Ti trumpra, vagy Clinton -nére szavaznátok? Milyen a végzettségetek? Mi a vallásotok?
Clinton elsősorban az afroamerikaiak, a nők, a diplomás fehérek és a fiatalabb szavazók körében erős, míg Trump a fehér férfiak, közép- vagy annál alacsonyabb végzettségű, keresztény és idősebb szavazók közt.
Kiváncsi vagyok, hogy az itteniek kire szavaznának és, hogy ez a statisztika mennyire állná meg a helyét.
Én pl. Clintonra szavaznék, de nem vagyok értelmiségi és diplomám sincs :/ Ami a vallást illeti: agnosztikus vagyok. 24 f
Csak őszintén és semmi vita! Előre is köszi! :)
4-es:
Azért, mert a First Past The Post rendszer úgy van kitalálva, hogy a két fő jelöltön kívül senkinek nincs esélye. Harmadik párti politikusa az USA-nak valószínűleg soha többet nem lesz. Amióta megalakultak az államok, azóta is csak egy volt: Abraham Lincoln, aki után persze már a Republikánus Párt lett a másik nagy párt a Demokrata Párt mellett.
A FPTP rendszerben nem arra az emberre kell szavazni, akit szeretnél, hanem az ellen, akit a legkevésbé. A rendszer matematikailag úgy van kidolgozva, hogy MINDIG csak kétesélyes lesz. Arról meg nem is beszélek, ha te mondjuk Kaliforniában vagy Alabamában laksz, a szavazatod szinte semmit nem ér, mert Kalifornia úgyis kék, Alabama meg úgyis piros lesz. Pár állam szavazói döntik el minden ciklusban, hogy ki lesz az elnök, hála az elektoroknak. A szavazatok csupán 22%-ával már meg lehet szerezni az elektorok többségét.
Te jó ég! Ti komolyan lepontozzátok egymást, mert megírjátok hogy ki kire szavazna, valamint hány éves, mi a végzettsége??? Ez, feltételezem, csak egy kisebb nem reprezentatív felmérés akar lenni a kérdező részéről, azt meg minek pontozni? :/
Nő, református, 31, doktorált vegyészmérnök, 3 diploma. Trump
De nem azért, mert őt akarnám a saját országom élére... Egyikőjüket sem akarnám. Az ok: Európára veszélyes Hillary. Csak ezért.
Trump + főiskola, kereskedelmi manager + szkita keresztény
Clintonné ki akarja robbantani a 3. vhb-t , Trump pedig megyegyezésre törekszik Oroszországgal.
Nem elég ennyi?
Nevetséges ez a mostani amerikai választási kampány!
Két ripacs, két bohóc, két bábú, két léhűtő stb.
Amerika ráébredhetne már, hogy az elnökeik csak bábuk és nem ők irányítónak igazából. Hülyére veszik az egész amerikai népet. Mindig is ez volt és mindig is így volt.
Az igazi vezér nincs megnevezve és nincs a nagy nyilvánosság előtt. Titkon dolgozik és titkon munkálkodik, hogy le ne lepleződjön. Közben millió amerikai hal meg értelmetlenül az úgynevezett hazáért olyan csatákban és háborúkban, mely nem a haza védelmét szolgálja esetleges megszálló, Amerikát megtámadó hatalmak ellen, mert ilyen nincs és nem létezik. Hány amerikai katona halt meg értelmetlenül a semmiért, a titkos hatalom kedvéért?!
Be kell látni a színfalak mögé, amire csak igen kevesek képesek.
Clinton/Diák/F/Szekuláris humanisztikus zsidó
13-assal egyetértek. Trump egy beteg rasszista állat. Arról nem is beszélve ,hogy olyan (bűn)szervezetekkel is kapcsolatba állt ,mint a KKK ,vagy az olasz maffia. Más népek/vallások ítéléséről meg még meg sem említettem....
Szóval én igazából semelyikre se szavaznék ,de ha kellene egyértelműen Hillary.
#FDT
https://www.youtube.com/watch?v=j9ja3i9u2Og
(Ezt a számot tuti fogom 4 év múlva is hallgatni :3 )
Clinton.
De nem azért, mert szeretem a politikáját vagy mert különb lenne, mint bárki más, csak azért, hogy ne a hazug, pszichopata, köpönyegforgató, megalomániás Trump legyen az elnök.
Kétdiplomás, megkeresztelt, de ateista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!