Ki miért nem szereti az uralkodó " európai liberális világrendet"? Mi a ti mondandótok?
Személy szerint, valahogy mindig is távolt állt tőlem ez az egész.
Világ életemben egy nyugat-magyarországi "nagyvárosban" laktam jó környéken, jó színvonalon (egyik szülő Ausztriában dolgozik a 90-es évek óta).Nem nagyon részesültem olyasmiben, mint mondjuk az ózdiak, Miskolc rosszabb környékén élő magyarok.
A magyar azért utálja ezt a "libsi rendszert".
Valahogy ez a liberális rendszer, annyira ellent mond minden logikának,ismert természeti törvénynek,hogy számomra lehetetlenség szimpatizálni vele.Mint a szocializmus, csak másak az eszközök.
Mintha az egész, az önostorozásról,önsanyargatásról,önfeladásról szólna.
Például, a sokak által napirendben levő migrációs válság.
Például, a (számomra) szépséges Svédországban, a bevándorlók szűrögetése, istápolása annyira leterheli a fejlett, de munkaerő hiányban szenvedő egészségügyet, hogy svédek később jutnak sorra, mivel egy ilyen liberális rendszerben a prioritás teljesen abszurd módon van meghatározva.
A súlyosabb eseteknél,mint kemoterápia, különösen kellemetlen lehet.
De, hasonló megy le Németországban is, csak ott az önkormányzati lakásokkal.
Ez nem csak a politika hibája, hanem magáé a rendszeré.
Főleg Nyugat-Európában a jobboldal és baloldal között semmi különbség nincs.
Van egy irányzat, nevezzük liberalizmusnak és ide tartozik a jobbközép meg a balközép is.Például, Merkel.
Hétköznapi példával élve, olyan, mint a Volkswagen konszernnél a Seat meg a Skoda.A külsejük más, papíron két különböző márka, de a lemezek alatt ugyanaz van.Teljesen ugyanaz a két modell, csak át vannak rajzolva.
Ugyanilyen a politika is.
Véleményem szerint a prioritással van a probléma.
Valamilyen szinten lehetne segíteni a háború sújtotta országokat, de nem úgy, hogy a lakosságát betelepítik.
Európában mindig voltak vándorlások, de ilyen radikális sohasem.Volt, hogy németek költöztek Magyarországra, most fordítva van.De, a vándorlások hasonló népek között történtek.Nem pedig olyanokkal, akik között ilyen nagy a differencia.
A törvényeket, mint menekülőkre vonatkozót, átlehetne írni, ezek nem globális problémák, hanem csak kontinentálisak.
"Például, a (számomra) szépséges Svédországban, a bevándorlók szűrögetése, istápolása annyira leterheli a fejlett, de munkaerő hiányban szenvedő egészségügyet, hogy svédek később jutnak sorra, mivel egy ilyen liberális rendszerben a prioritás teljesen abszurd módon van meghatározva. "
Erről tudnál adni valamilyen forrást?
A pszichológia azt vallja, a szüleid rontottak el.
Nem csináltak belőled kibontakozó egyéniséget, hanem betörtek. Szolgát, jobbágyot, alattvalót faragtak belőled, és el nem tudod képzelni, hogy a szabadság jó.
Fogalmad nincs arról, hogy a tolerancia jó.
Csak beszorítva - személyes véleményem szerint bután - érzed jól magad.
Nem baj, ilyen vagy. A te dolgod.
Kérdező, én azért, mert egy hipokrita, képmutató, önellentmondó szarság az egész.
Jelenleg a nagy liberalizmus úgy néz ki, hogy NEKEM szabadjon mindent, a többieknek meg semmit, és fogják be a pofájukat, mert ők mind nácik. Mindezt a fennen harsogott tolerancia és véleményszabadság jegyében.
Tényleg csodálatos eszme :DDDDDDD
Tehát haszonélvezője vagy a liberális rendszernek lásd. liberális osztrák pénz otthon, de azt állítod távol áll tőled.
Inkább ez mond ellent minden logikának, nem a liberális világnézet.
" liberális osztrák pénz otthon,"
A kérdésemben a liberális társadalompolitikát, kultúrpolitikát bíráltam.
A gazdaság egy egész más téma.Nem függ össze nagymértékben a társadalom,kultúrpolitikával.
Például egy szélsőségesen teokratikus országban is lehet magas életszínvonal és egy demokrácia is lehet szegény,fejletlen, mint Magyarország,Románia,Bulgária...stb
A gazdaságot nagyon sok tényező befolyásolja.
Nyugat-Európa ezek nélkül a liberális marhaságok nélkül is ugyanúgy gazdag lenne.
A gazdaság nagyon is összefügg a társadalompolitikával. Csak te ezt nem akarod belátni. Egy liberális állammal, ahol magas KF pénzek vannak és befogadják az ötleteket a világ minden részéről adva van, hogy ők lesznek a világ agya, még ha a motorja nem is.
Meg még annyit, ha nem lett volna liberális Ausztria, nem is dolgozhatott volna ott anyád-apád közül valamelyik vagy csak rendkívül komoly megszorításokkal.
Szóval a helyedben én továbbra sem hisztiznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!