Az orosz uralkodóknak és nemeseknek hol élhetnek leszármazottaik?
Figyelt kérdés
Franciaországban, Svájcban, Olaszországban és Angliában biztosan. Lehetnek még máshol is, akár Magyarországon is?2016. szept. 14. 19:30
1/18 anonim válasza:
Lehetnek, de többnyire gazdag országokba költöztek, amelyek az Orosz Birodalom szövetségesei voltak. Pont ezért mentek a legtöbben Franciaországba, néhányan Angliába és a független Svájcba.
2/18 A kérdező kommentje:
A vörös forradalom elől menekülő oroszok a világon mindenfelé menekültek és telepedtek le.
Viszont a nemesség és az uralkodók leszármazottai nem élhetnek szerintem minden országban...
2016. szept. 14. 21:35
3/18 anonim válasza:
1# vagyok.
De igen. Az orosz nemesség 99%-a elmenekült ( már a túlélők 99%-a ), mentette ami menthető, otthagyták ingatlanjaikat, földjeiket, vittek amit tudtak és nyugat-európában, illetve amerikában telepedtek le.
4/18 A kérdező kommentje:
De például 3. Sándor cár egyik dédunokája tavaly nyáron halt meg Ausztráliában...
2016. szept. 15. 14:53
5/18 A kérdező kommentje:
a 2 millió fehér emigránsból szerintem nem mind volt nemes, csak erre akartam kilyukadni :)
2016. szept. 15. 19:01
6/18 A kérdező kommentje:
Közben találtam egy Spanyolországban élő Romanov leszármazottat:
2016. szept. 15. 19:06
7/18 anonim válasza:
Aki nem menekült el, kivégezte sztalin
8/18 anonim válasza:
Hát nem nagyon valószínű. Az USA-ban viszont sokan vannak (azt nem soroltad fel). Európában pedig tényleg Franciaországban kötöttek ki a legtöbben.
9/18 anonim válasza:
Tulajdonképpen sehol.
Ha valahol lenne akár egy is, akit hivatalosan elismernek, akkor annak vissza kellene adni a cár elrabolt vagyonát, ami nagyrészt a new yorki meg a frankfurti bankok birtokába került.
Ezért kellett olyan precízen végrehajtani a cár teljes családjának kiirtását.
10/18 A kérdező kommentje:
De nem minden orosz nemes Romanov leszármazott!
2017. jan. 3. 15:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!