A szlovákiai magyarok vajon mekkora százalékban csatolnák vissza a felvidéket Magyarország hoz?
Ismerve a jelenlegi Magyarország politikai kilátástalanságát, elszegényedését, mindenre kiterjedő korrupciót, lesüllyedését már sokkal-sokkal kevesebb felvidéki magyar akarná a visszacsatolást, mint mondjuk még a 90-es években akarta.
Ezt azért tudom pontosan, mert nem messze élek a szlovák határtól, és bizony már a határon túli magyarok közel sem úgy tekintenek Magyarországra, mint ahová jó lenne tartozni, ahogy ezt régebben tették.
Legfeljebb azok, akik a szociális ellátásokra hajtanak. (Alanyi jogon járó gyes és társai.)
Gondolj bele, hogy már a magyarok se akarnak magyarok maradni: mindenki menekül külföldre. Iszonyat magas adók, nevetséges politikai vezetés, vicckategóriás fizetések, és teljes kilátástalanság.
Másrészt a lehetőség adott évek (évtizedek?) óta: akik Magyarországon akarnak élni, átköltöztek. Nincsenek sokan.
Nehéz így százalékban megállapítani.
Nekem elég sok felvidéki ismerősöm van, ők a többségében magyar lakta területeket indokoltnak tartanák visszacsatolni.
"Ott jobb fizetéseket kapnak mint amit itthon ugyanazzal a munkával kaphatnának?"
Attól függ hol.
Kelet-Szlovákiában alacsonyabbak a bérek jóval, mint mondjuk Budapesten. Nyugat, Pozsony és környéke gazdagabb, de nem keresnek annyival többet. Nekem a középső részén laknak ismerőseim a magyar határ mellett és szinte mindenki átjár dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!