec. 9. 16:36
 18/21 anonim ***** válasza:
60%

"Mint pl. a tiedet, amely tévképzeteket terjeszt az iszlámról és a muszlimokról."

Tévképet??

A Korán a büdös életben nem említi sehol, hogy egy nőnek KÖTELEZŐ tetőtől talpig feketébe bugyolálva lődörögnie állandóan. Épp most tették Németországban a muszlim lányoknak is kötelezővé az úszásoktatáson való részvételt az iskolákban, mert, idézem, "az iszlámban nincsenek a ruházkodást előíró kötelező érvényű szabályok".

Mellesleg ha a megerőszakolásos dolog neked tévkép, akkor hogy lehet az, hogy az afgánok, arabok, meg a hasonló kultúrkörből érkezők pont Európában "bontakoznak ki" erőszakosan a szexuális vágyaik terén és nem otthon? És MINDIG európai nő az áldozat. Soha nem olvastam egy darab cikket se, hogy XY migráns itt Európában valami csadoros/hidzsabos stb-s nőt erőszakolt volna meg. Rengeteg interjút, meg véleményt, beszámolót, stb-t olvastam, és sajnos ez nem tévkép. Ezek tényleg azt gondolják, hogy aki nem vesz fel ilyen mindent eltakaró szemeteszacskót, az k rva, és nyugodtan megfektethető. Ha egy afgán srác ezt Afganisztánban csinálja meg egy vele egykorú lánnyal, minimum mindkét kezét levágják.

Szomáliában konkrétan a nőket teszik felelőssé, ha megerőszakolják őket.

ha hiszed ha nem, nagyon kevés az olyan nő, aki ezeket a vallási öltözékeket azért hordja, mert vallásos. A legtöbb azért hordja, mert a férfi/család megparancsolta neki, és nem akar ellenszegülni. Nagyon sok muzulmán országban (Szaúd-Arábia, Irán, Afganisztán, Pakisztán, Irak, stb...) a férfiak a feleségükre nem nőként, hanem tulajdonként tekintenek. Hidd el, tudom miről beszélek, és ez még a törököknél sem annyira ritka.

Bécsben élek, és nem egyszer láttam már, ahogy egy török család felszáll a metróra, és a férfi meg rámutat az egyik székre az asszonynak, hogy "oda üljél le". Mint valami kutyának. A nő meg szó nélkül teszi azt, amit a férje mond.

A burkini-nál is nem maga a ruha a probléma, hanem az a gondolat, ami mögötte van. Vagyis hogy a nő természetes állapotában erkölcstelen, szemérmetlen, ezért neki el kell takarnia mindenét. Ugyanez vonatkozik a csadorra, nikabra, meg a burkára is. Mellesleg abból is láthatod, hogy csak a férjük/családjuk miatt hordják a nők ezeket, hogy a férfiak szinte soha nincsenek vallásos öltözetben (fehér, lepedőszerű ruha, stb.).

2016. dec. 9. 17:36
 19/21 anonim ***** válasza:
18%

Továbbra is olyan dolgokat állítasz az iszlámról, amelyek nem igazak, rádaásul mindezt meggyőződéssel teszed és félretájékoztatod vele az embereket, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy gyűlöletet keltsen a muszlimok ellen.

De ha nem zavarja a lelkiismereted, akkor élj vele boldogan.

2016. dec. 9. 18:17
 20/21 anonim ***** válasza:
32%

Annyira sok a hüeség hogy már fáj. Egy pár kép, hogy miről vitáztok: [link]

Niqab vagy burqa lehet az egyedüli problémás ha arcfelismerésre akarunk hivatkozni. De jobbat mondok. Volt valami francia újságíró, v vki, tényleg nem tudom, aki lenyilatkozta: azért bánnak így a francia muszlim nőkkel (akkor még csak a fr. nőket inzultálták a strandon) , mert a férjeiket akarják ezzel BÁNTANI, inzultálni, csak őket nem lehet mert akkor esélyes hogy visszatámadnak, és a szó szerinti gyengébb nembe kötnek bele. A nő ha leráncigálják róla a burkáját mit csinál? Áll egy helyben megalázottan vagy sír, a férfival szemben meg egy lépést sem mer tenni európa így próbálnak ártani, hogy a közvéleményt a kendős nők ellen hangolják (nem csak a burkások ellen hanem egész kendős népek ellen) és akkor a kettes válaszoló válasza szépen leírja, de le kell pontozni. AKárki akárhogy pontoz, ez sajnos így van.Zöld v piros kezek nem dönthetnek az igazságról és a szomorú valóságról. És azt is be kell vallani, hogy ide nem az ország legokosabb emberei járnak kommentelni, akik a koruknál és iskolai képzettségüknél fogva sem érettek ilyen témákba belefolyni. És jön a sok "szerintem", "ahogy én tudom" "hallottam, hogy" - sosem tény, csak szerintemek.

Utoljára mondom: ne okoskodjon bele olyan a témába, akinek lövése sincs a dolgokról.

2016. dec. 9. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!